Szolnok Gyógyfürdő

A szolnoki Hotel Tisza Szálló és Gyógyfürdőhöz közvetlenül kapcsolódó gyógyfürdő épülete a hajdani török fürdőkre emlékeztet. A kör alakú kupolacsarnokban egy nagyobb és egy kisebb meleg vizes medence, valamint a szauna utáni fürdőzésre szolgáló hideg vizes medence várja a látogatókat.

Szolnok Tisza Gyógyfürdő

A fürdő három medencével rendelkezik, melyek 34°C, 37°C és 20°C – osak, utóbbi a szaunák utáni hideg fürdőzésre szolgál. A gyógyfürdő a több mint 900 m mélyről feltörő gyógyhatású termálvizet használja fel a betegek fizikoterápiás és balneoterápiás kezeléséhez.

Gyógyvíz kémiai összetétele:

kálium, nátrium, ammónium, kálcium, magnézium, vas, mangán, nitrát, nitrit, klorid, bromid, jodid, fluorid, szulfát, szulfit, metaborsav, metakovasav. Alkálihidrogénkarbonátos termálvíz, mely jodid-ion tartalmánál fogva a jódos gyógyvizek csoportjába sorolható. A víz vastartalma kissé magas, melynek csökkentése várható.

Medencék

termálmedence, súlyfürdő

Szakorvosi ellátás

reumatológia részleges időben

Fizioterápias szolgáltatások

Medencefürdő, Iszapkezelések, Súlyfürdő, Víz alatti vízsugármasszás,

Az intézményben Tb-támogatással igénybe vehető kezelések

Medencefürdő, Iszapkezelések, Súlyfürdő, Gyógymasszázs, Víz alatti vízsugármasszás, Víz alatti gyógytorna,

Javallatok

Idült kopásos (degeneratív) csont- és izületi megbetegedések inaktív stádiumai, Idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedések inaktív stádiumai, Izomreumatizmus, Fibromyositis, Baleseti utókezelés, Csont- és izületi műtétek utáni utókezelés, Idült ideggyulladásos idegfájdalmak, Idült derékfájás, Heine-Medin-betegség utókezelése, Osteoporozis, Idült gyulladásos nőgyógyászati betegségek, Nőgyógyászati betegségek utáni összenövések, Meddőség, Általános szellemi és fizikai kimerültség, Idült gyomor- és bélrendszeri hurut, Gyomor- és nyombélfekély inaktív stádiumai, Vesekövesség, Idült fogínygyulladás, Fogínysorvadás, mozgásszervi, nőgyógyászati megbetegedések, ivókúra formájában gyomor- és bélrendszeri megbetegedések, vesekő

Szolnok Tisza Szálló és Gyógyfürdő

Nevezetességek

Damjanich Múzeum, Magyar Repüléstörténeti Múzeum szabadtéri gyűjteménye, Tiszaliget Szabadidőközpont, Szolnok művésztelepe

Nyitvatartás

Az aktuális nyitvatartási renddel kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Árak

A legfrissebb belépőjegy árakkal kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Szolnok Gyógyfürdő

Kapcsolat

5000 Szolnok, Verseghy park 2.
Telefon: 06-56/422-104, 06-56/510-850 | Fax: 06-56/421-520
E-mail: reserve@hoteltisza.hu | www: www.hoteltisza.hu

Fotó: szolnok.varosom.hu