Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ

A Barcsi Gyógyfürdő a régió egyik legújabb és legmodernebb fürdője, közel 3 ha-os területen a város tradicionális középpontjában épült fel. A korszerű létesítményben, színvonalas és barátságos környezetben pihenhetnek, gyógyulhatnak a vendégek. Az egész évben üzemelő fürdő fedett részén hat, szabadtéren pedig egy medence folyamatosan várja a vendégeket, akik a nyári szezonban a nagy zöld területen további három szezonális medencét is használhatnak.

 

Barcsi élményfürdő

A fürdés mellett strandröplabda és lábtenisz pályák, játszótér, étterem és büfé várja az ide látogatókat. A fürdő sokoldalú szolgáltatásai révén a családok, a fiatalok, a gyógyulni és felüdülni vágyó vendégek számára egyaránt kikapcsolódást biztosít. A wellness kedvelői számos lehetőség közül választhatják ki az igényeiknek megfelelőt.  A fürdő területén működő gyógyászati részlegben a reumatológiai szakrendelés keretein belül gyógyászati kezelések, továbbá számos egészségmegőrző és rekreációs szolgáltatás vehető igénybe.

Gyógyvíz, javallat

Az 1317 méterről feltörő 55 Celsius fok hőmérsékletű nátrium-hidrogén-karbonátos jellegű gyógyvíz, többek között mozgásszervi megbetegedésekre, továbbá baleset utáni rehabilitációs kezelésére alkalmas. Jelentős a gyulladáscsökkentő hatása, élénkíti, illetve tovább erősíti az immunrendszert. A vízminősítéssel kapcsolatos eljárás során bizonyossá vált, hogy a Barcsi Gyógyvíz különösen hatékony módon enyhíti a térdizületi kopások okozta fájdalmakat (térdartrosis), és a chr lumbágó tüneteit. A reumatikus jellegű betegségekben szenvedők számára különösen jótékony hatással bírhat egy barcsi fürdőkúra.

Barcsi termálfürdő

Medencék, szolgáltatások:

Nyitott úszómedence – 25 x 16 méteres 2,2 méteres vízmélységgel. Hőfoka: 26 °C

Nyitott gyermekmedence – Kiscsúszda és vízgomba élményelemekkel. Hőfoka: 30 °C

Nyitott termálmedence – Ülőpadokkal, nyakzuhannyal, pezsgőlevegős élményelemekkel. Hőfoka: 36 °C

Nyitott élménymedence – Hideg idő esetén kiúszó folyosón keresztül közelíthető meg. Nyitvatartása folyamatos.

Fedett úszómedence – A 25 x 16 m-es medence oldalán teljes hosszában lelátóval sport események megrendezését is lehetővé teszi. Hőfoka: 26 °C

Fedett tanmedence – A 0,8-1,2 m mély medence úszásoktatás, és gyógytorna célra létesült. Hőfoka: 32 °C

Fedett gyógymedencék – Egész évben üzemelő gyógymedencék 34 °C, 38 °C és 40 °C vízhőfokkal. A 36 °C hőmérsékletű gyógymedence rendelkezik betegbeemelő berendezéssel.

Jakuzzi – A tanmedence mellett elhelyezkedő közkedvelt lazító medence.  Hőfoka: 36 °C

Szaunák – Finn szaunák: 3 kabin 90°C és 95°C hőmérséklettel, merülő medencékkel, szauna zuhannyal.  Infra szauna: 1 kabin 45°C hőmérséklettel

Gőzkabin – Egészségjavító hatású, mely ellazítja és felfrissíti a testet. Hőfoka: 50°C.

Hideg kamra – Fájdalom – és gyulladáscsökkentő hatású. Hőfoka: 5°C.

Kneipp taposó – Talpmasszázsként funkcionál a kövekkel és bokáig érő hideg vízzel töltött medence.

Barcsi strandfürdő uszoda

 

Nyitva tartás

Az aktuális nyitvatartási renddel kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Árak

A legfrissebb belépőjegy árakkal kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Barcsi Gyógyfürdő medencefürdő

A fürdő megközelítése

Barcs városának megközelíthetősége szempontjából fontos Pécs irányába a 6-os számú főút, valamint a Balaton irányából a 68-as út ( ami Horvátországban folytatódik Virovitica felé). A vasút megközelítés Nagykanizsa-Pécs, illetve a Barcs-Harkány útvonalon lehetséges. A strandfürdő kéthektárnyi területét körbeöleli a város. A vasút- és az autóbusz pályaudvartól 5-10 perces sétával megközelíthető.

Kapcsolat

Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ
Barcs Május 1. u. 2. 7570
Te.: +36 82 565 500
E-mail: barcsgyogyfurdo@invitel.hu
Web: http://www.gyogyfurdo-barcs.hu/
Fotók – Facebook: https://www.facebook.com/gyogyfurdobarcs/