Aquaticum Debrecen Strand

Az időjárástól függ, mikor nyitnak a strandok

Kezdődik az idei strandszezon, összesen 12 fürdő nyitja meg a strandmedencéit ezen a hétvégén, a többi pedig folyamatosan a következő hetekben. Idén végre ismét az időjárás, és nem a koronavírus szabja meg, hogy mikor nyithatnak a strandok. A legtöbb fürdő jó forgalomra számít ezen a nyáron – közölte az M1 Híradója.

Reggel 9-kor fogadták az első vendégeket a hajdúszoboszlói strandon. Sokan várták már a nyitást. Európa legnagyobb fürdőkomplexumát a hazai és a külföldi turisták is egyaránt kedvelik. Sokan már visszatérő vendégek.

Gyógyvizes-, hullám- és élménymedencék is várják a látogatókat. A főszezonban naponta több ezren megfordulnak itt.

Idén nyáron is jó forgalomra számítanak.

„Ebben az évben is számítunk ugye a magyar vendégek mellett a szokásos küldő piacainkra, tehát a környező országokból a lengyelekre, a szlovák vendégekre és a román vendégekre, illetve az eddigi küldő piacaink bármelyik országából a vendégekre” – ismertette Czegle-Pinczés Enikő a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. igazgatósági tagja.

Megtelt élettel a Zalakarosi fürdő is. A Balaton régió legnagyobb családi fürdőjében számtalan élményelemmel várják az ide látogatókat.

A tizenkét hektárnyi zöld terület, huszonkét medence, vízivilág, csúszdák, a gyermekpancsolók, gyermekmedencék, termál és gyógyvizes medencék, szaunavilágunk, valamint a gyógykezeléseink várják az idelátogatókat” – fogalmazott Martinné Müller Andrea a Zalakarosi Fürdő Zrt. üzemeltetési vezetője.

A polgármester azt mondta: természeti adottságai miatt az ország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja a település. „Nagyon sokan jönnek még mindig gyógyulni és pihenni. És hozzátéve egy statisztikai adatot, hogy az ötvennyolc év alatt több mint harmincegymillióan látogattak el pihenni és gyógyulni. Ez egy nagyon nagy dolog” – hangsúlyozta Zalakaros polgármestere Novák Ferenc,

A Kaposvári Virágfürdő is már nyári nyitva tartással üzemel.

Uszoda, három gyógymedence, óriáscsúszda, valamint számos élményelem is várja az oda látogatókat.

A fővárosi Palatinus strandon a jó idő beköszöntével a hétvégén már több kinti medence is megnyílt. Az M1 által megkérdezett házaspár már évtizedek óta törzsvendége a fürdőnek. Azt mondják, hogy a strandot nemcsak a színvonala, hanem a családias közege miatt is szeretik.

„Udvariasak a kiszolgálók és a recepció minden nagyon tökéletesen megvan szervezve” – mondta a pár hölgy tagja. A strandok az időjáráshoz igazodnak, így a legtöbb május végén nyit majd teljes kapacitással.

Forrás: hirado.hu

Fotó: Aquaticum Debrecen Strand / dehir.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.