Szigetvári Gyógyfürdő

Szigetvár egyik legnagyobb vonzereje – történelmi múltja és épített kulturális öröksége mellett – a kiváló minőségű gyógyvíz. A város szívében egy kiemelkedően impozáns, szemet gyönyörködtető létesítmény a Szigetvári Gyógyfürdő, ahol az 50 évvel ezelőtt felszínre törő 62°C-os hévíz nyújt felejthetetlen kikapcsolódást.  A fürdő kültéri hangulata a török kori műemlékeket idézi kupolájával és tornyaival, míg belső terét Zsolnay kerámiaburkolat díszíti, Bozsogi Ágnes és Dobány Sándor szobrai közt.

Szigetvári Gyógyfürdő

A létesítmény több, egymást kiegészítő egységből áll (nyári strandfürdő, uszoda, termálvizes medencék, élménymedence, gyógyfürdői szolgáltató részleg), így minden korosztály számára színvonalas pihenési, felüdülési lehetőséget nyújt. Nem véletlen a kiemelt vonzerő, hiszen a medencék teljes vízfelülete több mint ezerhétszáz négyzetméternyi. A fürdőben a vendégek kényelmét külső és belső pihenő terasz szolgálja. A galérián kávézó, a kiszolgáló traktusban pedig étterem is fogadja a látogatókat. A mozgáskorlátozottak segítése érdekében az épület valamennyi pontja akadálymentesen megközelíthető.

A gyógyászati részlegben elektroterápia, hidroterápia, iszappakolás és szénsavas fürdő, orvosi rendelők, kezelők kapnak helyet. A kezelések OEP támogatással történő igénybe vételére is lehetőség van, a legmodernebb orvosi eszközök segítségével, egy nagy szakmai múlttal rendelkező csapat ellátásában.

A gyógyszolgáltatások mellett napjainkban egyre jelentősebb a lakosságban megfogalmazódó igény a wellness szolgáltatások iránt. Ezen igények kielégítésére masszázsok, finn- és infraszauna, jacuzzi, gőzkabin kialakítására került sor, hogy ezáltal még teljesebb lehessen szolgáltatásaink köre.

Szigetvári Gyógyfürdő élményfürdő

Gyógyvíz

A víz nátriumkloridos alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, mely rendkívül kedvező hatású az izületi, reumatikus és mozgásszervi megbetegedések kezelésére. Magas fluorid tartalma révén rendszeres használata lassítja az időskori csontritkulást, sőt a gyermekek fogszuvasodását is gátolja. Továbbá kiválóan alkalmas operációk és csonttörések utáni rehabilitációs, valamint nőgyógyászati problémák kezelésére, prosztata bántalmak megszüntetésére. A magas vérnyomásban, érrendszeri betegségekben szenvedők és a szívbetegek is bátran használhatják a fürdőt.

Gyógyjavallatok

baleseti utókezelés, bőrbetegségek: idült ekcéma, bőrbetegségek: pikkelysömör, csont- és ízületi műtétek utáni utókezelés, idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedések (pl.: rheumatoid arthritis, köszvény, Bechterew-kór stb.) inaktív stádiumai, idült gyulladásos nőgyógyászati megbetegedések, idült kopásos (degeneratív) csont- és ízületi megbetegedések inaktív stádiumai, izomreumatizmus, osteoporozis (csont mészhiányos állapota)

Ellenjavallatok

gyulladásos és kopásos mozgásszervi megbetegedések aktív stádiumai, lázas állapotok, pajzsmirigytúltengés (Basedow-kór), szív- és keringési elégtelenség, terhesség. Speciális ellenjavallat: belső fogyasztásra nem ajánlott

Gyógyszolgáltatások

finn szauna, gőzfürdő, gyógyvizes kádfürdő, parafangó, ultrahang kezelés, víz alatti vízsugármasszázs

Szigetvári Gyógyfürdő strandfürdő

Nyitvatartás

Az aktuális nyitvatartási renddel kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Szigetvári Gyógyfürdő

Árak

A legfrissebb belépőjegy árakkal kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Szigetvári Gyógyfürdő termálfürdő

 

Akadálymentesített: igen

Fizetési lehetőségek: Széchenyi Pihenő Kártya

Medencék száma összesen: 6

Típus: élmény-, wellnessfürdő, strand, termálfürdő, uszoda

Víz típusa: alkalikus, jódos, kénes, konyhasós, kloridos, radioaktív, termálvíz, vasas

Szigetvári Gyógyfürdő uszoda

Kapcsolat

7900 Szigetvár, Tinódi utca 1/1
Földrajzi koordináták: É 46° 2′ 57″, K 17° 48′ 1″
Telefon: +36-73/510-485
Fax: +3673311622
Email: info@szigetvarigyogyfurdo.hu
Honlap: www.szigetvarigyogyfurdo.hu

Fotók: Facebook