Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand

25m-es uszoda, tanmedence, 33m-es nyitott medence, gyerekmedence, napozó, wellness részleg, röplabdapálya, sportcsarnok várja a Budaörsi Városi Uszoda, Sportcsarnok és Strand korszerű létesítményében az idelátogató vendégeket.

Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand

A budaörsiek régi vágya teljesült, amikor a sportkomplexum 2010 tavaszán megnyílt a nagyközönség számára. Az úszás, mint az egyik leginkább regeneráló mozgásforma, és a hozzá szervesen kapcsolódó wellness így megfelelő hátteret kapott a városban. Az uszoda ugyanakkor lehetőséget kínál arra, hogy a budaörsi és környékbeli gyerekek szervezett keretek között tanuljanak meg úszni. Az egészségmegőrzésen és az oktatáson túl a 25 méteres medence felszereltsége megteremtette az alapot rövid pályás versenyek megrendezésére is. A létesítmény magas szinten képes kiszolgálni a szűkebb régió teremsport igényeit, méltó helyszín helyi, országos vagy akár nemzetközi versenyek számára. A sportcsarnokban az edzéseken, mérkőzéseken túl vendégül tudnak látni egyéb programokat is: konferenciákat, céges összejöveteleket, színi előadásokat, bálokat és koncerteket. A sportpályán, vagy a közel 90 m²-es színpadunkon zajló eseményeket több mint ezer látogató kísérheti figyelemmel a nézőtérről.

Fedett medencék

Az úszni vágyók 10 sávon úszhatnak a 25 méteres versenymedencében (24-27Celsius fok), a kezdők és a gyerekek a 16 méteres tanmedencénkben (30-32 Celsius fok) tehetik meg az első karcsapásokat és szerezhetik meg a vízbiztonságot. A versenymedence az aktuális, rövidpályás versenystandardoknak megfelelő felszereléssel rendelkezik (érintőpanelek, kijelző, versenybírói szoba), ezért ilyen jellegű sportrendezvényeket is ki tudnak szolgálni. Az épület és a medencetér egyaránt teljesen akadálymentesített, speciális kialakítású öltözővel és beemelő szerkezettel várják a vizet kedvelő mozgássérült vendégeiket is.

budaörsi uszoda

Wellness részleg

A wellness részlegben két finn szaunával, egy gőzkabinnal, egy só szaunával, jacuzzival és merülő medencével várják a pihenni vágyó vendégeket. A szaunázás köztudottan számos jótékony hatással bír: erősíti az immunrendszert, méregtelenít, stressz-mentesít, javítja a vérkeringést, és hatékonyan segíti elő a bőr regenerációját is.

Az egyre népszerűbb sószaunába sótéglákat építenek be, így a meleg miatt képződő vízgőznek köszönhetően együtt élvezhetjük a szauna és a só jótékony hatásait. A só tisztítja a tüdőt, orvosolhatóak vele az asztmás megbetegedések, pozitívan befolyásolja az anyagcserét, és elősegíti sejtjeink regenerálódását. Ha itt relaxál, a hátulról megvilágított sótéglák színvilága miatt is egyedülálló élményben lehet része.

A gőzkabin használata nem csak különböző betegségek (hörghurut, köhögés, reuma) vagy a fájó ízületek kezelésében nyújt segítséget, de hozzájárul a bőr tisztulásához és az izomfájdalmak javulásához is. A gőzkabinban alacsonyabb a hőmérséklet, mint a szaunában, de ezt a különbséget a magas páratartalom kompenzálja, így hasonlóan jó élettani hatásokat biztosít.

Jakuzzi  Ø 4 m   1,2 m  35 – 37 °C
 Gőzkabin   2,2 x 3 m    –  45 – 50 °C
 Szauna 1.   2,2 x 3 m    –  80 – 100 °C
 Szauna 2.
  2,2 x 3 m    –  100 – 110 °C

Budaörs Strand

Budaörsi strand

A strandon 33 méteres, feszített víztükrű medencével és élményelemekkel, csúszdákkal felszerelt gyermekmedencével állnak az úszni, fürödni és pihenni vágyók rendelkezésére.

A napozókat 2700 m², gondosan karbantartott gyep és a medencék körül elhelyezett, korlátozott számban igénybe vehető pihenőágyak várják.

budaörsi strand

 

budaörsi városi uszoda strand

Árak

A legfrissebb belépőjegy árakkal kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Kapcsolat

Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand
2040 Budaörs, Hársfa utca 6.
Tel: 06-23-428-026
Fax: 06-23-444-428
Email: bvuss@btg.hu
web: http://bvuss.hu
Facebook: https://www.facebook.com/bvuss/