Algyői Borbála Gyógyfürdő

A kellemes környezettel rendelkező, csendes, családias, Szeged és Hódmezővásárhely között félúton található algyői Borbála Fürdő öt medencével – kültéri gyógyvizes-, ülő-, élmény-, tanmedence, valamint gyermekpancsoló -, szaunarészleggel várja a gyógyulásra és kikapcsolódásra vágyó vendégeit. A Borbála Gyógyvíz többek között mozgásszervi megbetegedések rehabilitációs kezelésére, reumatikus betegségek, illetve egyes nőgyógyászati betegségek gyógyítására is alkalmas, de posttraumatikus elváltozásoknál is eredményes a gyógyvíz hatása.

Algyői Borbála Fürdő

Az úszómedence kiválóan alkalmas akár egy reggeli frissítő úszásra, de egy fáradalmas, munkával teli nap után is jól eshet egy pihentető úszás. Wellness funkciókkal ellátott élménymedencékben kizárva a külvilágot élvezhetik a kikapcsolódás és a több masszázselem által nyújtott örömöket. A kültéri gyógyvizes medencében, amely élményelemeket is tartalmaz, összeköthetik a kellemest a hasznossal. Itt a gyógyulni vágyók találhatják meg a gyógyulás lehetőségét, vagy fájdalmaik enyhítésére adhat megoldást.

A bababarát vízzel üzemeltetett gyerekpancsoló a nagyobb gyerekek számára remek hely lehet egy szuper játékra, a legkisebbeknek pedig egy önfeledt pancsolásra.

 

Borbála Gyógyvíz

A B-68 gyógyvíz jellemzően a mozgásszervi megbetegedések rehabilitációs kezelésére javasolt. A gyógyvízzé történő minősítő vizsgálatok a térd és gerinc degeneratív megbetegedéseinek és a gyógyvíz ezekre gyakorolt hatásaira irányult. A fürdőkúrán egyértelműen kimutatható volt a vizsgált csoportok jellemző betegségi tüneteinek javulása. A fentieket figyelembe véve az ízületi degeneratív és ízületen kívüli lágy szövet reumatikus betegségeinek gyógyítására is alkalmas. A B-68 gyógyvíz jellemzően a mozgásszervi megbetegedések rehabilitációs kezelésére javasolt. A vízben oldott ásványi sók az arthriticus és arthrotikus elváltozásoknál is pozitív hatást gyakorolnak. A degeneratív betegség mellett a posttraumatikus elváltozásoknál (sérülések, sportsérülések) is eredményes a gyógyvíz hatása. A víz vegyi összetétele jó hatással van egyes nőgyógyászati betegségek gyógyítására is.

Algyői Borbála gyógyfürdő

Medencék

Kültéri Gyógyvizes medence

  • Az algyői termálvíz gyógyító hatását próbálhatják ki szabadságérzetet adó kültéri medencében, ahol nyugodt körélmények között élvezhetik a regenerálódást.

A gyógyvíz kedvezően hat a térd és a gerinc degeneratív megbetegedéseinél, valamint eredményesen alkalmazható sérülések és sportsérülések kezelésénél is. 12 db vízzel üzemeltetett élményelemet tartalmaz, így a gyógyulás mellett ennek pozitív hatásait is élvezhetik vendégek.

  • A víz hőfoka:  36-38 c°
  • 30 percnél tovább nem ajánlott benne tartózkodni, hiszen magas a hőfoka, valamint az ásványi anyag tartalma
  • Ellenjavallat: a heveny és idült szív és érbetegségben szenvedőknek, rosszindulatú daganatosoknak, fertőző betegeknek, súlyos(terápiára már nem reagáló) magas vérnyomásúaknak, valamint terhes kismamáknak nem ajánlják!

Ülő medence

Kör alakú, termálvízzel üzemeltetett víz-visszaforgatásos medence. A víz hőfoka: 38-39 °C Vízmélysége: 90 cm

Élménymedence

A legnépszerűbb medence, itt kicsik és nagyok is megtalálják maguknak a szórakozási lehetőséget, viszont a pihenésre vágyók is ellazulhatnak benne. Élményelemei és vízsugarai nagy érdeklődésre tesznek szert, fájós hátra, nyakra is megoldás lehet.

A víz hőfoka: 35-36°C.  Egyenletesen mélyülő medence, mélysége 80-100 cm.

Gyermek pancsoló

Ebben a pancsolóban a gyerekek önfeledten és biztonságosan játszhatnak, hiszen bababarát vízzel üzemel, és a víz mélysége is csupán 35-40 cm folyamatosan mélyülő.

Vízmélység: 35-40 cm; Hőfoka: 33 °C

Tanmedence

Feszített víztükrű víz-visszaforgatásos medence. Az úszás minden izomcsoportunkat megmozgatja, frissítően hat testünkre, és közben még kalóriát is égethetünk vele. Mérete: 20m hosszú, 10m széles

Vízmélység: 110 cm – 170 cm ; Hőfoka: 28-28,5 °C

Szaunavilág

Finn szaunaház;
Infraszauna;
Gőzkabin;
Fény- és aromaterápiás finn szauna

 

Algyői Borbála gyógyfürdő uszoda

Nyitva tartás

Az aktuális nyitvatartási renddel kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Algyői Borbála termálfürdő

Árak

A legfrissebb belépőjegy árakkal kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

 

algyői fürdő fürdőkúra

Kapcsolat

6750, Algyő Sport utca 9.
Telefonszám: +36 62 517 520, +36-20-374-5770
Honlap: www.borbalafurdo.hu
E-mail: borbalafurdo.gyogyaszat@gmail.com
Facebook https://www.facebook.com/BorbalaFurdo/
Megközelítés: Algyő Szegedtől csupán 10 km-re található, a 47-es főút mellett fekszik. Az algyői vonatállomás 15 perc könnyed sétára, a legközelebbi buszmegálló pedig 2 perc sétára található a fürdőtől.
GPS koordináták: É 46.32654 fok és K 20.20042 fok