Balatonkenese, Alsóréti szabad strand

A balatonkenesei Alsóréti szabad strand  a balatoni szabad strandok egyik kellemes, fűzfás ligetes, rendezett környezetű, gyerekbarát strandja. A strand 0-24 órában látogatható.

 Cím: 8174, Balatonkenese, Parti sétány 61
Földrajzi koordináták: É 47° 1′ 35.59″ , K 18° 7′ 37.55″

Megközelítés: Budapest felől a 71-es útról az első vasúti átjárón átkelve, majd az első utcán jobbra fordulva kis utcákon lehet eljutni a Parti sétányra, ahol található a strand.

Leírás

A strand nem nagy, füves-fás területe, nyugodt, rendezett környezettel várja a pihenni vágyókat.

A Balatonhoz egy kb. 50 m hosszú fahídon vagy közvetlenül a nádasba vágott területen lehet bemenni.

A nyílt vizes terület eleje ideális homokozóhely a kiskorú gyerekek számára.

A strand területén az elmúlt években sportolásra (strand röplapda, tollaslabda) is alkalmas homokplaccot építettek ki a vízhez közeli részen.

Emellett árnyas, fákkal övezett környezetben egy kisebb homokozó és játszótér áll kisebbek rendelkezésére. A játszótér és kialakításával egyidőben az önkormányzat a strand komfortérzetét jelentősen befolyásoló járdát építtetett.

Külön épületben találhatóak a higiénés részek férfi-női WC-k, tusolók és öltözők. A szabad területen külön öltözőfülkék találhatóak.

A strand tisztán tartására elegendő szemetes gyűjtő található.

A strandhoz egy viszonylag nagy vendéglátó egységekkel ellátott épület is tartozik, ahol az egytálételektől kezdve a hamburgerig sokféle ételféleséggel várják az étkezni vágyókat.

Nagyon jól esett, hogy nem valamelyik rádiót kellett hallgatni a büfé soron, hanem az üzemeltetők által válogatott jazz, rock és egyéb muzsikát.

A strand bejáratánál gyümölcsös-zöldséges-virágos várja a vásárlókat késő estig.

Parkolás ingyenes a környező utcákban.

Ingyenes szolgáltatások:

  • Öltözők, mosdó és toalett, mozgássérült mosdó és toalett, beltéri zuhanyzók
  • Játszótér

Fotók: www.balatonkenese.hu