Túrkeve Termál és Élményfürdő

A Túrkeve strand négyévszakos fedett élményfürdővel, és szabadtéri medencékkel várja a felüdülésre kikapcsolódásra, és gyógyulásra vágyó vendégeket. A gyógyvízzel töltött medencék egész évben látogathatók, és a termálvíz kedvező összetétele miatt népszerű a mozgásszervi és reumatikus problémával küszködő vendégek körében. Az új fedett élményfürdő családbarát szolgáltatásokat kínál, a wellness részlegében szauna, gőzkabin, és sószoba is található, és szaunaszeánszokkal várják a vendégeket.

Túrkeve Jász-Nagykun-Szolnok megyében található város, Budapesttől 160 km távolságra.

A közel 5 hektáros területen lévő fürdő a Kuthen király utcában található meg. A létesítmény jó választás a gyógyulni, fürdőzni és feltöltődni vágyó vendégeknek. A közelmúltban jelentős felújításon esett át, és új fedett élményfürdővel is kibővült.

túrkeve strand

A Túrkeve Termál és Élményfürdő létesítményei és szolgáltatásai

Gyógyvízű medencék

Fedett gyógyvízű medence

Az egész évben működő medence mérete 10 m X 10m X 0,9 m, a vízmélysége 90 cm. A víz hőfoka 36-38 Celsius fok. Mind a gyógyvízű medencéket, mind az ülőfürdőt a 14 év alatti gyerekek csak orvosi javaslatra vehetik igénybe. A gyógymedencékben a javasolt fürdési idő 20 perc.

Fedett ülőfürdő

Az ülőfürdő mérete 6 m X 2,7m X 0,9 m, a vízmélysége 90 cm.

Szabadtéri gyógyvízű medence

Az új fedett élményfürdő és a főépület mellett található a közkedvelt kültéri gyógyvízű medence. Egész évben üzemel, napernyővel ellátott ülőpadszigettel, valamint élményelemekkel rendelkezik. A víz hőfoka 36 és 38 +- 1 Celsius fok. A mérete 12 m X 8 m X 0,95 m, a vízmélysége 95 cm.

Az orvosi rendelvényre felírt kezeléssel rendelkező vendégek számára súlyfürdő és gyógytorna medence vehető igénybe.

A termálvíz összetétele

A Túrkevén a 2351 m mélyről feltörő 72 Celsius fokos gyógyvíz számtalan betegség esetén rendelkezik kedvező hatással. A jodidos, szulfidos, nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz jelentős metakovasav tartalommal rendelkezik. Kedvező hatású a mozgásszervi és reumatikus problémák mellett nőgyógyászati, ízületi, és bőrpanaszokra, valamint műtétek utáni és baleseti rehabilitációt követően. A gyógyvíz igénybevétele előtt célszerű az orvos javaslatát kikérni.

Ellenjavallat:

  • Keringési zavart okozó szív- és érrendszeri betegségek
  • Akut gyulladásos betegségek, lázas állapot
  • Magas vérnyomás

A fedett élményfürdő medencéi

Strandmedence

A strandmedence egész évben zavartalanul működik. A mérete 20 m X 10 m X 1,2 m, a vízmélysége 120 cm. A víz hőfoka 28 Celsius fok.

Gyermekmedence

Az élményelemekkel (csúszdával, mérleghintával) rendelkező gyermekmedence mérete 7,6 m X 4,6 m X 0,40 m, a vízmélysége 40 cm. A víz hőfoka 34 Celsius fok.

Csúszdamedence

Az élményelemekkel (vízsugaras hátdögönyözővel, gyerekcsúszdával) rendelkező medence mérete 9m X 6 m X 0,70 m, a vízmélysége 70 cm. A víz hőfoka 34 Celsius fok.

Fekvő pezsgőmedence

Az vízsugaras hátdögönyözővel rendelkező medence vízmélysége 40-75 cm. A víz hőfoka 34 Celsius fok.

Ülő pezsgőmedence

Az élményelemekkel (buzgárral, hátdögönyözővel) rendelkező pezsgőmedence vízmélysége 100 cm. A víz hőfoka 34 Celsius fok.

túrkeve fürdő

Szabadtéri medencék

A szabadtéri gyógyvízű medence mellett uszoda, és élménymedence várja a sportolni, felfrissülni vágyó vendégeket.

Uszoda

A tavasztól őszig üzemelő uszoda 6 db úszósávval rendelkezik. A mérete 33,3 m X 17,85 m X 2,40 m, a vízmélysége 2,4 m. A víz hőfoka 27 +- 1 Celsius fok.

Élménymedence

A tavasztól őszig üzemelő élménymedence gazdagon felszerelt élményelemekkel: csúszdákkal, vízköpőkkel, sodrófolyosóval, gejzírrel, pezsgőfürdővel. A vízmélysége 30-130 cm, a víz hőfoka 30 Celsius fok.

Wellness és szépségápolási szolgáltatások

Az élményfürdőben Kneipp taposómedencék, valamint az élményfürdő emeleti részén Himalája sószoba, és só-homokozó, szaunák (2 db finn szauna), valamint a gőzkabin mellett 3 merülőmedence is található. Ezenkívül számos gyógyító kezelésfajta, és masszázs és szaunaszeánsz vehető igénybe. Az infraszauna a főépület emeleti pihenőjében található.

Egyéb szolgáltatások

Az élményfürdő emeleti részén színes játszóház és baba-mama sarok vehető igénybe.

túrkeve strand

Étkezési lehetőségek

A Hellas Falatozó a Túrkeve Termál területén, a Termál Büfé pedig az új fürdőrészben az emeleten található.

Szálláslehetőség

A több napra érkező vendégek számára különböző típusú szálláslehetőség található.

  • Túrkeve Termál Apartman
  • Túrkeve Termál Szálló
  • Túrkeve Termál Faház
  • Túrkeve Termál Kemping

A szállás részleteivel kapcsolatban információ a termálfürdő oldalán a http://turkevetermal.hu/hu/Szallashely-rovat-12.html található.

Nyitvatartás

A Túrkeve Termál- és Élményfürdő az év minden napján 9:00-19:00 között tart nyitva.

Árak

Az árakkal, kedvezményekkel kapcsolatos információ a Túrkeve Termál oldalán található a http://turkevetermal.hu/hu/Furdo-szolgaltatas-118.html alatt.

Elérhetőség

5420 Túrkeve, Kuthen király u. 11.

Telefonszám (Fürdőpénztár és gyógyászat): +36 56/361- 534

E-mailcím: info@turkevetermal.hu I Web: http://turkevetermal.hu/hu/kezdolap.html