Duna Aréna

Hol úszhat 50 méteres uszodában Budapesten?!

A nagy sportfejlesztési beruházások, a stadionok építése mellett, szerencsére más sportágaknak is kedveznek, így az elmúlt években több uszoda épült és több fürdőben valósultak meg felújítások, fejlesztések. Az új állami közberuházások közül, viszont kevés az az új sportlétesítmény, amely a lakosságot részesíti előnyben. Az úszók nagy bánatára kevés 50 méteres uszodával növekedett a főváros ellátottsága és ha esélyt is kap a lakosság ezen uszodák használatánál, az általában olyan időpontban van, amikor a sportolni vágyókat gyakorlatilag kizárják a lehetőségtől, mert a használat időpontja többnyire munkaidőre esik. Az alábbiakban megmutatjuk, hol és mennyiért és milyen más szolgáltatások mellett úszhat Budapesten 50 méteres uszodákban.

Budapesten jelenleg 6, olyan uszoda és fürdő található, ahol 50 méteres uszodában lehet leúszni a betervezett kilómétereket.

Az egyik legismertebb és legkihasználtabb uszoda a két 50 méteres uszodával is rendelkező Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és Széchy Tamás Uszoda, amely igen kedvező árai és frekventált elhelyezkedése miatt az egyik legnépszerűbb hely az úszni vágyók számára. A fővárosi a második legolcsóbb jegyárba (felnőtt jegy ára: 1800 Ft) beletartozik, szauna használatának lehetősége és a más kisebb uszodák használata is. Az csak egy sajnálatos tény, hogy a pár évvel ezelőtti Vizes VB idejére felújított Nemzeti Sportuszoda korszerűsítésébe nem fért bele a szauna felújítása és modernizálása. Az uszoda hátránya, hogy csak délután 16.00 óráig van nyitva, így aki munka után szeretne itt úszni, annak erre nincs lehetősége.

A Sportuszodával szemben, a Duna jobb partján található Császár-Komjádi sportuszodában egy fedett és egy nyitott 50 méteres medence várja az úszókat. A belépő ára ugyanannyi, mint a Sport uszodáé 1800 Ft, viszont itt este 18.00 óráig lehet igénybe venni az uszoda szolgáltatásait, akkor, amikor épp nem a sportolók foglalják el.

A régi uszoda komplexumok sorát bővíti a nemrég felújított BVSC uszoda, ami egy 50 méteres kültéri és egy fedett uszodával várja a sportolni vágyókat. Általában egy átlagos héten a hétköznap a földi halandó, nem használhatja az 50 méteres uszodát, hétvégén az oktatási és tanmedencéket szombaton 13 órától 19 óráig, vasárnap 6 órától 19 óráig bocsájtják szabadon a közönség számára. Az úszójegy ára, drágább, mint az előbbiek, (2200 Ft a felnőttjegy ára), viszont ebbe beleértendő a felújított szauna, illetve a másik két 25 méteres medence használata is.

Új komplexum a 2016-ban átadott Tüskecsarnok, ami 50 méteres uszodájával új színfolt lehetett volna az úszók számára, de az Tüskecsarnok üzemeltetői már időben értésére adták a lakosságnak, hogy a csarnok és a benne lévő uszoda, csak (nagyon)  korlátozott időben áll a nem versenysportolók számára. A belépő díj igen kedvező, 1000 Ft felnőttek számára, de indulás előtt, mindenképp érdeklődni kell, hogy végül ne a lelátón kössünk ki, ha nem valóban használhassuk a medencét.

A legújabb és legmodernebb uszoda épületben a Duna Arénában is van lehetőség az uszoda, a pihenő terek és a szaunavilág használatára. A leginkább versenysportolóink számára felépített komplexumot hétfőtől-szombatig 11.00 és 14.00 óra között használhatja a lakosság, míg vasárnap 8.00 órától 16.00 óráig, mindezt 800 forintos (felnőtt jegyáron), itt a szauna használata plusz 1000 Ft költséget von maga után.

A Duna Aréna mellett és annak felújításával párhuzamosan megújult a Dagály fürdő is, ahol új 50 méteres uszoda kapott helyet, a többi medence mellett. A fürdő szauna komplexummal és wellness szolgáltatásokkal várja az úszókat, mindennap reggel 8.00-tól 22.00 óráig. A felnőtt jegy ára 2500 Ft.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.