serpa kalandpark

Serpa kalandpark Balatonfűzfő

A balatonfűzfői Serpa kalandpark hazánk legrégebbi kalandparkja, ahol számtalan kihívás és kaland várja a sportos gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. A legfelkapottabb attrakciója a hat különböző nehézségi fokozatú mászótorony, és a domboldalon kialakított akadálypálya, amelyet távirányítós (RC) autókkal lehet bejárni. A könnyedebb kikacsolódást kedvelők körében pedig a drótkötélpálya, vagy az ingyenesen látogatható szabadidőpark játszótere, és kilátótornya népszerű.

Kalandsportok Balatonfűzfőn

A Balaton és környéke különösen nyáron az egyik legnépszerűbb hazai nyaralócélpont. Balatonfűzfő kiváló elhelyezkedése és a sekély víze miatt különösen kedvelt a kisgyermekes nyaralók körében. Budapestről akár egy óra alatt is elérhető és a legvonzóbb családos attrakciói egész évben látogathatók. A Balaton környéki kalandparkok felfedezése manapság igen népszerű nyári időtöltés, egyben jó lehetőség az erőnlét és az ügyesség felmérésére. A Serpa kalandpark közvetlenül a Bobpálya mellett helyezkedik el, amelyek együttesen a Balatoni Bob Szabadidőpark csoport tagjai a Maxim Paintballal együtt.

Serpa kalandpark: ahol a kor sem akadály

A Serpa kalandpark a nevét a Himalája-expedíciók révén ismert serpákról (hegyivezetők és teherhordók) kapta, akik nevezetesek rendkívüli képességeikről, erőnlétükről és teherbírásukról. A kalandpályák ezt a mozgásformát kívánják a kalandot és izgalmat keresők körében népszerűsíteni a kezdő és haladó pályákon lévő akadályok leküzdése által. Ars poeticájuk – miként azt a hivatalos honlapon is hirdetik: „vendégeink ügyesebben távozzanak, mint ahogy hozzánk érkeztek”.

A Serpa kalandparkban mindenki megtalálja az életkori sajátosságainak megfelelő, és erőnlétéhez passzoló mozgásformát. A kreatívan összeállított kalandpark egyes részein első pillantásra nem könnyű tovább jutni, de a résztvevők folyamatos tanácsadásra és segítségre számíthatnak. A mászótorony már 2-3 éves korosztály számára is kipróbálható. A nagyobbacska gyerekek, és akár az időskorú látogatók is csúszhatnak és mászhatnak, vagy akár lőhetnek is. A pályákon kívül lehetőség van az újdonságnak számító RC járművek kipróbálására – távirányítós autók és tankok terepvezetése.

A Serpa kalandpark attrakciói

A Serpa Kalandparkban mászótorony vár, drótkötél-csúszdapálya, különböző nehézségű kalandösvények, Magyar történelmi tanösvény, és egy íjászpálya található.

Kalandösvények

A lombkoronák között különböző járómagasságban vezető ösvények között minden korosztály megtalálja a kihívást:

Kis Vuk út: kezdő pálya, 120 cm-es magasságtól, 5-6 éves korú gyermek számára, 9 elemből álló akadálypálya.

Karak út: haladó pálya, 130-150 cm magasságú gyermek számára, 16 elemből álló akadálypálya.

Zsigmondy út: felnőtt kezdő pálya, 140 cm-es magasságtól, 10 elemből álló akadálypálya.

Családi pöttyös út: felnőtt kezdő út,- tartalmazza a Zsigmondy utat is -, 140 cm-es magasságtól, 17 elemből álló akadálypálya.

Koppány útja: felnőtt haladó pálya, 150 cm-es magasságtól, 19 elemből álló akadálypálya.

Panoráma út: felnőtt haladó pálya, 150 cm-es magasságtól, 7 elemből álló akadálypálya.

Kövesdy emlékút: felnőtt haladó pálya, 26 elemből álló akadálypálya.

Nimród útja: felnőtt profi pálya, 150 cm-es magasságtól és 14 éves kor felettiek számára, 30 elemből álló akadálypálya.

Nagy Nimród útja: felnőtt profi pálya, 150 cm-es magasságtól, 37 elemből álló akadálypálya.

Mászótorony

A 9 méter magas 200 négyzetméter összfelületű torony 6 különböző nehézségi útvonalon járható be, a mászás felsőbiztosítással, biztonsági hevederrel történik. Mivel ez a mozgásforma számos készségre van jó hatással, kifejezetten ajánlott három éves kortól egészen a fizikai aktivitás végéig.

RC járművek

2020 újdonságai a tankok és autók, amelyekkel a domboldalakon kialakított akadálypályákon lehet haladni. A hidakon és vizesárkokon való átkelés jó családi program felnőttnek, és (7évesnél idősebb) gyereknek egyaránt.

Drótkötélcsúszda

A csúszdán 80 km hosszan lehet lecsúszni egy 10 m magas fa indítóállványról. A pálya végén gumikötelek lassítják és fékezik le a csúszókat. Legalább 20 kg-os, és maximálisan 120 kg-os testsúlyú vendégek veheti igénybe.

Íjászpálya

A kalandpark része a háromállásos íjászpálya, amelyet már 6-7 éves kortól ajánlanak. Nagyon jó hatással van a koncentrációra, és fejleszti az erőnlétet. A középső vesszőfogó 8 méter távolságra, a harmadik pedig 15 méterre helyezkedik el.

Magyar történelmi tanösvény

A történelmi tanösvényen haladva hazánk különböző történelmi korszakai elevenednek meg, és az útvonalak emlékül szolgálnak a legnagyobb hazai hegymászóknak és utazóknak egyaránt.

Jó tanácsok a kalandparkba érkezéshez

Célszerű kényelmes sportos utcai viseletben érkezni, és zárt edzőcipő viselése ajánlott. A falmászásra a puha szandál, vagy papucs nem alkalmas, megfelelő lábbeli hiányában mezítláb javasolt a falat megmászni. A kalandösvény kizárólag szandálban, illetve cipőben járható be.

Parkolás

A kalandparkot és a Bobpályát is magába foglaló Szabadidőparkban ingyenes parkoló található.

Nyitvatartás

A Serpa Kalandpark az év során különböző nyitvatartással működik:

Április 15-május 16-ig, valamint Szeptember 1-től-október 24-ig szombat, vasárnap, és ünnepnap: 10:00-17:00

Május 17-június 15-ig szombat, vasárnap, és ünnepnap: 10:00-18:00

Június 16-augusztus 31-ig minden nap: 10:00-19:00 között tart nyitva.

Tartós eső esetén a kalandpark zárva tart. Elő és utószezon alatt, október 25-április 14 között – megfelelő időjárás esetén – hétköznaponként, vagy télen bármely nap előzetes bejelentkezéssel fogad családokat, illetve csoportokat.

A nyitvatartással, jegyárakkal, és minden egyéb információval kapcsolatban érdemes a kalandpark oldalán megadott e-mailcímen, illetve telefonszámon érdeklődni.

Jegyár

A Serpa kalandpark területére ingyenesen lehet belépni, és a különböző eszközök használatáért kell fizetni. Az árak megtalálhatók a https://www.serpakalandpark.hu/araink.html oldalon.

Elérhetőség

8175 Balatonfűzfő, Uszodai út 2.

Telefonszám: +36 20/373-7321, +36 20/915-9117

E-mailcím: info@serpakalandpark.hu   I Webhely: www.serpakalandpark.hu

Fotó: serpakalandpark.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.