balatonboglar kalandpark bobpálya

Balatonboglár Kalandpark és Bobpálya

A balatonboglári Kalandpark és Bobpálya a déli part egyik legnépszerűbb úti célja, ahol felnőtt és gyerek egyaránt próbára teheti bátorságát. A park kedvelt attrakciói a mászótorony, a különböző nehézségi szintű kötélpálya és a bobpálya. A kalandpark közvetlen közelében található a település jelképe, az ikonikus Gömbkilátó.

Balatonboglár a déli part egyik legjelentősebb települése. A rendszeresen közlekedő hajójáratokkal a Balaton valamennyi településéről könnyen megközelíthető, egyben az évente megrendezett Balaton-átúszás célállomása. Népszerű a szabadstrandként látogatható Platán strand, amely évek óta megkapja a Kék Hullám ötcsillagos minősítést. Az ingyenessége, a sekély víz, és bobpályával is rendelkező kalandparkja miatt így Balatonboglár felkapott a kisgyerekes családok körében.

Balatonboglár Kalandpark látnivalók

Az elmúlt években hazánkban is egyre több kalandpark került átadásra, különösen felkapottak a Balaton környéki élményparkok. Népszerűségük egyik oka, hogy jó lehetőséget nyújtanak extrém körülmények között az ügyesség és az erőnlétet felmérésére és fejlesztésére. A 2013-ban megnyitott Balatonboglár Kalandpark és Bobpálya a Várdombon található, amely vulkanikus tevékenység eredményeként jött létre. Nem csak a gyerekek körében népszerű, hiszen a szülőknek nem kell aggódni a biztonságért, miközben a résztvevőket extrém kihívások elé állítja. A park területén büfé is található. A látogatók számára a parkolás ingyenes, ahonnan a kalandpark pár perces kényelmes sétával közelíthető meg.

balatonboglar kalandpark

Kötélpálya

 Az erdei környezetben, 2 hektáros területen fekvő kalandparkban különböző nehézségi szintekből álló kötélpálya, és drótkötélpálya található, amelyet 4 km hosszú drótkötél felhasználásával építettek. A pályák alkalmasak egész kicsi gyerekek, és felnőttek számára egyaránt. A függőplatformok, a tiroli lesiklópályák, a hidak, és minden egyéb akadály úgy lett kialakítva, hogy mindenkinek lehetősége legyen az erőnléti és ügyességi feladatok kipróbálására. A biztonságot dupla karabineres biztosító rendszer, és védőfelszerelés szavatolja. Mind a kötélpályához, és a falmászáshoz sportos öltözék ajánlott, és kötelező a zárt cipő viselete.

Gyerekpályák: a kisebb gyerekek 90 cm-es magasságban, míg a nagyobbak az 5 m magasságban elhelyezett akadálypályákon haladhatnak.

Felnőtt pálya: Az 5 m magas akadálypályák a felnőttek számára is alkalmasak.

Mászófal

A kalandparkban egy 10 m magas mászófal torony áll, amelyen különböző nehézségi fokozatú útvonalak találhatók. A fal tetejére rögzített karabineren keresztül fut át a hegymászó kötél, és a biztonságot dupla karabineres biztosító rendszer, és védőfelszerelés biztosítja.

balatonboglári kalandpark

Bobpálya

Sokaknak a sebesség váltja ki az adrenalint. A parkban egy 580 m hosszú zajtalan bobpálya található, amelyet 3 évnél idősebb gyerekek kizárólag felnőtt kíséretében használhatnak. A kétszemélyes bobok ketten, vagy egyedül is használhatók (8 éves kor felett). A 3-8 éves korú gyermekek kizárólag felnőtt kíséretében utazhatnak. A pályák döntött kanyarokat, és bukkanókat tartalmaz, amelyek fokozzák a csúszás izgalmát. A sebesség a kocsik oldalán elhelyezett fékkarral szabályozható. Minden kocsi 3 pontos biztonsági övvel van ellátva, amelyet a csúszás időtartama alatt kötelező bekapcsolva tartani. A pályán automata fotókészülék található, így az izgalmas pillanatok fotó és ajándéktárgy formájában haza is vihetők. A bob használatával kapcsolatos részletes tudnivaló a kalandpark oldalán http://balatonboglarbob.hu/kalandpark/bobpalya található meg.

Egyéb attrakciók

Játszótér

A legkisebbek számára a játszótéren egy fából készült vár található, amelyet szülői felügyelet mellett 2-6 éves korú gyerekek használhatnak ingyenesen.

Íjászat

Az íjászat saját felelősségre, és szülői felügyelet mellett használható. A részvétel feltétele az eszköz használatának megtanulása, valamint a szabályok betartása.

Gömbkilátó

Balatonboglár ikonikus tereptárgya a Xantus János Gömbkilátó, amely a Várdomb legmagasabb pontján áll, még az északi partról is felismerhető. Az 1960-as évekig faszerkezetű volt, és a későbbi évtizedek során több alkalommal is felújításra került. A 15 m átmérőjű gömb igen kedvelt kirándulóhely, a fentről látható csodálatos panoráma miatt évente tízezres számú látogatót vonz.

A kalandpark további újdonságai a Hófánkpálya, a Trambulin, a 3 D karika, és a Légvár.

Nyitvatartás

A kalandpark minden nap 10:00-17:00 óráig tart nyitva.

Jegyár

A kalandpark attrakcióira különböző díjszabás érvényes.

A Bobpályán felnőtteknek 1 menet ára: 690 Ft/fő

Gyermekeknek (3-14 éves korig, min. 100 cm) 1 menet ára: 590 Ft/fő

Családi jegy (tetszőleges elosztásban felnőtt+gyerek) 2 menet ára: 1 190 Ft/fő

A részletes árlista megtalálható a kalandpark honlapján a http://balatonboglarbob.hu/arak alatt.

Elérhetőség

8630 Balatonboglár, Kilátó u. 8.

Telefonszám: +36-30/282-9599, +36-85/351-878

E-mailcím: bob@z-net.hu  I Web: http://balatonboglarbob.hu/

Fotók: balatonboglarbob.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.