Hertelendi Termálfürdő

Pécstől 20 km-re található Magyarhertelend, mely a Hertelendi Termálfürdő- és Szaunaparkjával, írta fel magát a magyar fürdőkultúra térképére. Az egész évben üzemelő főépületben négy beltéri medence valamint egy közvetlen a komplexumból kivezető folyosón megközelíthető kültéri medencével várja a kikapcsolódni vágyó vendégeket. A komplexum 2011-ben bővült egy fedett termálfürdővel, amely négy medencét, 9 szaunát és éttermet is magába foglal. Kedvező hatással van a termálvíz a reumatikus, keringési és izületi megbetegedésekre. Fluorit tartalma miatt a fogínybetegsé gyógyítására is alkalmas.

Hertelendi fürdő külső
Hertelendi Termálfürdő Facebook

Természetes ásványvíz

A Hertelendi Termálfürdő- és Szaunapark Baranya megyében a Mecsek- Hegyhát üdülőkörzetben, Pécstől 20 km-re található. Két termálkútja 37 °C-os és 63 °C-os vizet szolgáltat. A víz minősége vizsgált alkotók alapján nátrium hidrogén-karbonátos jellegű, igen lágy, fluoridos termálvíz, melyet természetes ásványvíznek minősítettek.

Gyógyjavallat

A vizek összetétele kedvező hatással van a reumatikus, ízületi, keringési és idegrendszeri megbetegedésekre. Ivókúraként alkalmazva pedig fluoridtartalma miatt fogínybetegségek kezelésére is alkalmas. Akár sportsérülésről, öröklött problémáról, vagy a rossz testtartásból fakadó panaszról legyen szó, a termálvíz nagyon sokat segíthet ezen problémák kezelésében. Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásainak köszönhetően kiváló kiegészítő megoldása lehet a végtagsérülteknek, ha 2-3 hétig kúraszerűen fürdőznek.
A legtöbben természetesen relaxálni járnak a termálfürdőbe, nem is csoda, hiszen az egész napos fürdőzés ellazít, oldja a stresszt és nyugtatja a görcsös izmokat. Egy wellness hétvége után pedig garantáltan jót fogunk aludni, és könnyedén kipihenjük az előző hét fáradalmait.

Hertelendi fürdő vízivár
Hertelendi fürdő Facebook

Medencék

Termálfürdőjében négy fedett és hét kültéri medence került kialakításra, melyek között nagy választékban sodró medence, felnőtt ülőmedence, élmény medence, mozaikos medence és pancsoló medence is található. Lehetőség van beülni a sóbarlangba, babaúszáson részt venni, vagy a Termál Shopban vásárolni.

A nyári szezonban a fedett fürdők mellett árnyékos erdei stranddal kiegészülve lehetőséget kínálnak minden korosztály számára megtalálni a megfelelő fürdőzési igényt. A főszezonban (május 30. – augusztus 31.) 7 medencével kiegészülve összesen 12 medence közül válogathatnak az ide érkező vendégek. Babapancsoló, vízivár, gyermekmedence csúszdával várja a legkisebbeket. A felnőtt vendégek a két sávos 25 m úszómedence, a pergolás és a fokozatosan mélyülő ülőmedence közül válogathatnak. Az élménymedencében négy nyakzuhany, sodró medencében kancsós vízsugarak és sodró elem található. Az ülőmedence magas hőmérsékletét tekintve csak 14 éven felüli vendégeknek ajánlott.

A termálkert, mely a strand területén egy különálló létesítmény, elhúzható tetővel, vizes blokkal, pihenőágyakkal biztosítja a felnőtt vendégek számára a nyári szezonban is a csendes és nyugodt kikapcsolódást.

Magyarhertelendi fürdő
Hertelendi fürdő Facebook

Szaunarészleg

A hőkabinok fürdőruhamentesen, textilben (szaunaruha, lepedő, törölköző ) használhatóak. A szaunarecepció lehetőség van szaunalepedő bérlésére illetve szaunakendők, textíliák vásárlására is.

A profi szaunázási szokásoknak hódoló vendégek számára biztosítják annak lehetőségét, hogy az itt található hőkabinokban fedettlen testtel, azaz teljes testfelületüket szabadon hagyva szaunázhatnak. Belépés csak 16 éves kor felett engedélyezett. Azonban a higiénia minőségi fenntartására ügyelve minden vendég itt is a teljes testfelülete alá terít minden esetben textíliát, hogy az izzadságuk a szaunapadokat ne érje. Ezáltal a szaunákban a tisztaság és a megfelelő levegőminőség magas szinten fenntartható.

Hőkabinok: 1 db infra kabin, 1 db aroma szauna, 1 db finn szauna
A hőkabinok fürdőruhamentesen, csak szaunaruhával, lepedővel, törölközővel fedett testtel használhatóak. Átöltözőfülke, fényterápiás pihenő szoba, függönnyel elkülönített tusolók és dézsazuhany, friss levegős udvar biztosítja az ide érkező szaunázók számára a diszkréciót.

Hertelendi fürdő
Hertelendi Termálfürdő Facebook

Szolgáltatások:

Étterem, szaunapark, szaunaprogram, masszázs, babaúszás, sóbarlang, ajándékutalvány, Termál Shop

Nyitvatartás

Az aktuális nyitvatartási renddel kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Hertelendi fürdő éjszakai fürdő
Hertelendi Termálfürdő Facebook

Kapcsolat

7394 Magyarhertelend, Bokréta u. 1/a.
Fürdő telefonszáma: Hétfőtől – Péntekig +36 72 521 061 (08.00 – 16.00 között)
info vonal: +36 30 516 7978
E-mail: info@hertelenditermal.hu
Web: www.hertelenditermal.hu