Balatoni Élménypark Csopak

Balatoni Élménypark Csopak

Balatoni Élménypark Csopak, az egyik legfelkapottabb kalandpark, páratlan természeti környezetben kínál kikapcsolódást, az izgalmas és szórakoztató játékok minden korosztály számára ideálisak. A legnépszerűbb attrakciók a biciklis drótkötélpálya, az óriás inga, és a közelmúlt újdonsága a Mini City. Az élményparkban család és állatbarát panzió is található.

Miért jó választás Csopak?

Csopak a Balaton északi partján található üdülőtelepülés, Balatonfüredtől csak 5 km távolságra fekszik. Az Intelligens és Családbarát strandja évek óta a tó legkedveltebb létesítményei közé tartozik, amely zárás után bárki számára ingyenesen látogatható.  A Veszprém és Csopak közötti Nosztori parkerdő a 73-as út mellett található, és már az elmúlt évtizedekben is kedvelt pihenőhely volt. Itt található a Balatoni Élménypark Csopak, amely az egyik legkedveltebb kalandpark a Balaton környékén. Ideális a Balatonról jövet-menet, akár a hűsítő csobbanás előtt, vagy a kellemes strandolás után.

Balatoni Élménypark Csopak látnivalók

A 2012-ben létesült Balatoni Élménypark Csopak önfeledt szórakozást kínál kicsiknek és nagyoknak, de 3,5 hektáros területen lévő kalandparkban a felnőtteknek is izgalmas kalandokban lehet része. A legnépszerűbb attrakciók a biciklis drótkötélpálya, kötélpálya óriás inga, az óriás extrém lecsúszópálya, és a száznál több akadályelemből álló drótkötélpálya. A közelmúlt újdonsága a Mini City, amely a 2-12 éves korúak számára nyújt élményekben gazdag kikapcsolódást. Az élményparkban bőven találhatók árnyékos területek, és a Park Bisztró étteremben a frissítők és finom ételek (burgerek, grillezett szendvicsek, klasszikus menük, pizzák) mellett fantasztikus sütemények várják a vendégeket. 2021-óta az élményparkban család és állatbarát panzió is található. A Park Panzióban öt tágas, modern, franciaágyas szoba is kialakításra került a központi épület emeleti részén. A vendégek Park karszalagot kapnak, és az ott tartózkodás idején egy kör kisvonatozásra is jogosultak.

csopak élménypark

A kalandpark legnépszerűbb attrakciói

Biciklis drótkötélpálya

A biciklis drótkötélpálya 80 méter hosszú szakaszán 5 méter magasan a levegőben lehet tekerni, de a skybike középső szakaszán már az egyensúlyérzékre is szükség lehet.

Óriás inga

A hazánkban még újdonságnak számító óriás inga 16 méter magasból indul, és a szabadesés élményét ízlelhetik meg az adrenalin függők.

Csúszópálya

Egy 18 m magas toronyból induló extrém csúszópálya 300 m hosszan vezet át a park fái között.

Kötélpálya

105 izgalmas akadályelemből álló pálya testmagasság szerint van besorolva:

Gyerekpályák:140 cm testmagasság alatt használhatók

Felnőtt kötélpálya és a csúszópálya: 140 cm testmagasság felett használhatók

Park Expressz kisvonat

A kisvonatot felnőttek és gyerekek egyaránt használhatják. Az ezer méter hosszú pálya a park területén halad végig, a Nosztori állomásnál bukkan elő, miután áthaladt egy alagúton.

Slackline

A slackline, mint extrémsport a hegymászók és sziklamászók körében már régóta közismert, és szórakoztató módja az egyensúly, a koncentráció fejlesztésének. Kezdőknek is érdemes kipróbálni.

MiniCity

Összesen 8 tematikus kisház található, amelyek teljesen berendezettek, a városi úthálózatát KRESZ-táblákkal, zebrákkal világító vasúti fénysorompókkal, és vasútállomással is ellátták. A minivárosban a gyerekek által népszerű szakmák találhatók meg, például szépségszalon, kórház, étterem, tűzoltóság rendőrség. A Nohab mozdony által húzott vasúti kocsikon utazhatnak, valamint a város útjain pedálos kisautókkal gyakorolhatják a közlekedést.

Vizes játékok: kézzel hajtható vízi csónak és bárki által használható hatalmas vízi gömböc.

Lövészet: íjászat és légpuska/légpuska lövészet

Egyéb játékok

 • Quad
 • Óriás sakk
 • Minigolf
 • Pingpong
 • Tollaslabda
 • Strandröplabda
 • Speedminton
 • Streetball
 • Lábtengo

Nyitvatartás

A Balatoni Élménypark Csopak 2022-ben április végén nyit ki, a pontos nyitvatartásról a park honlapján a https://www.balatonielmenypark.hu/kapcsolat/ érdemes tájékozódni.

csopak kalandpark

Belépőjegy

Az élményparkba különböző típusú belépőjegyek vásárolhatók. 2 éves kor alatt ingyenes a belépés, karszalag ára a sétálójegyet is tartalmazza.

Sétálójegy ára (2-99 év): 1 000 Ft

Gyermek belépőjegy ára (140 cm alatt):

 • Mini City karszalag: 2 900 Ft
 • Süni karszalag: 3 500 Ft
 • Nosztori királya karszalag: 5 500 Ft

Felnőtt belépőjegy ára (140 cm felett):

 • Park karszalag: 3 900 Ft
 • Pöpec karszalag: 5 900 Ft
 • TOP ALL karszalag: 9 900 Ft

A sétálójegy mellé plusz szolgáltatások vásárolhatók meg. A karszalagok által használható játékok, attrakciók részletes listája megtalálható a https://www.balatonielmenypark.hu/arak/ oldalon.

Egyéb tudnivalók

A park élményeinek használatáért Peták vásárolható (ára 500 Ft), vissza nem válthatók, de újabb látogatás alkalmával felhasználhatók. Az akadálypályák és egyéb élményelemek használata előtt kötelező a felelősségvállalási nyilatkozat kitöltése.

Elérhetőség

Veszprém és Csopak között a 73-as út mellett

Telefonszám: +3620/946-0641

E-mailcím: info@balatonielmenypark.hu Web: https://www.balatonielmenypark.hu/

Egyéb látnivalók a környéken

Csákány-hegyi kilátó Csopak I Mezítlábas ösvény-Szabadidőpark Csopak I Plul-malom Csopak I

Fotók: balatonielmenypark.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.