Westernpark Nemesvita

Westernpark Nemesvita

A vadnyugati hangulatú szabadidőpark Nemesvitán található, amely hamisítatlan cowboy élményt kínál kicsiknek és nagyoknak. A Westernpark Nemesvita kedvelt a vadnyugati showműsorai miatt, de emellett kötélpálya, pónilovaglás, trambulin, játszótér és számtalan színes program is megtalálható. Kedvelt szórakozás az aranymosás. A létesítmény májustól augusztus végéig látogatható.

Nemesvita Veszprém megyében a Balaton-felvidéken egy erdőkkel határolt völgyen fekszik, Balatonedericstől alig 3 km távolságra. A környék nevezetes a gyógyvizeiről, az egyedülálló természeti látnivalóiról, tanúhegyeiről, szurdokvölgyeiről. A balatonedericsi Csodabogyós-barlang és a nemesvitai Westernpark különösen népszerű a családos nyaralók körében. A település határában lévő Tücsökdomb kilátó az egyik legújabb balatoni kilátók egyike.

A Westernpark Nemesvita látnivalói

A német származású tulajdonos a passaui Pullmann City mintájára álmodott meg Nemesvitán egy igazi westernvárost. A 2009-ben nyílt Westernpark Nemesvita az óvodás és kisiskolás korú gyerekek számára nyújt ideális kikapcsolódást, de mindazok számára is, akik kedvelik a természetet és hamisítatlan vadnyugati hangulatot.

A park része egy tanösvény, és a szórakozás mellett az érdeklődők bepillantást nyernek az ember és a ló közötti különleges kapcsolatba. Az indián törzsek élete, a szokásai mindig is izgalmas téma a gyermek korosztály körében. Az itt található indiánsátor, az indián fejdíszek és a rítustánc a park legnépszerűbb attrakciói. A szabadidőparkba szóló belépőjegy magába foglalja a programok megtekintését és a különböző játékok használatát egyaránt. A gyerekek biztonságos környezetben szórakozva fejleszthetik képességeiket, az egyensúlyt, a gyorsaságot, és az erőlétet. A parkban egy étterem (Saloon) is működik.

Westernpark Nemesvita

Westernpark attrakciói

Showműsorok

A nap különböző időszakaiban látható show-műsorok akciójelenetei a western világát keltik életre.

 • Bakrablás

Május 10-augusztus 30 között.

Kezdete: 12:00

 • Cowboy+lovak

Június 17-augusztus 25 között.

Kezdete: 14:30

 • Madárbemutató (Sólyom-Show)

Május 10-augusztus 31 között.

Kezdete: 16:30

Aranymosás

A Westernpark egyik legnépszerűbb attrakciója az aranymosás. A park mesterséges építésű patakja naponta megtelik színes csillogó ásványokkal, hogy az újonnan érkező kis aranymosók minden alkalommal hozzájussanak az értékes kincsekhez.

Egyéb játékok

 • Íjászat
 • Trambulin
 • Pedálos gokart
 • Késdobáló
 • Légpuska lövészet
 • Vízicsúszda gyerekeknek
 • Labirintus
 • Póni lovaglás
 • Mini ZOO
 • Aranymosás
 • Minigolf
 • Indiánsátor, Winettou-kötél

Westernpark Nemesvita

Nyitvatartás

A Westernpark május 1-től-augusztus 31-ig tart nyitva, minden nap 10:00-18:00 között.

Jegyár

3 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes.

Belépőjegy ára: 3 200 Ft

Családi jegy (2 felnőtt+2 gyerek) ára: 11 500 Ft

Szenior jegy: 2 500 Ft

A belépőjegy tartalmazza a játékok használatát és a show-program árát egyaránt.

Elérhetőség

8311 Nemesvita, Kültelek 051/3

Telefonszám: +3670/886-6565

E-mailcím: info@westernpark.hu Web: https://www.westernpark.hu/park-hu

Nevezetességek a környéken

A természeti szépségek kedvelői számára izgalmas látnivaló a Nemesvitai Kísérleti Erdő és Botanikus Kert, amely egyeztetett vezetés keretében látogatható. Elérhetőség:+3620/4377661. A közeli várak és várromok – Rezi, Tátika vára, Csobánc, Szigliget, Sümegi vár – népszerű úti célja az idelátogató turistáknak.

Fotók: TripAdvisor

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.