Alföld fürdői

Ahogy a helyiek mondják, ha az Alföldön a pásztor bárhol leszúrja pásztorbotját, onnan bizonyosan termálvíz tör fel. Egy biztos, bárhol végeztek fúrásokat az Alföldön kőolaj után kutatva a múlt században, ott biztosan találtak termálvizet.
Mozgásszervi, nőgyógyászati, idegrendszeri és bőrbetegségek kezelését végzik az alföldi gyógyfürdőkben. Ám itt a víz nem csak gyógyít, de ellazít és szórakoztat is. Számos aquapark, élményfürdő vár bennünket, ahol minden korosztály jól érzi magát. A legcsodálatosabb mégis az, hogy ilyen gazdag kínálatban is minden fürdő más és más.

Aquaticum Debrecen gyógyfürdő
Aquaticum Debrecen gyógyfürdő

Európa Mekkája

Európa legnagyobb fürdőlétesítménye a reumások Mekkájának is nevezett Hajdúszoboszló. A fürdőkúra és a terápiás kezelések után a betegek 90%-a javulásról számol be állapotában! A gyógyászat mellett garantáltan egyedi élményt nyújt a fedett élményfürdő, ahol időutazást tehetünk különböző korok fürdőiben, de akár mozifilmeket is nézhetünk a medencében. Nyáron a strandon élmény-, hullám- és gyermekmedencék sora várja a fürdőzőket. Az igazi szenzáció az úgynevezett mediterrán tengerpart, mely 6200 m2-es vízfelületével Közép-Európa legnagyobb épített medencéjének számít.

Trópus, torna, forró fürdő

Debrecenben a gyógyvíz mellett az élményfürdőben pálmafák, bambuszok, banánfák teremtenek trópusi hangulatot.

Igazi gyöngyszem a Nyíregyháza melletti Sóstógyógyfürdő, ahol a fürdőzés mellett feltétlenül ki kell próbálni a Sóstót körülölelő tölgyerdőben az erdei tornapályát és a nordic walking-ot! Felejthetetlen élményben lesz részük!

Cserkeszőlőn tör fel hazánk legmelegebb gyógyforrása, a jódos hévíz 900 C foknál is melegebb.

Cserkeszőlő gyógyfürdő
Cserkeszőlő Gyógyfürdő

Pihenés műemlékek között

Szegedre látogatva ki ne hagyjuk az Anna Fürdőt! A szemet gyönyörködtető török építészeti elemekkel díszített fürdő érdekessége, hogy a XIX. században épült két osztrák építész tervei alapján, akik törökországi tanulmányútjuk tapasztalatait szőtték be az Anna Fürdő terveibe. A modern „vízivárosok” kedvelőit pedig a Napfényfürdő Aquapolis várja.

A gyulai Várfürdő az egykori Almásy-kastély 8,5 hektáros parkjában található, mely természetvédelmi terület, ennek is köszönhető, hogy ország egyik legszebb fürdőjeként tartják számon.

Makó híres fürdője a Hagymatikum, amely az ott termelt magyar jellegzetes zöldségről a vöröshagymáról kapta a nevét és Makovecz Imre tervei alapján épült.

Orosháza-Gyopárosfürdő az élmény- és wellnessfürdőzők paradicsoma. A mórahalmi fürdőben a térd- és vállízületi problémák kezelésére szakosodtak, Kecskeméten pedig külön gyógyprogram várja a migrénben szenvedőket.

Gyulai Várfürdő aquapalota
Gyulai Várfürdő Aquapalota

Mozogjunk és kóstoljunk!

Az Alföld az aktív pihenés szerelmeseinek valóságos édenkert. Kerékpáron, lóháton, de akár a folyókon evezve kajakkal vagy kenuval is felfedezhetik. Az Alföld gasztronómiai kínálata pedig ékes bizonyíték arra, hogy igenis lehet egyszerre egészséges és ízletes egy étel. A híres szatmári és beregi szilva, a milotai dió, a kecskeméti barack frissen és lekvárként is ínycsiklandó. A tájjellegű ételek, helyi finomságok javarészt természetese alapanyagokból készülnek. Reneszánszukat élik és külföldön is egyre népszerűbbek a magyar szürkemarha és a mangalica húsából készült szalámik, kolbászok, sonkák és egyéb ínyencségek. Ezek az ételek valóban egészségünkre válnak!