kalandsziget tihany

Kalandsziget Tihany Kalandpark

A Kalandsziget Tihany Kalandpark hazánk egyik legszebb tájegységén található, alig pár lépésre a gödrösi szabadstrandtól. A kalandpark legnépszerűbb attrakciói, az óriás lecsúszópálya, a fák lombkorona szintjén található kötélhidak, és a különböző szintű akadálypályák. A kalandparkba külön belépőjegyet nem kell váltani, a különböző pályák használatáért kell fizetni. Könnyen megközelíthető autóval és kerékpárral egyaránt.

A Tihanyi-félsziget a Balaton talán legszebb része, a lenyűgöző fekvése és panorámája miatt az egyik legfelkapottabb úti célja a Balatonra látogatóknak. Különösen népszerű esemény a hagyományos tihanyi levendula hetek és fesztivál is. A Kalandsziget Tihany Kalandpark a félszigetet keleti irányból körül ölelő Lepkesor mentén fekszik, közvetlenül a Balaton és s Gödrös településrészt elválasztó sziklafal között. Az erdővel borított rész a szabadstrandtól 30 méter távolságra található a parkoló szomszédságában. Könnyen megközelíthető gépjárművel akár Balatonfüred irányából, de a kerékpárral érkezők számára is előnyös, hiszen a kalandpark mellett vezet el a kerékpárút.  Így ideális azoknak, akik a vízparti élményeket kívánják kombinálni az adrenalin élménnyel.

 A Kalandsziget látnivalói

A kalandpark a Franciaországban elsajátított technológiák, és azok továbbfejlesztésének eredménye, középpontjában a biztonság és a minőség áll. Egészen apróktól (2 évesnél idősebb gyerekek) a felnőttekig nyújt kikapcsolódást, kezdők és haladók számára egyaránt. Az akadálypályák teljesítése előtt kötelező a gyakorló pálya használata, ahol mindenki elsajátíthatja a biztonságos mászáshoz szükséges ismereteket. A pályák testmagasság szerint vannak besorolva, így a használatuk nem a vendég ügyességétől függ. A kezdők, és a félénkebbek is bátran bele vághatnak, hiszen a park területén lévő pályafelügyelők bármikor segítséget nyújtanak, ha valaki korábban szeretne lejönni a pályáról. A kalandparkban gyerekvilággal, és különböző színekkel jelzett pályákkal (testmagasság és nehézségi fok alapján), és földre telepített akadályokkal rendelkezik. A kalandpark ideális csapatépítésre, születésnapi zsúrok szervezésére, és zártkörű rendezvények lebonyolítására is. A Tihany természetvédelmi környezetében lévő park az aktív kikapcsolódás mellett a kísérők számára nyugalmat és passzív pihenést nyújt. A biciklivel érkezők a bejáratnál biciklitárolót vehetnek igénybe. A gépjárművel érkezők számára a parkolás fizetős, a díja óránként 200 Ft.

kalandsziget tihany

Attrakciók

Gyermekvilág

A gyerekvilág 2 pályáját 2 éves kortól, szülői felügyelet mellett vehetik igénybe a gyerekek. A közel 20 féle akadályelemen kívül egy mini lecsúszópálya található, ezenkívül trambulinon ugrándozhatnak a kicsik és homokvárat építhetnek.

Zöld pályák

2 db zöld pálya található, amely ügyességet és koncentrációt is igényel. 130 cm-nél magasabb gyerekek használhatják a 2-2,5 m magasságban (létramagasságban) futó pályákat.

Kék pályák

Az extrém kihívást kedvelő haladók számára 1 akadálypálya, 1 csúszópálya és 1 óriás lecsúszópálya vezet a Balaton irányába. A félköríves lecsúszópálya 10-15 m magasból indul, és közel 80 méter hosszú drótkötélen való száguldás élményét nyújtja.

Földi akadályok

A mászófalhoz hasonló technológiával készült különböző mászó alkalmatosságokon a fáramászást lehet kombinálni a falmászással. A végrehajtáshoz nem csak ügyesség, de fizikai erőnlét is szükséges.

kalandsziget tihany kalandpark

Egyéb tudnivalók

A kalandparkba kényelmes, mozgásban nem akadályozó ruházatban célszerű érkezni, zárt lábbeli, sportcipő viselete ajánlott. A látogatóknak érkezéskor kötelező felelősségvállalási nyilatkozatot kitölteni. Indulás előtt érdemes a kalandpark elérhetőségein érdeklődni, mivel a nyitvatartást az időjárás befolyásolhatja. A kalandpark karszalagos rendszerrel működik, amennyiben az időjárás megváltozása miatt a rendelkezésre álló 2 órát nem tudja a vendég lejárni, akkor a még fennmaradó idő a későbbiekben a karszalag bemutatásával használható fel.

Nyitvatartás

A Kalandsziget Tihany Kalandpark 2022-ben áprilistól tart nyitva.

Hétfő, szerda, csütörtök, péntek, vasárnap: 09:00-18:00

Kedd: 09:00-20:00

Szombat:10:00-18:00

Egyedi nyitvatartással kapcsolatban a megadott elérhetőségen lehet érdeklődni.

Jegyár

Gyermekvilág pályahasználat ára: 2 900 Ft/fő/2 óra

Zöld jegy: 2 500 Ft/fő/2 óra

Kék jegy: 3 400 Ft/fő/2 óra

Bankkártyás fizetésre jelenleg nincs lehetőség, de SZÉP-kártyával a parkban lehet fizetni.

A jegyár tartalmazza a gyakorló pálya használatát, az adott pályák használatát, valamint a szükséges mászófelszereléseket, és baleset biztosítást.

Elérhetőség

8237 Tihany, Lepkesor 29.

Telefonszám: +3630/3578-787, +3670/5436-042

E-mailcím: info@kalandsziget-tihany.hu  Web: https://kalandsziget-tihany.hu/

Egyéb látnivalók Tihanyban és a környéken

Ciprián-forrás I Barátlakások I Belső-tó Tanösvény I Apáti-hegyi Őrtorony kilátó I Lóczy Lajos Tanösvény I

Fotók: kalandsziget-tihany.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.