Agárdi Gyógy- és Termálfürdő

Fejér megye legjelentősebb, legkedveltebb, és a Velencei-tó térségének egyetlen gyógy- és élményfürdője. Az egyedülálló természeti környezetben elhelyezkedő fürdő egész évben várja a gyógyulást, regenerálódást kereső vendégeket, és a kikapcsolódni vágyó családokat.

Agárdi Gyógy- és Termálfürdő

A fürdő a 2008-ban véghez vitt fejlesztés eredményeként európai színvonalú fürdőkomplexummá vált, új elemekkel, kibővített szolgáltatásokkal gazdagodott. Mintegy 9 ha ligetes területen, egy 300m3-es nyitott és fedett termálvizes medence, egy 180m3-es családi medence (fekvő és álló élményelemekkel, vízkésekkel, gejzírekkel és gyermekpancsolóval), szakképzett személyzet és a legmodernebb gyógyászati kezelések biztosítják a vendégek kikapcsolódását.

Az 1000 méter mélyről érkező 58 Co-os gyógyhatású termálvíz ásványi anyagokban igen gazdag.

Medencék

Kültéri családi élménymedence

A 450 m² vízfelülettel rendelkező, családi medence valamennyi generáció számára garantálja a megfelelő szórakozást. A babák részére a változó mélységű (0-30 cm vízmélységgel) „hempergő” készült, a kisgyermekeknek a 30 cm-es kisvizes medence, a nagyobbaknak pedig a 60 cm-es gyermekmedence áll rendelkezésre, melyhez egy kis barlang is kapcsolódik, bejáratánál vízfüggönnyel. A medencékben különféle élményelemek, csúszda, vízi fenyő, „vödrös játék” és egy gömbcsúszda találhatók. A felnőttek számára egy 90 és egy 119 cm-es vízmélységű medencerész épült, melyekben az alábbi élmény elemek gondoskodnak testünk kényeztetéséről: ülőpadok és fekvőágyak, masszázselemek, vízfüggöny, óriás nyakzuhany, négy vízsugár. A mélyebb részen található a hullámcsúszda és a sodrófolyosó. A medence szerves részét képezi a vízi bár, amely különleges élményt nyújt a felfrissülni vágyóknak. A családi élménymedence szezonális jelleggel, kizárólag a nyári szezonban üzemel (részletek a nyitva tartás menü alatt).

Kültéri termál medence

Mintegy 9 ha ligetes területen található a 300m²-es vízfelülettel rendelkező nyitott termálvizes medence, mely télen-nyáron várja a vendégeket! A termálmedence élményelemektől mentes, ülőpadokkal körbevett kialakításával tökéletes pihenést nyújt egész évben a szabadban. A medence a nyári hónapokban exkluzív napozó boxokkal egészül ki, melyek közvetlenül a medence mellett, kiemelt helyszínen találhatók (a napozó boxok különdíj mellett vehetők igénybe).

Fedett családi élménymedence

Az egyedi kivitelezésű kupolás élménymedence a ’80-as évek végén épült, 2007-ben került átalakításra, azóta lehetővé teszi az egész család számára a felhőtlen kikapcsolódást. A szülők számára igazi felfrissülést jelenthet a 180m² vízfelülettel rendelkező élménymedence álló-, és fekvő masszírozó elemekkel, vízkésekkel, és gejzírekkel dúsítva. Ugyanitt a 0,5m vízmélységű gyermekpancsoló csúszdával és vidám játékelemekkel, gombazuhataggal a vízben való pancsolást teszi igazi élvezetté a gyerekek számára. A medence egész évben várja a kikapcsolódni vágyó családokat.

Fedett gyógymedence

A 320 m² vízfelülettel és körben víz alatti ülőfelületekkel rendelkező, fedett gyógymedence élményelemektől mentes, mely egész évben rendelkezésére áll a pihenésre és regenerálódásra vágyók számára. Az 1000 m mélyről feltörő, 58°C- ról 36°C-ra visszahűtött, ásványi anyagokban gazdag gyógyvíz, kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések, reumás panaszok, kopások és nőgyógyászati problémák kezelésére, gyógyítására.

Szauna

A fedett családi élménymedencétől egy karnyújtásnyira helyezkedik el a fürdő nyugalomszigete. A szaunakert különböző hőmérsékletű finn-, infra-, levendula- és gőzkabinokkal, csobbanó medencével és egy mediterrán hangulatú, fedett és nyitott relaxációs helyiséggel gondoskodik a pihenni vágyók nyugalmáról, melynek szabadtéri részén egy 6 személyes hidrokád is helyet kapott. A szaunázás szerelmeseinek különleges szauna felöntésekkel kedveskednek.

agárdi gyógyfürdő élményfürdő

Gyógyvíz összetétele

Kation Mg/l Anion Mg/l
K+ 42 No3- <0,01
Na+ 390 NO2- <0,01
NH4+ 2,5 Cl- 380
Ca2+ 154 Br- 0,84
Mg2+ 50 J- 0,074
Fe2+ 1,38 F- 4,3
Mn2+ <0,01 SO42- 540
Li+ 0,9 HCO3- 650
S2- 0,21
PO43- 0,04
Kationok
összesen:
641 Anionok
összesen:
1575

Gyógyászati javallat

Az agárdi gyógyvíz elsősorban kopásos mozgásszervi, idült gyulladásos mozgásszervi és nőgyógyászati betegségekre, balesetek utáni kezelésekre ajánlott.

Az Agárdi Gyógy-, és Termálfürdőben balneo-, és fizikoterápiás kezelések egyaránt igénybe vehetők orvosi javallatra!

Kiegészítő szolgáltatások

finn szauna, kombigőz, fény- és aromakabin, infra szauna, 180m2-es szaunapihenő, gyermekpancsoló, 150m2-es fedett játszóház, 450m2-en egy szabadtéri kalandpark (0-14 éves korig), fitness, spinning, sóterápia, frissítő (wellness) masszázs, CERAGEM (jade-köves masszázs), BEMER 3000 mágneságy, thai-massage, csontkovács, pedikűr, szolárium, műköröm építés és minden igényt kielégítő vendéglátó helyiségek

Agárdi Termálfürdő kültéri élménymedence

Nyitvatartás

Az aktuális nyitvatartási renddel kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

 

Agárdi Gyógyfürdő gyógyászat

Árak

Az aktuális árakról az Agárdi Gyógy-és Termálfürdő honlapján lehet tájékozódni.

Agárdi termálfürdő kültéri élménymedence

Kapcsolat

Agárdi Gyógy- és Termálfürdő
2484 Agárd, Fürdő tér 1.
Tel.: 22/579-230 Fax: 22/579-249
Központi e-mail: info@agarditermal.hu
TB-kezelésekről információ: 22/579-232
web: www.agarditermal.hu
Fotók: Facebook: https://www.facebook.com/agardifurdo/