Mórahalmi Gyógyfürdő

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő Szegedtől 20 km-re Baja felé, Mórahalom központjában található. A közel 41 éves épület 2003 őszén rekonstrukció alá került. 2004 júniusától egy új fürdőkomplexummal várják vendégeiket, amely újabb medencékkel, szaunával, szoláriummal, fitneszteremmel, különböző gyógyszolgáltatásokkal egészül ki. Az épülettel összekapcsolódó Thermál Panzió kényelmes pihenést nyújt az ideérkezőknek (érdeklődni lehet a 62/580-242 telefonszámon).

Mórahalmi Gyógyfürdő

A létesítmény több fedett és szabadtéri gyógymedencéjében (35-39 °C) valóban megmártózhat az egészségben. Az Erzsébet gyógyvíz és az Árpád gyógyvíz egyaránt alkalmasak kopásos és gyulladásos ízületi, illetve gerincbetegségek, izomreuma, valamint nőgyógyászati megbetegedések kezelésére. Ebben az évben további két gyógyvízzel gyarapodott Mórahalom. A Szent László gyógyvíz és a Hunyadi Mátyás gyógyvíz egyaránt jelentős mennyiségű ásványi anyag tartalommal rendelkeznek.

Az ásványi anyagokban gazdag, jódos jellegű víz 1999-ben kapta meg hivatalosan a gyógyvíz minősítést, ám előtte is betegek ezreinek segített a gyógyulásban. A termálkút gyógyvízzé nyilvánítása során végzett klinikai vizsgálat statisztikailag igazolta a fürdő vizének kifejezett gyógyhatását a térd- és vállízületi megbetegedésekben, így a fürdőt méltán nevezhetjük a térség „térd és váll-centrumának”.

Mórahalom szent erzsébet fürdő

A gyógyfürdőben több mint harminc féle kezelés áll a betegek rendelkezésére. Érvényes betegbiztosítási kártyával rendelkező magyar állampolgárnak háziorvosi, szakorvosi beutaló ellenében ingyenesen biztosítják a fürdőben található gyógyszolgáltatások közül a reumatológus szakorvosi vizsgálatot, a fizikoterápia, és a szárazföldi gyógytornakezeléseket.

A fürdő wellness részlegén egész évben gondoskodnak arról, hogy testét és lelkét kényeztetni tudja. Válasszon kedvére széleskörű wellness-, és fitness csomagajánlataik közül, próbálja ki az egyedülálló, fényterápiás „Caracalla” masszázskádjukat, őrizze meg kondícióját az emeleten található fitness teremben. Az épületben megtalálható emellett a fodrászat, a kozmetika, a szolárium és a manikűr-pedikűr egyaránt.

Mórahalom erzsébet fürdő

Medencék

gyermek-, gyógy-, termál-, úszó-, tan-, torna-, élmény-, csúszdás-, rendezvénymedence, súlyfürdő

Szakorvosi ellátás

reumatológia, ortopédiai és oszteoporosis szakrendelés

Fizioterápias szolgáltatások

Kádfürdő, Súlyfürdő, Víz alatti vízsugármasszás, Elektroterápia, Gyógytorna, Masszázs,

Az intézményben Tb-támogatással igénybe vehető kezelések
Iszapkezelések, Súlyfürdő, Szénsavas fürdő, Gyógymasszázs, Víz alatti vízsugármasszás, Víz alatti gyógytorna, 18 év alattiak csoportok gyógyúsztatása, gyógyvizes gyógymedence, gyógyvizes kádfürdő

Mórahalom szent erzsébet gyógyfürdő

Javallatok

Idült kopásos (degeneratív) csont- és ízületi megbetegedések inaktív stádiumai, Idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedések inaktív stádiumai, Izomreumatizmus, Fibromyositis, Baleseti utókezelés, Csont- és izületi műtétek utáni utókezelés, Idült ideggyulladásos idegfájdalmak, Idült derékfájás, Heine-Medin-betegség utókezelése, Osteoporozis, Bőrbetegségek: pikkelysömör, Bőrbetegségek: idült ekcema, Idült gyulladásos nőgyógyászati betegségek, Nőgyógyászati betegségek utáni összenövések, Meddőség, Általános szellemi és fizikai kimerültség, Idült gyomor- és bélrendszeri hurut, Gyomor- és nyombélfekély inaktív stádiumai, Idült epehólyag-gyulladás, Epeköves panaszok, Idült májgyulladás, Idült székrekedés, Vesekövesség, mozgásszervi, nőgyógyászati, bőrgyógyászati, ivókúra formájában gyomor-, bélrendszeri és vesemegbetegedések

Mórahalmi Szt. erzsébet strandfürdő

Nyitvatartás

Az aktuális nyitvatartási renddel kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Mórahalom szent erzsébet fürdő uszoda

Árak

A legfrissebb belépőjegy árakkal kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalám

Nyári időszakban egy belépővel az alábbi szolgáltatások vehetők igénybe:

– 14 fedett medence,
– 7 db szabadtéri medence,
– 8 db szauna,
– 2 db beltéri csúszda,
– 1 db szabadtéri családi csúszda,
– számos extra szolgáltatás (Kneipp-medence, jégkása kút, sodrófolyosó, pelenkázó, gyermek játszóház, stb.).

Téli időszakban a szabadtéri csúszda nem üzemel, kültéri medencékből pedig 2 db áll a vendégek rendelkezésére.

| Elsősegélynyújtó szolgálat | Mozgássérültek számára akadálymentes közlekedés biztosított |

Nevezetességek

Aranyszöm Rendezvényház, Madarász-tó, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Szeged

Mórahalom szent erzsébet termálfürdő

Kapcsolat:

Főbejárat: 6782 Mórahalom, Szent László park 4.
Nyári bejárat: 6782 Mórahalom, Millenniumi sétány 16.
Telefon: 06-62/281-039, 06-62/580-043 | Fax: 06-62/281-244
E-mail: furdo@morahalom.hu |

web: www.erzsebetfurdo.morahalom.hu

Fotók Facebook: https://www.facebook.com/furdomorahalom/