Debrecen Kerekestelepi Fürdő és Lyra Beach Kemping

A megújult debreceni Kerekestelepi fürdő és Lyra Beach Kemping 2013-tól komplex, új szolgáltatásokkal várja a vendégeit. A Debrecen közkedvelt lakóövezetében található strandfürdő két termál medencét és egy hideg vizes strandmedencét biztosít a fürdőzők számára. A strand zöldövezetében 50 sátorhellyel, 4 összkomfortos apartmanházzal, 35 férőhelyes összkomfortos ifjúsági házzal és új lakókocsi öblökkel ligetes kemping várja a pihenni és gyógyulni vágyókat. 2013-tól a fürdő területén megnyitott a Borospince és a hozzátartozó rendezvényterem.

Debrecen Kerekestelepi Fürdő

A régi időkben Kerekes Géza kereskedő tulajdonát képezte ez a terület, aki azt idővel felparcelláztatta, és az egyszerű embereknek építési céllal szétosztatta. Ma ez Debrecennek egy sűrűn lakott kertvárosi része, amit a nagy ipari beruházások megkíméltek, ezért ez ma a város legkedveltebb és leghangulatosabb lakóövezete. Kerekestelepen található a két Debreceni közfürdő közül az egyik a Kerekestelepi Gyógyfürdő és Termál Kemping, amelynek gyógyhatású termálvizét sokan fogyasztják is!

 

Gyógyvíz

A Kerekestelepen 750 méter mélységű termálvíz található 42 fokos kifolyó vízhőmérséklettel. Vízösszetétel alapján a termálvíznek bizonyított gyógyhatása van, így kapta meg 2009-ben hivatalosan is az ásványvíz minősítést. Alkáli-hidrogén-karbonátos gyógyvíz, fluoridion, jodid és bromid tartalommal. Érdekessége a víz természetes pH 8,4; azaz lúgos, így az ide látogatók rendszeresen fogyasztják a szervezetük természetes eredetű lúgosítására.

Strandfürdő

Két termál medence és egy hideg vizes strandmedence várja az idelátogatókat.

Medencék

  • 2 termál medence
  • 1 fokozatosan mélyülő hidegvizes strandmedence

Vízösszetétel:

  • alkáli-hidrogén-karbonátos gyógyvíz,
  • fluoridion,
  • jódid-és bromid tartalommal.

Gyógyjavallat

Ivókúra formájában magas gyomorsav tartalom kezelésére, izomreuma és izomfájdalom, ízületi és gerincoszlopi meszesedés, ízületi panaszok, mozgásszervi megbetegedés, porckorongsérv kezelésére.

Debrecen Kerekestelepi gyógyfürdő

Fürdő árak

A legfrissebb belépőjegy árakkal kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

 

3 éves kor alatt a belépés díjtalan, valamint úszópelenka használata kötelező.

Szépkártya elfogadóhely

Debrecen Kerekestelepi Fürdő gyógymedence

Az aktuális nyitvatartási renddel kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

 

Debrecen Kerekestelepi gyógyfürdő strandfürdő

 

Egyéb szolgáltatások

Lyra Beach Étterem

Lyra Borospince: a borospince Magyarország legjobb borvidékeinek legfinomabb borait kínálja. Borkóstolással egybekötött borvacsorák lebonyolítását vállalja.

Debrecen Kerekestelepi strandfürdő

Kemping

A 3000 m2-es, ligetes kemping a fürdő közvetlen szomszédságában található, mely 50 sátorhellyel, 4 összkomfortos apartmanházzal, egy 35 férőhelyes ifjúsági házzal és új lakókocsi-öblökkel várja a Kerekestelepi Fürdő és Termál Kemping pihenni és gyógyulni vágyó látogatóit. A kemping a családos, az idősebb és a fiatal vendégeink igényeinek egyaránt megfelel.

A Lyra Beach kemping szolgáltatásai: angol WC, hideg-meleg vizes zuhanyzó, saját parkoló, játszótér, fürdő/strand, kempingen belül igénybe vehető szolgáltatások, animáció, sportolási lehetőségek (asztalitenisz, horgászás), baba-mama barát szolgáltatások, gyermekfelügyelet, Wifi, kutya, macska bevihető, wellnes szolgáltatások, étterem….stb.

Kemping aktuális árjegyzéke: http://www.kerekestelepifurdo.hu/kemping.html

Debrecen Kerekestelepi gyógyfürdő gyógyvíz

Elérhetőség

4030 Debrecen, Szávay Gyula u. 22
Telefon: +36-52-470-745, +30-751-3946

E-mail: info@kerekestelepifurdo.hu

GPS:47.5077706723, 21.6369896198

További információ: www.kerekestelepifurdo.hu