tavirózsa kalandpark Keszthely

Tavirózsa Kalandpark Keszthely

A keszthelyi Tavirózsa Kalandpark több szempontból is jó választás, a legkedveltebb attrakciókat, mint a csúszópálya és kötélpálya felnőttek és gyerekek is használhatják, melynek árát a belépőjegy tartalmazza. A park területe jól belátható, így míg a gyermek önfeledten szórakozik, addig a család többi tagja a kellemes környezetben élvezheti a természeti szépségeket. Lehetőség van íjászatra, kincsmosásra, de egy gyöngykavicsból készült petanque pálya, 12 pályás minigolf és láb biliárd pálya is található.

Keszthely Zala megyében található, a Balaton part legnépesebb települése, amelyet a Balaton fővárosaként is emlegetnek. Keszthely a Nyugat-Balaton kulturális és idegenforgalmi központja, így a környék adottságai és látnivalóinak gazdagsága miatt egész év során kedvelt úti célja a hazai és külföldi látogatóknak egyaránt. Három fizetős, és egy szabadstranddal is rendelkezik.

A Tavirózsa Kalandpark látnivalói

A 2015-ben megnyílt kalandpark Keszthely-Kertvárosban a Kertészeti Centrum területén található egészen közel Hévízhez, kedvelt úti célja az itt nyaraló családoknak. A Tavirózsa Kalandpark nevezetes eseménye a két napos októberi Gesztenye Fesztivál.

A természet és növénybarát környezetben található egy kis tó, valamint a felnőttek számára is alkalmas gyermek kötélpálya csúszópálya. Az idilli zöld környezet nem csak a kalandokat keresők számára nyújtanak kikapcsolódást a kihelyezett kényelmi eszközök – padok, hintaágyak és székek nyugodt pihenést, és feltöltődést biztosítanak, valamint napvitorlák gondoskodnak a nagy melegben az árnyékról. Az akadálypályák használata előtt minden résztvevő egy oktatáson vesz részt, ahol elsajátítják a biztonságos kalandpálya használattal kapcsolatos tudnivalókat. A kötélpályák kialakításánál elsődleges szempont volt a vendégek biztonságának szavatolása, ezért a kihívásokat mindenki biztonságos magasságban tudja teljesíteni. A vendégek számára ingyenes parkoló vehető igénybe.

A Tavirózsa Kalandpark attrakciói

Csúszópályák

A kalandparkban 3 db csúszópálya található, amelyek 2,5-3 méteres magasságból indulnak, és a 40 méter hosszú pálya egy kis tó felett halad el.

Kalandpálya

A kalandpálya összesen 30 kalandelemből áll, és a közelmúltban teljes mértékben megújult. Az akadályok 1 és 1,5 méteres magasságban vannak elhelyezve, különböző nehézségi fokozatúak, egyaránt megtalálhatók a könnyű akadálypályák (kezdő pályák), és a nehéz és extrém kihívást jelentő (haladó és extrém) akadálypályák egyaránt. A kötélpálya és a csúszópálya használatért nem kell külön fizetni, mivel a belépő jegy magába foglalja.

Egyéb attrakciók

Az egyéb attrakciók különböző időtartamú (30 perctől 45perces és 60 perces) pályabérlettel használhatók.

Íjászpálya

A kalandparkban lehetőség van erre az ősi magyar fegyvernem kipróbálására is. Felnőttek és gyerekek több lőállásban próbálhatják ki az ügyességüket. Az íjászpályán a látogatók korlátlan számú lövést adhatnak le.

  • Minigolf (12 lyukú pálya)
  • Láb biliárd
  • Kincsmosás
  • Petanque (gyöngykavicsból készült petanque pálya)

Egyéb tudnivalók a kalandpark használatával kapcsolatban

Célszerű legalább a zárás előtt 2 órával megérkezni, belépőjegy vásárlásra hétköznap 15 óráig, szombaton csak 13 óráig van lehetőség. Amennyiben a zárás előtti 1 órában a kalandparkban nincs vendég, akkor létesítmény korábban is zárhat, illetve a nyitvatartást az időjárás is befolyásolhatja. Ezért ajánlott a park elérhetőségein a pontos nyitvatartással kapcsolatosan előzetesen érdeklődni. A kalandpark területén 14 év alatti gyerek csak szülői felügyelettel, illetve felnőtt kíséretében tartózkodhat. Javasolt sportos, mozgásban nem akadályozó öltözéket, zárt cipőt (sportcipőt, túrabakancsot) viselni.

Nyitvatartás

A kalandpark vasárnap kivételével tart nyitva.

Hétfő-péntek: 10:00-17:00

Szombat:10:00-13:00

Jegyárak

Kísérők számára a belépés ingyenes.

GYERMEK (14 ÉV ALATT): 1.990 Ft

FELNŐTT : 2.490 Ft

CSALÁDI (2 FELNŐTT+ 2 GYERMEK): 7.500 Ft

CSALÁDI (2 FELNŐTT + 3 GYERMEK): 9.000 Ft

CSOPORTOKNAK (10 FŐ FELETT) 10 % KEDVEZMÉNY! 

A belépőjegy 2 órás tartózkodásra vonatkozik. Az egyéb attrakciókkal kapcsolatos árak megtalálhatók a kalandpark oldalán a https://www.tavirozsakalandpark.hu/arak alatt. A jegy kizárólag arra az elemre vonatkozik, amelyre azt kiadták.

Elérhetőség

8360 Keszthely-Kertváros, Napfénysor (Hévíz-Keszthely összekötő út)

Telefonszám: +36 20/434 6069, +36 20/421 9004

E-mailcím: bukovics.mariann0710@gmail.com, paulin.balazs@gmail.com

Web: https://www.tavirozsakalandpark.hu/

Egyéb látnivalók a környéken

Csillagvár Balatonszentgyörgy I Afrika Múzeum és Állatkert Balatonederics I Hévízi tó Gyógyfürdő Hévíz I Tapolcai-tavasbarlang Tapolca I

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.