Kehida Termál, Gyógy- és Élményfürdő

A Kehida Termál komplexuma Hévíztől 9 km-re, a Zala völgyében várja vendégeit. Légkondicionált, tv-vel, telefonnal, minibárral felszerelt szobák, babaszoba, nemdohányzó, antiallergén-, mozgássérült szobák. Fedett és szabadtéri élményfürdő, hullámfürdő, gyermekpancsoló, poolbár, pezsgősziget, szaunaoázis, salátabár csábítja a fürdőzés szerelmeseit.

Kehida termál strandfürdő

A fedett fürdőben található az országban egyedülálló, közel 100 m hosszú csőcsúszda, mely hang- és fényeffektusokkal ejt ámulatba. Terápiás kezelések széles választéka. A radont nem tartalmazó, minősített kénes gyógyvíz kiválóan alkalmas mozgásszervi, idegrendszeri, nőgyógyászati problémák kezelésére. Érdeklődjön akciós szolgáltatásaik felől!

Gyógyfürdő

A hazai gyógyfürdők között kimagasló kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos minősítésű gyógyvíz igazi rekreációt nyújt a vendégeknek.

Szabad téren minden évszakban működő gyógyvizes ülőmedence és egy gyógyvizes úszómedence található. A fedett fürdőben, egy üvegfallal elkülönülő teremben, egy súlyfürdős, nyakzuhanyos gyógymedence (mozgássérültek részére beemelő készülékkel) és egy 34-36 fokos kör ülőmedence biztosítja a vendégek nyugodt kikapcsolódását. A csak felnőttek részére fenntartott fehér zónás gyógyvizes medencék körül pihenőágyakban relaxálhatnak a vendégek. A medencék mellett a Csend szobában lévő ivókút vizének rendszeres fogyasztása emésztési problémákra javallott.

A kehidakustányi gyógyvíz forráshőmérséklete 49 °C, amely a medencékbe érkezve kellemes 34-36 °C-ra hűl le. A kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos ásványvíz szulfidion tartalma magas (3,3 mg/l), ezért a kénes gyógyvizek csoportjába tartozik. Radont nem tartalmaz. Kiválóan alkalmas idegrendszeri, nőgyógyászati, bőrgyógyászati és mozgásszervi problémák megelőzésére és gyógyítására.

A baleseti rehabilitációban fontos szerepet játszhat, mivel a sérülések, törések gyógyulási folyamatát lényegesen felgyorsítja. A víznek gyulladáscsökkentő hatása is ismert, ezért bőrproblémák kezelésére is javasolt.

A fürdőkúrát szakorvosi ellenőrzés mellett fizikoterápiás kezelésekkel, gyógymasszázzsal, gyógytornával lehet kiegészíteni.

Élményfürdő

A fedett mediterrán hangulatú háromszintes élményfürdő garantált élmény a család minden tagjának télen-nyáron egyaránt. A benti fürdőből ki lehet úszni a szabad levegőre, ahol nyakzuhanyok, pezsgő élményelemek várják a fürdőzőket. A víz kellemes 28 fokos hőmérsékletű. Az Élményfürdő igazi szenzációja a 94 méter hosszú beltéri csúszda fény- és hangeffektekkel.

Strandfürdő

A szabadtéri strandon élménymedence gejzírekkel, nyakzuhannyal, a medence közepén pool bárral, gyermekpancsoló, hullámmedence, úszómedencék, 34-36 fokos gyógyvizes ülőmedencék, pihenő és napozó teraszok (naturistáknak is) szolgálják a család kényelmét. A medencék egy része szezonálisan üzemel.

Nevezetességek
Kallósdi körtemplom, Kehidakustány: Deák kúria, Deák kút

Medencék
hullám-, gyermek-, termál-, gyógy-, élmény-, tornamedence, súlyfürdő

Szakorvosi ellátás
részleges időben

Fizikoterápiás szolgáltatások

Medencefürdő, Kádfürdő, Iszapkezelések, Súlyfürdő, Víz alatti vízsugármasszás, Elektroterápia, Gyógytorna, Masszázs, Kneipp kezelések

Javallatok
Idült kopásos (degeneratív) csont- és ízületi megbetegedések inaktív stádiumai, Idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedések inaktív stádiumai, Izomreumatizmus, Fibromyositis, Baleseti utókezelés, Csont- és ízületi műtétek utáni utókezelés, Idült ideggyulladásos idegfájdalmak, Idült derékfájás, Heine-Medin-betegség utókezelése, Osteoporozis, Nőgyógyászati betegségek utáni összenövések, Általános szellemi és fizikai kimerültség, mozgásszervi, reumatikus megbetegedések, törések utókezelése, nőgyógyászati, idegrendszeri és bőrgyógyászati bántalmak

Ellenjavallatok a fürdőszolgáltatások igénybevételére
Rosszindulatú daganatok esetén
Keringési zavart okozó (dekompenzált) szívbetegségek, érrendszeri betegségek, rendkívül magas vérnyomás esetén, súlyos érelmeszesedés (arteriosclerosis) szívkoszorúér-sclerosis, infarktus után, súlyos visszérbántalmak, kivétel ha az orvos másképpen rendeli
Minden akut gyulladásos megbetegedés (visszérgyulladás, ízületi gyulladás aktív szakasza)
Fehérvérűség és egyéb vérképzőszervi betegség, súlyos anaemia (haemophylia)
Aszthma, gyakori rohamok esetén
Veseelégtelenség, vesekő
Hirtelen fellépő ájulási rohamok
Pajzsmirigy túlműködés (hypertyreosis)
Vészes súlycsökkenés, ill. növekedés

Nyitvatartás

Az aktuális nyitvatartási renddel kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Árak

A legfrissebb belépőjegy árakkal kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Kapcsolat

8784 Kehidakustány, Kossuth L. u. 62.
Telefon: 06-83/534-500 | Fax: 06-83/534-592
E-mail: sales@kehidatermal.hu | www: www.kehidatermal.hu

Fotók: Facebook: https://www.facebook.com/kehidatermal/