zamárdi kalandpark

Zamárdi Kalandpark

A Balaton déli partján található Zamárdi Kalandpark izgalmas és sportos kikapcsolódást nyújt az egész család számára. Míg a nagyobbak a mászótornyon, a kaland és csúszópályán, tehetik próbára a bátorságukat, addig a kicsik egy igazi minigőzössel járhatják be a parkot. Jó hír a négylábú kedvenccel kirándulóknak, hogy a helyszínre a kutya is bevihető.

Zamárdi a Balaton déli partján, Siófoktól 10 km távolságra lévő település, amely különösen népszerű a fiatalok körében, hiszen évről évre a Sound Fesztivál helyszíne. A szórakozás és a vízparti nyaralás mellett a szabadidő aktív eltöltésére is jó választás, hiszen az ősfás területen lévő Zamárdi Kalandpark izgalmas kikapcsolódást kínál felnőttnek, gyereknek egyaránt.

A Zamárdi Kalandpark látnivalói

A kalandpark a Zamárdi-felső vasútállomástól 100 méter távolságra az autópálya közelében található. A 35 ezer négyzetméteres ősfás ligetes területen csúszópálya, mesterségesen kialakított tó, a Kis Balaton található. Kedvelt attrakciók a fa ugrótorony, és az élménygőzös, amely két kilométer hosszú pályán halad végig. A START táblánál. az épület mögött vehetők át a felszerelések, itt kell a kapott karszalagot csipogtatni. Aki túllépi a három órás időtartamot, az a kilépéskor a kasszánál tudja kifizetni a díjkülönbözetet.

zamárdi kalandpark

A Kalandpark attrakciói

Kaland és csúszópálya

Az összesen 18 db fokozatosan nehezedő kalandpálya 200 akadályt tartalmaz: kötélhinta, Tarzan-hinta, csőben kúszás, csigás átcsúszás, kötélhíd, kötélháló mászás, stb. Az akadálypályák kötélhidak és egyéb eszközök segítségével járhatók be. Az első állomása gyakorló pályaként működik, ahol mindenki megszerzi a biztonságos használathoz való jártasságot. A gyerekpályát használóknak nem szükséges a gyakorlópálya használata.

A pályák különböző nehézségi fokozatúak:

Nehézségi fokozatok:

  • gyerekpálya: 1-5
  • juniorpálya: 1-5
  • felnőttpálya:1-8

 A gyerekpályák 3 éves kortól használhatók, a 150 cm-nél kisebb gyerekek a gyerek és junior pályákat vehetik igénybe. Ennél magasabb gyerekek pedig a teljes pályát használhatják. A felnőtt pályán az 1-es a legkönnyebb, a 6-7-8 pedig a legnehezebb pálya.

Az akadályok nagyjából 2 óra alatt teljesíthetők. Az állomások közötti lejárókban le lehet a pályákról térni, meg lehet szakítani, majd tovább folytatni. A kalandparkban közel másfél km hosszú csúszópálya található, legújabb attrakciója az extrém csúszótorony, amelyet 150 cm-nél magasabb kalandvágyó vendégek vehetnek igénybe.

Kaland és csúszópálya életkor és testmagasság szerint:

Fehér pályák:130 cm alatt 5 gyerekpálya, és 1 csúszópálya vehető igénybe.

 Sárga pályák: 130-150 cm között 5 juniorpálya, és 1 csúszópálya vehető igénybe

Piros pályák: 150 cm fölött 8 akadálypálya, és 3 csúszópálya + 1 új extrém csúszótorony vehető igénybe.

Power Fan Ugrótorony

A park egyik újdonsága kalandpark legmagasabb részén álló 12 méter magas ugrótorony, amely akár szabadesés-szimulátorként is működik, hiszen a bátrabbak a torony tetejéről ugorva a szabadesés élményét próbálhatják ki. A biztonság miatt sem kell aggódni, mivel az utolsó három méteren fékezés biztosítja a kíméletes földet érést. Az ugrótornyot 30-120 kg közötti látogatók használhatják, 18 év alatt pedig az ugráshoz szülői engedély szükséges.

zamardi kalandpark

Élménygőzös

Az egész parkot bejárja az alagúton, hídon átpöfögő minimozdony végig halad a tó partján, mintegy 2 km pályahosszon közel 10 perc alatt. A főszezonban gőzös, a szezonon kívül a szerelvényt dízelmozdony húzza. A minimozdony 10:20 perctől minden óra 20, 40-kor, és egész órakor közlekedik.

Labirintus

A labirintusrendszer bejárata gyalog és a minigőzössel is elérhető. Saját állomása van, ahol a kisvonat is megáll.

Vízidodzsem

A Kisbalatonon üzemelő motoros kétszemélyes vízidodzsemek nagy kaliberű vízipuskával is fel vannak szerelve.

Vízigolyó

A 3 méter átmérőjű gömb vízbiztos cipzárral zárható. A gömbben állva nem könnyű megállni és egyensúlyozni, de jó móka kipróbálni az 5 évesnél nagyobbak számára.

zamardi kalandpark

Egyéb fontos tudnivalók a kalandpark használatával kapcsolatban

A pályákat a 130 cm alatti gyerekek csak szülői felügyelettel használhatják. A parkban öncsatolásos rendszer van: a karabinereket mindenki saját magának csatolja be, és biztosítja magát. A szabályok betartása mellett a pálya mindenki számára biztonságosan használható. A kalandpálya területén zárt cipő, és kényelmes, sportos viselet ajánlott, papucsban tilos a különböző pályák használata. Kutyabarát hely, így a négylábú kedvencet sem kell otthon hagyni.

Nyitvatartás

Várható nyitás: 06.01.-től

A kalandpark nagy erejű szél, és nagy eső esetén nem üzemel, ezért bizonytalan időjárás esetén érdemes megfontolni a kalandparkba való látogatást, mivel kedvezőtlen idő esetében a jegy árát nem térítik vissza.

Jegyár

Kalandpálya jegyár életkor és testmagasság szerint:

Fehér pályák: 4 000 Ft

Sárga pályák: 5 000 Ft

Piros pályák: 6 200 Ft

A kalandpályák ára gyerekjegynél 2 óra, a többi pálya esetén 3 órás időtartamra vonatkozik. A mászójegy ára a testmagassághoz van kötve. Az élményelemekre a park területén belül is megválthatók a jegyek. Az élménygőzös 2 éves kor alatt ingyenes. Az egyéb élményelemek jegyára, a kedvezményekkel kapcsolatos információ a kalandpark oldalán a http://zamardikalandpark.hu/arak/ található meg.

Elérhetőség

8621 Zamárdi, Siófoki u.

Telefonszám: +3620/449 6831

E-mailcím: info@zamardikalandpark.hu   Webhely: http://zamardikalandpark.hu/

Fotók: zamardikalandpark.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.