7 Vezér Történelmi Kalandpark Garabonciás

7 Vezér Történelmi Kalandpark és Garabonciás Farm

A Kis-Balaton vidéke egyre népszerűbb úti célpont, és a Garaboncon található 7 Vezér Történelmi Kalandpark a történelem iránt érdeklődők számára kínál tartalmas kikapcsolódást. A park része a Garabonciás Farm, amely egy modern 21. századi parasztgazdaság, és izgalmas találkozóhelyéül szolgál a különböző generációknak.

A Zala megyében található Garabonc hazánk egyik legszebb térségében a Kis-Balaton vidékén található. A község alig pár kilométerre fekszik Zalakarostól, amely híres a gyógyfürdőjéről. A 7 Vezér Történelmi Kalandpark és Garabonciás Farm kedvelt úti célja a környékre látogatóknak, és a Balatonhoz való közelsége miatt jó családi program a strandolás, és pihenés mellett.

A 7 Vezér Történelmi Kalandpark látnivalói

A 7 Vezér Történelmi Kalandpark a térség honfoglalás kori történelmét mutatja be a legújabb kutatások eredményeit is felhasználva. Szórakoztatva tanít, miközben egy többgenerációs család számára kínál tartalmas programot. Játékosan és szemléletesen ábrázolja a nevezetes időszak tudnivalóit a különböző korosztályok számára legalkalmasabb módszerekkel. A kalandpark többhektáros területén mindenki megtalálhatja a számára szimpatikus elfoglaltságot, egész évben nyitva tart. Fedett és nyitott szolgáltatások egyaránt megtalálhatóak, de a foglalkozások jelentős része a szabadban történik.

7 vezér jurta tábor

A kalandpark népszerű látnivalója a jurta tábor, amelyben összesen 7 db mongol típusú sátor tekinthető meg. Állandó kiállítás keretében a sátrakban korabeli ruhák, eszközök és különböző tárgyak láthatók, így a gyerekek bepillantást nyerhetnek elődeink szokásaiba és hétköznapjaiba.

Hanna hercegnő vára és a Magyar királyok arcképcsarnoka

A tágas udvaron áll a négy őrtornyú téglavár. A Hanna hercegnő várában színpad, küzdőtér és egy kerengő is található. A Magyar királyok arcképcsarnoka a kerengő alatti árkádban található, és a kiállítás egyedülálló módon mutatja be hazánk történelmét a honfoglalás korától a királyok koráig. A kiállításon 52 magyar király arcképe tekinthető meg.

Egyéb látnivalók

A kalandparkban lévő füves lovaspályán a lovaglás mellett lehetőség van díjugratásra és akadályhajtásra. Az egyéb igénybe vehető szolgáltatások közé tartozik a karámlovaglás, a tereplovaglás és a futószáron való lovaglás tanulás is.

A 4-14 éves gyerekek számára elektromos quadpálya, valamit kötélpálya, és íjászpálya vehető igénybe. A legkisebbek két várjátszótéren szórakozhatnak önfeledten.

A felnőttek számára látványkonyha működik: kültéri grillkonyha, kemence található, ahol kenyérsütésre van lehetőség.

Garabonciás farm

A Garabonciás farm egy 21. századi gazdaság, ahol magház és konyhakert található, és a folyamatos fejlesztések eredményeként már saját tej és sajtüzemmel is rendelkezik. A 10 hektáros területen hagyományos növénytermesztés – zöldség, gyümölcs, és gabonatermesztés és állattenyésztés zajlik.

A farmon a gyerekek kedvükre lovagolhatnak, állatokat simogathatnak és a hagyományos gazdaság életével, feladataival ismerkedhetnek meg. Az állatsimogatással egybekötött farmlátogatásra igény szerinti időpontban – idegenvezető kíséretével van lehetőség.

Kocsikázás

A farm a háztáji munkák bemutatása mellett élményhelyszínként működik. Kedvelt program a látogatók körében a kocsikázás: ekhós szekér, vadászhintó, és hófehér menyasszonyi hintó áll rendelkezésre. A szekér naponta indul a zalakarosi Hotel Venus***Superior és az Aphrodite Hotel**** bejáratától. A kocsikázásra minimum 4 fő előzetes bejelentkezése esetén van lehetőség, a szolgáltatást nemcsak a hotel vendégei, hanem külsős vendégek is igénybe vehetik.

Tudnivalók a kalandpark szolgáltatásainak igénybevételéről

A kalandparkban kizárólag Garabonciás tallérral lehet a különböző szolgáltatásokért fizetni. A tallérok a hotel recepción kívül a létesítmény jegypénztárában vásárolhatók meg, amelynek ára 500 Ft/db. A tallérokkal a következő szolgáltatások vehetők igénybe:

  • 2-5 kör elektromos quadozás
  • 5 lövés az íjászpályán
  • 5 perc pónizás, vagy lovaglás
  • szekerezés, hintózás
  • kóstoló a saját termékekből

Nyitvatartás

A kalandpark és farm egész évben naponta 10:00-17:00 óra között tart nyitva. Előzetes egyeztetéssel 19:00-ig látogatható.

Jegyár

3 éves kor alatt a belépés ingyenes.

A kalandparkba különböző típusú belépőjegyek válthatók:

Belépőjegy ára 3-6 éves korig: 600 Ft

Belépőjegy ára 6-12 éves korig: 1 500 Ft

Belépőjegy ára 12 éves kortól: 2 500 Ft

A komplexum kizárólag felnőtt kíséretében látogatható.

Egyéb belépőjegyekkel, és kedvezményekkel kapcsolatos részletes információ a https://7-vezer-kalandpark.hu/#arak oldalon található meg.

Elérhetőség

8747 Garabonc, Hrsz. 069.

Telefonszám: +3630 383 5969

E-mailcím: info@7-vezer-kalandpark.hu I Web: https://7-vezer-kalandpark.hu/

Egyéb látnivalók a környéken

A Balaton környéki élményparkok népszerű úti célja a gyerekes családoknak. Garabonctól 6 km távolságra található a zalaszabari Zobori Élménypark, amely az egyik legtöbb szolgáltatást nyújtó kalandpark a Dunántúlon.

A környéken számos lehetőség várja a kikapcsolódni vágyókat, a kalandpark közelében lévő Zalakarosi Fürdő több mint ötven éves múlttal rendelkezik és egyben hazánk 6. legnagyobb fürdőkomplexuma.

 A térség kiemelt látnivalója a Garabonctól 4 km távolságra található Kányavári-sziget, amely az egyetlen szabadon látogatható területe a Kis-Balaton fokozottan védett területének.

Búbos Vöcsök tanösvény Balatonmogyoród I Zobori Élménypark Zalaszabar I Kápolnapusztai Bivalyrezervátum Zalakomár I Termáltó és Ökopark Zalakaros

Fotó: 7-vezer-kalandpark.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.