Nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő

A Nyírség szelíd dombjai közt megbújó Nyírbátorban 2010-ben épült a Sárkány Wellness és Gyógyfürdő, mely a rendkívül hatásos és gyógyászati célokra is alkalmas Báthory gyógyvíznek köszönhetően igazi termál paradicsom a pihenni és gyógyulni vágyók számára. A wellness és a gyógyászati részleg különleges élményeket nyújt az egészséges életmód kedvelőinek, a nyári szezonban a Sárkány Strandon pedig a vendégek a szabad ég alatt élvezhetik a napsütést, az úszást és a csúszdázást. A fürdő szomszédságában jól felszerelt, kényelmes apartman házak, a város történelmi belvárosában pedig csodálatosan felújított műemlékek várják a kultúra iránt érdeklődőket.

Nyírbátori fürdő

Strand

A Sárkány Wellness és Gyógyfürdő mellett nyitotta meg kapuit az európai színvonalúvá vált Strandfürdő. A strandon kellemes környezetben, a szabadban élvezhetik a vendégek a napsütést, az úszást és a csúszdázást is. Az új öltöző kapacitása 1000 fő.

Medencék

1 db 140 cm vízmélységű 25 m-es úszómedence, 396 m² vízfelülettel

2 db 90 cm vízmélységű gyógyvizes medence, 305 illetve 332 m² vízfelülettel

1 db gyermekmedence csúszdával, 154 m² vízfelülettel

1 db élménymedence, 2 óriás csúszdával, 311 m² vízfelülettel, jakuzzival, dögönyözőkkel

Az élménymedence a strand nyári nyitásától augusztus 31-ig működik.

Nyírbátori Sárkány strand strandfürdő

Fedett uszoda

A 25 méteres és 180 cm mély sport úszómedencében a rutinos úszók, míg az állítható mélységű (40-120 cm közötti) tanuszodában a legkisebbek is élvezhetik az úszás örömeit. Úszóbérlettel a vendégek már reggel 5.30-tól megkezdhetik a napi testmozgást.

Gyógyfürdő

A gyógyvizes medencékben a Nyírbátorban felszínre törő kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos (Báthory) gyógyvizet alkalmazzák, amelynek oldott sótartalma összesen 1526 mg/l.

Egész évben a gyógyfürdőben kettő, míg a gyógyászati szárnyban egy db töltő-ürítő rendszerű medence áll a vendégek rendelkezésére. Ezen felül – az extrém hideg időjárást kivéve- egy db kültéri, gyógyvizes medence is a pihenni vágyókat szolgálja. A medencék száma nyári üzemben összesen öt darab. A medencékben eltöltött ajánlott idő, 15-20 perc, ami pihenési időszak után többször megismételhető.

Nyírbátori termálfürdő wellness

Gyógyászat

A vizsgálatok szerint a gyógyvíz kiválóan alkalmas reumatikus és mozgásszervi betegségek kezelésére.

Gyógyászati szolgáltatások

– Súlyfürdő kezelés
– Gyógyiszap kezelés
– Szénsavas fürdő
– Víz alatti vízsugár masszázs – Tangentor
– Gyógymasszázs
– Kinesio Tape
– Thai masszázs
– Csoportos víz alatti torna
– 18 éves kor alatti csoportos gyógyúszás
– Sógenerátor szoba

Nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő

Wellness

A Sárkányfürdő wellness részlegében különleges élményeket nyújtanak a szaunázás kedvelőinek. A belső térben két finn szauna, infra szauna, gőzfürdő, sógenerátor, só kabin valamint két merülő medence található. A szaunázás lehetőséget kínál a pihenésre, relaxálásra, felfrissülést jelent mind a test, mind a lélek számára. A szaunázás kiváló élettani hatásai többek között edzésbe hozza vérkeringést, elősegíti a sejtmegújulást, növeli a szervezet ellenálló képességét, erősíti immunrendszert. A hő hatására látványosan megújul a bőr, rugalmas és bársonyos lesz. Az izzadással távoznak a szervezetből a méreganyagok és az izomláz enyhítésére kitűnő módszer. A meleg levegő nemcsak ellazít, hanem megfelelő mennyiségű boldogság-hormont, endorfint szabadít fel a szervezetben. Rendkívül jó stressz oldó hatású.

Wellness-szolgáltatások

– Finn szauna
– Infra szauna
– Gőzfürdő
– Só kabin
– Sógenerátor
– Váltófürdő (Kneipp-kúra)
– Frissítő masszázs

Nyitvatartás

Az aktuális nyitvatartási renddel kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő uszoda

Árak

A legfrissebb belépőjegy árakkal kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

 

Nyírbátori gyógyfürdő

Kapcsolat

Sárkány Wellness & Gyógyfürdő
4300 Nyírbátor, Fürdő u. 1.
Tel.: 42/510-480, 42/510-482
E-mail: info@sarkanyfurdo.hu
GPS koordináták: N47.8487° , E22.11336°
web: http://www.sarkanyfurdo.hu
Facebook: https://www.facebook.com/sarkanyfurdo/