Miskolctapolcai Termál- és Barlangfürdő

A Barlangfürdő Északkelet-Magyarország gyönyörű, turisztikai látnivalókban is gazdag környezetében, Miskolc város üdülőterületén, Miskolc-Tapolcán található. A barlangfürdő Európában egyedülálló, és a XVI. század óta ismert terápiás hatásokkal rendelkezik. 2002. július 19. napján jogerőre emelkedett az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóságának határozata, mellyel a miskolc-tapolcai Termál-Barlangfürdőt gyógyfürdővé nyilvánította, mellyel egy időben a fürdő neve Barlang- és Gyógyfürdőre változott.

Miskolctapolcai Barlangfürdő

A Barlangfürdőnek természetesen elődje is volt, hiszen Miskolctapolca neve is erre utal, hiszen Tapolca szláv eredetű elnevezés, amely meleg vizet, meleg vizű tócsát jelent. A településrészen eredő meleg források gyógyhatású vize már a török idők előtt híres fürdőkultúrát alakított itt ki a völgy nyugalmas mikroklímájában. 1936-ban fedezték fel azt a 150 méter hosszú barlangot, amelynek 27-28 Celsius-fokú meleg forrásaira építve barlangfürdőt létesítettek. Az 1941-ben megnyílt fürdő kupolája 212 db cölöpre és az ezekre öntött vasbeton koszorúra épült. A tavifürdő pedig 1969-ben nyílt meg, a korábbi régi favázas fürdő helyére építették a mai, modern épületet.

A barlangfürdőben lévő víz 31 Celsius-fokos, kalcium, magnézium-hidrogénkarbonátos, nyomokban metabórsav, metakovasav, jód, bróm és radon tartalmú. Alkalmas mozgásszervi, légzőszervi, gyomor- és bélrendszeri, szív- és érrendszeri betegségek enyhítésére. De egészségesek számára is regenerálódást nyújt. Egyedi, vendégbarát környezetben, a tradicionális népi gyógyászat és a modern technológia ötvözetével – orvosi javaslatra, vagy egyéni igény szerint – gyógyítják és enyhítik a mozgásszervi panaszokat.

A látogatók az időjárástól függetlenül válogathatnak a termál-, tavi, illetve barlangfürdők között. A Barlangfürdőben különböző medencék, zuhanyozók, kádfürdők várják a vendégeket. A fürdő előterének szétnyitható üvegkupolája alatt kellemes környezet fogadja a belépőt; díszkúttal, márványszoborral, pálmafákkal, kényelmes ülőhelyekkel. A barlangfürdőből sziklaalagút vezet a két kagyló alakú szabadtéri medencéhez. Az egyik medence fölött beton kagylóhéj képez tetőt, itt vastag vízsugarakkal lehet dögönyöztetni testünk izmait.

Miskolctapolcai Termál és Barlangfürdő

Gyógyászati ellátások:

Iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő, orvosi gyógymasszázs, tangentor (víz alatti vízsugármasszázs), víz alatti csoportos gyógytorna, 18 éves kor alatti csoportos gyógyúszás.

Wellness szolgáltatások:

Frissítő masszázs, aroma olajos masszázs, speciális masszázsok (csokoládés, paprikás, algás), pedikűr, parafinos kézápolás, UWE Sunboard mélybarnító.

Gyógyhatás, javallat:

Fizikai kimerültség, vegetatív idegrendszeri és légzőszervi bántalmak, idült gyulladásos folyamatok, ízületi megbetegedések, allergiás légúti panaszok, gyomor- és bélgyulladások, asztmatikus bántalmak.

Miskolctapolcai Barlangfürdő strand

Nyitva tartás

Miskolctapolca Barlangfürdő és Szauna Park:
Az aktuális nyitvatartási renddel kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán
Az OEP által finanszírozott kezeléseket hétfőtől szombatig lehet igénybe venni. Vasárnap illetve ünnepnapokon ezen kezelések szünetelnek.
miskolc-tapolcai Termál-Barlangfürdő

Árak

A legfrissebb belépőjegy árakkal kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Miskolctapolcai Termál és Barlangfürdő

Szállás

Booking.com

Kapcsolat

Miskolctapolca Barlangfürdő****

3519 Miskolc, Pazár István sétány 1.

Telefon: +36 46 560-030

E-mail: info@barlangfurdo.hu

Barlang Aquaterápia

3519 Miskolc, Pazár István sétány 1.

Telefon: +36 46 561-360

E-mail: gyogyaszat@mcturisztika.hu

web: www.barlangfurdo.hu

Fotók: Facebook – https://www.facebook.com/barlangfurdo.hu/