Sobri Jóska élménypark

Kalandparkok a Balaton körül

A Balaton és környéke az ország egyik leglátogatottabb desztinációja, és az extrém kalandok kedvelői számára is számtalan izgalmat kínál földön, vízen és levegőben a strandolás és nyaralás mellett. Egyes élményparkok csak tavasztól, vagy a szezon idején tartanak nyitva, de a Balaton környékén is találhatunk késő őszig, és egész év során is működő kalandparkot. Indulás előtt célszerű a megadott elérhetőségen érdeklődni, mert kedvezőtlen feltételek esetén zárva tartanak.

BalatoniBob Szabadidőpark Balatonfűzfő

A BalatoniBob Szabadidőpark Balatonfűzfő egész évben látogatható szabadidő komplexum, nevezetes a másfél kilométer hosszú bobpályáiról. A legkisebbek, és bobot nem használók ingyenes látogathatják a kilátótornyot, a fitneszparkot és a játszóteret.

Balatoni Bobpálya balatonfűzfő

Serpa kalandpark Balatonfűzfő

A panorámás bobpályák mellett található a Serpa kalandpark, amelyben nem csak különböző nehézségi szintből álló kalandösvények, de drótkötél csúszda, és hatféle nehézségi fokozatú mászótorony is található. Újdonsága a domboldal akadálypályáin vezethető RC járművek, tankok és autók. A Serpa kalandpark rendelkezik egy íjászpályával és egy Magyar történelmi tanösvénnyel is. Az év során különböző nyitva tartás szerint működik, szezonon kívül előzetes bejelentkezéssel fogadnak látogatókat.

serpa kalandpark

Sobri Jóska Kalandpark

A kislődi Sobri Jóska Kalandpark nemcsak a Balatonhoz való közelsége, de változatos attrakciói miatt is az egyik legnépszerűbb hazai kalandparkok egyike. A látogatókat évről évre újabb szolgáltatások várják, például családi hullámvasút, extrém mászófal, és kalózhinta. A klasszikus akadálypályák mellett kipróbálható a tó felett futó airbike, az egy kilométeres megazipline pálya, vagy az új játék az extrém bringa (hinta és bringa egyben), amely akár 360 fokban át is fordul. A fizetős játékokat az adott napra érvényes Sobri karszalaggal lehet igénybe venni, azonban a bob pálya, a gokart pálya és a Megazipline pálya használatáért további díjat kell fizetni. A kalandpark akár több napnyi élményt is tartogat, és tavasztól őszig többféle szálláslehetőség is elérhető.

Sobri Jóska Kalandpark Bakony

Balatoni Élménypark Csopak

Veszprém és Csopak között található a Balatoni Élménypark Csopak, amelynek legfelkapottabb attrakciója az 5 méter magasban lévő biciklis drótkötélpálya, és az óriás inga. Az élményparkban száznál is több elemből álló kötélpálya található. Újdonság a MiniCity, és a pedálos autókkal bejárható mini városi úthálózat. Az élményparkban számtalan ügyességi játék is kipróbálható, a gyerekek kedvelt közlekedési eszköze a park területén közlekedő Park Expressz kisvonat, amelyet a kísérő felnőttek is használhatnak.

csopak kalandpark

Westernpark Nemesvita

A Westernpark Nemesvita vadnyugati élményeket, és showműsorokat kínál, amelyek különösen az óvodás és kisiskolás korú gyerekek számára izgalmasak. A parkban számtalan játék érhető el, kötélpálya, indiánsátor és rituálé, ezenkívül lehetőség van póni lovaglásra, és kincsmosásra. A szabadidőpark minden nap látogatható május elejétől augusztus 31-ig.

Westernpark Nemesvita

Kalandsziget Tihany Kalandpark

A Tihanyi-félsziget felkapott úti célja a Balatonra látogatóknak. A gödrösi szabadstrand közvetlen közelében lévő Kalandsziget Tihany Kalandpark 2 évesnél idősebb gyerekek és felnőttek számára kínál extrém kihívást. Gyermekvilág, különböző magasságban kiépített akadálypályák, valamint haladók számára akadálypálya, csúszópálya és egy 15 méter magasból levezető óriás lecsúszópálya is található. A különböző mászó alkalmatosságokon a falmászás kombinálható a falmászással. A kalandpark áprilistól látogatható.

kalandsziget tihany

Brázay KalandPart

A Brázay KalandPart Balatonfüred népszerű úti cél, hiszen a családias hangulatú strandon a lubickolást lehet ötvözni az extrém sportolással. A kalandparton a part menti sáv felett futnak a testmagassághoz igazodó kötélpályák, népszerű elem a 15 méteres mászófa. A rekeszépítés, és mászás mellett a gyerekek légvárat, trambulint is használhatnak, emellett a parton vízibicikli és kajak bérlésre van lehetőség.

marosparti-kalandpart-kalandpark

Dinó és Kalandpark Rezi

A Keszthely közelében lévő Dinó és Kalandpark Rezi az őshüllők világába kalauzolja a látogatókat, fő attrakciói a mozgó, hangadásra is képes dinoszauruszok. A Dinóparkban a gyerekek számára a számtalan játék, és a minividámpark mellett mászófal is található. Egyes játékok korlátlanul, míg egyesek zseton vásárlásával használhatók. A lecsúszópályát és az 51+9 pályaszakaszból álló kötélpályát felnőtt látogatók is kipróbálhatják. A Dinópark egész évben minden nap, eltérő nyitvatartással látogatható.

kalandpark rezi

Tavirózsa Kalandpark Keszthely

A Hévíz közelében található Tavirózsa Kalandpark Keszthely 30 kalandelemből álló kalandpályával, és 3 csúszópályával rendelkezik, amely egy kis tó felett halad el. Nemcsak gyerekek, hanem felnőttek is próbára tehetik az ügyességüket. Az attrakciók használata benne van a jegyárban, viszont az egyéb szolgáltatásokért (íjászpálya, minigolfpálya, lábbiliárd stb.) külön pályahasználati díjat kell fizetni. A kalandpark vasárnap kivételével minden nap látogatható.

tavirózsa kalandpark Keszthely

7 Vezér Történelmi Kalandpark és Garabonciás Farm

A Zala megyei Garaboncon található 7 Vezér Történelmi Kalandpark és Garabonciás Farm ideális mindazok számára, akik a honfoglaláskori történelem iránt érdeklődnek, és betekintenének egy 21. századi modern parasztgazdaság életébe. A park fő attrakciói a 7 db mongol típusú sátor, amelyben korabeli tárgyak és ruhák láthatók, valamint a tágas udvaron álló négy őrtornyú téglavár, a Hanna hercegnő vára. Nevezetes látnivaló az 52 magyar királyt bemutató arcképcsarnok. A várudvaron a gyerekeket elektromos quadpálya, kötélpálya és még számtalan látnivaló és mulatság várja.

7 Vezér Történelmi Kalandpark Garabonciás

Zobori KalandoZoo Élménypark Zalaszabar

A 7 Vezér Történelmi Kalandparktól nem messze található a Zobori KalandoZoo Élménypark Zalaszabar. A négyévszakos komplexumban a téli hónapokban már korcsolyapálya is működik. A legnépszerűbb attrakciók a hatpályás óriáscsúszda, az 50 méteres szabadesés torony, valamint a beltérben lévő Virtual Park 4XD mozival és VR-zóna Maximulátorral. Itt található hazánk egyetlen hullámvasútja is.

zobori kalandzoo

Water World Kenese vízi élménypark

A balatonkenesei Water World Kenese vízi élménypark a Vak Bottyán strandon található. A Wibit pályarendszer 1200 négyzetméteres felületén közel hetven élményelem várja a kicsiket és nagyokat, ahol biztonságos körülmények között lehet csúszni, futni és ugrani. Kifejezetten ajánlott azoknak a gyerekeknek, akik más körülmények között félnek a víztől. Négy évesnél kisebb, illetve 100 cm testmagasság alatti gyermekek a csak szülői felügyelettel használhatják. Nyitvatartása a Balatonon működő viharjelzéshez igazodik, és délelőtt során kedvezményes másfél órás jegy vásárolható.

Water World Kenese

Zamárdi Kalandpark

A Balaton déli partján található Zamárdi Kalandpark az egész család számára nyújt adrenalin élményt és kikapcsolódást. Az ősfás területen egy mesterségesen kialakított tó is található. 200 elemből álló, fokozatosan nehezedő (1-8 fokozatban) kalandpályák (kezdőtől a haladóig), valamint a különböző színű csúszópályák testmagasság és életkor szerint használhatók. Újdonság a 12 méter magas ugrótorony. A legkisebbek kedvence a park területét bejáró élménygőzös.

Zamárdi kalandpark

Balatonboglár Kalandpark

A Balatonboglár Kalandpark népszerű a déli parton nyaralók körében. A Várdombon lévő kalandparkban mászótorony, drótkötélpálya, különböző nehézségi szintekből álló kötélpálya és még egy zajtalan bobpálya is található. Újdonságai a Hófánkpálya, a Trambulin, a 3 D karika. A kalandpark attrakcióira, így a bobpályára is különböző díjszabás érvényes.

balatonboglár kalandpark

Ökokalandpark Kalandstrand Gyenesdiás

A Balaton partján található Ökokalandpark Kalandstrand Gyenesdiás csodálatos természeti környezetben kínál extrém kikapcsolódást felnőttnek és gyereknek egyaránt. A népszerű Lidó strand közelében lévő kalandpark 70 elemből álló pályarendszere gyerekpályát, juniorpályát és felnőtt pályát is magába foglal. A legnépszerűbb akadályelemek a csigás drótkötél csúszda, indián híd, rönkhíd, vietnámi-híd, lengőhíd, és még számtalan ügyességi akadály kínál egész napos kikapcsolódást. A Kalandstrandba a négylábú kedvencet is (pórázon) magunkkal vihetjük.

Ökokalandpark-Kalandstrand Gyenesdiás

Extrém Kalandpark Balatonfüred

Az Extrém Kalandpark Balatonfüred komplexum a bringások körében népszerű BringaPark kibővítése. A különféle nehézségi fokozatú, több mint 140 elemet tartalmazó kötélpályákon a kezdők, haladók, és az extrém kihívást kedvelők is megtalálhatják a számukra ideális kihívást. Itt található hazánk egyik legmagasabb szabadtéri mászófala. A bringapályán dirt, triál, pump-track pályák találhatók, és a gyerekek bringasuliban, valamint egy erdei ügyességi pályán gyakorolhatnak és ügyeskedhetnek.

Extrém kalandpark balatonfüred

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.