zobori kalandzoo

Zobori KalandoZoo Élménypark Zalaszabar

A Zalaszabaron található Zobori KalandoZoo Élményparkban számtalan élmény várja a kicsiket és nagyokat. A legnépszerűbb attrakciók az 50 méteres szabadesés torony, a hatpályás óriáscsúszda, és a Virtual Park a 4XD mozival. A négyévszakos létesítményben beltéri és kültéri élmények, valamint állatsimogató is található. A Balatonhoz való közelsége miatt akár rossz idő esetén is kiváló családi programot nyújt.

A Zala megyében található Zalaszabar hazánk egyik legszebb térségében a Kis-Balaton nyugati partján erdőkkel és lankás dombok által határolt területen található.  Zalaszabar már a honfoglalás korában is lakott település volt, amelyet a közelmúltban végzett ásatások során tártak fel. A község Zalakarostól 10 kilométer távolságra fekszik, de a 22 km-re lévő Keszthelyről is könnyen megközelíthető.

A Zobori KalandoZoo Élménypark előnyei

A Balaton környéki élményparkok kedvelt úti célja a gyermekes családoknak. Különösen népszerű a Zobori KalandoZoo, mivel ez az egyik legtöbb szolgáltatást nyújtó élménypark a Dunántúlon. A terültén beltéri és kültéri létesítmények egyaránt megtalálhatók, így a négyévszakos létesítmény kiváló családi programot nyújt jó időben, és akár télen is. Előnyös abból a szempontból is, hogy a játékpark szinte minden elemét a gyerekek együtt használhatják a szüleikkel. A hullámvasút és a csónakcsúszda Magyarországon egyedül a kalandparkban található meg. A park területén a vendégek rendelkezésére áll egy önkiszolgáló étterem, kávézó és snackbár is. A beltérben külön baba-mama szoba is található, ahol pelenkázási lehetőség, etetősarok, pihenősarok is kialakításra került. A kalandparkba különböző típusú belépőjegyek válthatók, van egy alap belépőjegy, amely a különböző életkorú gyerekek számára biztosít hozzáférést a szolgáltatásokhoz.

Az élménypark legnépszerűbb látnivalói

Kültéri attrakciók

Hófánk

A kanyargós pálya igazi adrenalin élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Míg a nyári hónapokban fánkozásra, addig télen decembertől (időjárás függvényében) hófánkozásra van lehetőség.

Különlegessége a Tubby Jump: az egyenes pálya legvégén egy óriás matracra lehet megérkezni a katapultációt követően. A dombtetőre a domb aljáról közlekedő mozgó járda segítségével lehet gyorsan és fáradság nélkül újból feljutni.

Szabadesés torony

Az 50 méter magas torony a park legmagasabb pontján található, ahonnan akár 100 km távolságra is ellátni tiszta időben. A torony nagyjából egy 20 emeletes ház magasságának felel meg. Érdekessége, hogy a biztonságos földet érést egy úgynevezett örvényáramú mágnesfék biztosítja, amelyet a metrók és a mágnesvonatok esetében is alkalmaznak.

Balatoni Hullámvasút

A 400 méter hosszú hullámvasút hazánk egyetlen hullámvasútja, amely 4 évesnél idősebb és 100 cm-nél magasabb gyermekek számára ajánlott.

Csónakcsúszda

A hazánkban egyedülálló csónakcsúszdán – egy csónakban ülve – lehet a kanyargó csúszdapályán lefelé száguldani.

Óriáshinta

Az óriáshinta 6-8 méter magasságig húzza fel a bátor jelentkezőket.

Óriás szárazcsúszda

A hatpályás csúszda tetejéről a Kis-Balatonra nyílik csodálatos panoráma, felnőttek és gyermekek számára is egyaránt igénybe vehető.

Hurrikán

Az elektromos dodzsempálya felnőttek és gyermekek számára is egyaránt igénybe vehető.

Vízidodzsem

A dodzsemekkel külön erre a célra kialakított medencében lehet ütközni. A medence kizárólag dodzsemezésre használható, fürdőzésre nem.

Kötélpálya

A kétszintes kötélpályán speciális felszereléssel (sisakkal és hevederrel) lehet nekivágni a különböző nehézségű akadályoknak.

Vizes játszótér

A park közepén található vizes játszótér a nyári hónapok kedvelt attrakciója a kisebb és nagyobb gyermekek számára egyaránt.

Téli élmények

A Winter Wonderland télen is fantasztikus élményeket tartogat! A kalandparkban már egy műjégpálya is működik, korcsolyát sem kell külön hozni, mert a belépőjegy ára azt is tartalmazza.

Beltéri attrakciók

A fedett térben számtalan attrakció található, amely a legkisebb totyogóktól kezdve az idősebbek és a felnőtt korosztály számára kínál tartalmas kikapcsolódást.

  • Beltéri játszóház, csúszdaház ovisoknak
  • Négyévszakos beltéri csúszdapark
  • Beltéri játszópark – Ability park és Ökoház
  • VR-zóna Maximulátor, és Autóverseny
  • 3D-s videojáték szimulátor
  • 4XD mozi
  • WAY OUT szabadulószoba

Nyitvatartás

A kalandpark egész évben nyitva tart

Jegyár

3 éves kor alatt a kalandpark ingyenes, a belépőjegy árát a felnőtt jegyár foglalja magában.

Kalandjegy ára: 3 690 Ft

Mindent bele Kalandjegy: 18 900 Ft

Sétálójegy (60 év felett): 1 690 Ft

A szolgáltatások igénybevétele

A kalandparkban karórás beléptető rendszer működik. Egyes játékok külön jeggyel működnek, így ezek használatát ráterhelik a karórára, majd a távozás végén, a leadásakor kell megfizetni. Például a szabadesés torony ára fejenként és alkalmanként 1 190 Ft.

Az igénybe vehető kedvezményekkel kapcsolatos információ, a külön jegyes játékok ára, valamint a Virtual Park belépőjegy ára megtalálható a kalandpark hivatalos oldalán, a https://zobori.hu/araink oldalon.

Elérhetőség

8743 Zalaszabar, Hrsz. 1565

Telefonszám: +3630 3628 118

E-mailcím: info@zobori.hu  I Web: https://zobori.hu/

Egyéb látnivalók a környéken

A környék kedvelt úti célja a kisgyermekes családoknak, hiszen a 6 km-re lévő Garaboncon található a 7 Vezér Történelmi Kalandpark és Garabonciás Farm. Nevezetes látnivaló a Kis-Balaton, amelynek a Kányavári-sziget az egyetlen szabadon látogatható területe. A szigetet a híres fából készült Kányavári-hídon keresztül lehet megközelíteni.

Kányavári-híd Balatonmagyaród I Pálos Malom Zalamerenye I Zalakarosi Fürdő Zalakaros I Helikon Kastélymúzeum Keszthely

Fotó: zobori.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.