Csokonyavisonta Gyógy- és Strandfürdő

Csokonyavisonta a Belső-Somogy futóhomokkal borított lankái között található, a térség nevezetes a nagyatádi gyógyfürdőről és a csokonyavisontai termálfürdőről. A környék erdővel és őstölgyes, ősborókás védett területekből áll, a természeti szépségek és a termálvíz gyógyhatása miatt egyre népszerűbb a hazai látogatók körében. A településen található szálloda, kemping és kiadó nyaraló, emellett a fürdő közelében kialakítottak egy halastavat is.

Az 1800 fős település jelentőségét az 1943-ban végzett olajfúrás alapozta meg, ekkor tárták fel a 73 Celsius fokos gyógyvizet, amely kedvező hatású mozgásszervi és nőgyógyászati problémák kezelésében.

Gyógyfürdő

Csokonyavisonta fürdőjében strandfürdő és gyógyfürdő van kialakítva. A gyógyfürdő részlegében 2 fedett, és 2 nyitott, 73 Celsius fokos gyógyvízzel töltött medence található.

Strandfürdő

A tágas, parkosított környezetben 2 gyermekmedence működik. Ezekben lévő víz 26-32 Celsius fokos, a medencék vízmélysége változó, 30-100 centiméteres. A szabad térben a lombos fák alatt ideálisak a feltételek napozásra, pihenésre, a strandfürdőben lévő óriáscsúszda ingyenesen használható

Csokonyavisontai fürdő

A gyógyvíz összetétele

A Csokonyavisonta fürdőben található gyógyvíz alkáli hidrogénkarbonátos, gyengén jódos és kénes termálvíz.

Javallatok

· mozgásszervi bántalmak

· elfajulásos gerincbántalmak

· idült nőgyógyászati problémák

· gyulladásos megbetegedések esetében

Termál Camping

A fürdő területén található kempingből a fürdő közvetlen átjárással közelíthető meg. A vendégeknek új és korszerű vizesblokk (mosdók, hideg-melegvizes zuhanyzók, wc-k) és jól felszerelt konyha áll rendelkezésre.

Csokonyavisontai gyógyfürdő

Árak

A legfrissebb belépőjegy árakkal kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Csokonyavisontai Strandfürdő

Nyitvatartás

Minden nap 08:30-18:00 óra között tart nyitva.

Csokonyavisontai termálfürdő

Elérhetőség

Csokonyavisonta Gyógy – és Strandfürdő
7555 Csokonyavisonta Fürdő tér 1.
Recepció: 06-82-475-024
Ügyvezető: 06-30-3399-834
Web: www.csokonyavisontafurdo.hu
E-mail: info@csokonyavisontafurdo.hu
Facebook