Berekfürdői Termál- és Strandfürdő

Berekfürdőn 1925-ben Pávai Vajna Ferenc főgeológus vezetésével kutatásokat kezdtek. A fúrás kezdeti nehézségei után 1928. január 24-én sikerrel jártak. A közel kétholdas tóra az első ideiglenes strandfürdőt Mándoki Imre hozta létre, és ő is üzemeltette. 1929 tavaszán a karcagiak és a környékbeliek hada kereste fel a gyógyító erejű „csodaforrást”. A harmincas évek végére a gyógyvíz már országos hírnévnek örvendett. Berekfürdő kitűnő gyógyvize főleg reumatológiai megbetegedések gyógyítására alkalmas, de jótékonyan nyugtatja a fáradt idegeket is.

berekfürdő

Szolgáltatások

A 8 hektárnyi csodálatos zöldövezetben 2 gyógymedence, egy gyógymedence nyak-, hát-, és derékzuhany élményszolgáltatással, ami kimondottan a gyógyulni vágyóknak épült, valamint 2 termálmedence, amely kicsik, nagyok és idősebbek számára is egyaránt kedvelt. Ezen kívül gyermekmedence és uszoda is üzemel. A fedett termálfürdőben 2 gyógymedence található, és ugyan ebben az épületben a betegek szükség szerint igénybe vehetik a súlyfürdő, gyógymasszázs, elektroterápia és víz alatti sugármasszázs szolgáltatásokat is. A Társadalombiztosítási Pénztár által finanszírozott, reumatológus szakorvos által felírt kezeléseket is végeznek. A gyógyszolgáltatáson kívül található még itt finn szauna, pedikűr és manikűr.

A termálvíz összetétele és gyógyító hatásai
A termálvíz különleges összetevői elsősorban reumatológiai megbetegedések gyógyítására, vérkeringési zavarok kezelésére, idegrendszeri és nőgyógyászati panaszok csökkentésére, valamint balesetek utáni rehabilitációkra alkalmasak. Az egészséges ember számára sem haszontalan a gyógyvízben való megmártózás, hiszen az az általános erőnlétet is nagymértékben javítja.

Egyéb szolgáltatások
A gyógymedencék mellett találhatjuk a pavilonsort a fürdő színpadával, ahol májustól szeptemberig különböző programok szórakoztatják a vendégeket. A színpadon hallható és látható előadások között magyar nóták, táncdalok, operett- és operaelőadások, néptáncbemutatók, bűvészprodukciók és humoristák szerepelnek. Ha közben megéheznénk, friss házi lángossal és tájjellegű étkekkel csillapíthatjuk korgó gyomrunkat.

Fizioterápias szolgáltatások
Medencefürdő, Kádfürdő, Súlyfürdő, Víz alatti vízsugármasszás, Elektroterápia, Masszázs,

Az intézményben Tb-támogatással igénybe vehető kezelések
Medencefürdő, Kádfürdő, Súlyfürdő, Gyógymasszázs, Víz alatti vízsugármasszás,

Javallatok
Főképpen mozgásszervi megbetegedésben (gerinc-, csípő-, térdízületi meszesedések) szenvedők számára és balesetek utáni rehabilitációra ajánlott. Reumatikus betegségekre, idegfáradtságra is javallott. Az ivókúra csökkenti a gyomorégést, enyhíti a gyomorpanaszokat.

Idült kopásos (degeneratív) csont- és izületi megbetegedések inaktív stádiumai, Idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedések inaktív stádiumai, Baleseti utókezelés, Csont- és izületi műtétek utáni utókezelés, Idült ideggyulladásos idegfájdalmak, Idült derékfájás, Osteoporozis, Bőrbetegségek: pikkelysömör, Idült gyulladásos nőgyógyászati betegségek, Nőgyógyászati betegségek utáni összenövések, Általános szellemi és fizikai kimerültség, Idült gyomor- és bélrendszeri hurut, Idült székrekedés, mozgásszervi megbetegedések.

Mikor ne…
Rosszindulatú daganatok, szív- és érrendszeri betegségek, nagyon magas vérnyomás, szívkoszorúér sclerosis, infarktus után, súlyos visszér, akut gyulladások, krónikus és akut fertőző megbetegedés, gyakori rohamokkal kísért asztma, veseelégtelenség (vesekő), hypertierosos, vészes súlycsökkenés vagy növekedés esetén.

Termál – és Strandfürdő Nyitvatartási Ideje

8.00 – 20.00 h.

Árak

A legfrissebb belépőjegy árakkal kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

 

 

 

 

 

Elérhetőség

Berekfürdői Termál- és Strandfürdő
5309. Berekfürdő, Berek tér 11.
Tel.: +36 59/519 029, +36 59/319 302
Fax: +36 59/319 302
E-mail: kozpont@berek-viz.hu
Web: http://furdo.berekfurdo.hu

Nevezetességek: Üveggyár – fátyolüveg, Hortobágyi Nemzeti Park, Kunmadarasi-puszta, Kunkápolnási-mocsár, Karcag – Zádorhíd, szélmalom

Fotók: Facebook