Babócsai termálfürdő

A horvát határ közelében, egy csodaszép parkban fekvő fürdő egy szabadtéri és egy fedett medencével várja látogatóit. A fürdőt két termálkút táplálja, a termálvíz jó hatással van az izületi, reumatikus, gerincbántalmakban, nőgyógyászati betegségekben szenvedők gyógyítására, töréses betegségek utókezelésére, gyógyítására. Ivókúraként hatásos a gyomorbántalmakra is. A szebb napokat megélt hatvan éves fürdő jelenleg elhanyagolt, pusztuló benyomást kelt.

Babócsai gyógyfürdő

A múlt század közepén termálvizet találtak Babócsán, melyre alapozva 1958-ban megépült a gyógyfürdő. Csendes, nyugodt környezetben található egy szabadtéri és egy fedett medencével. A nyitott medence 25×10 méteres, mélysége változó a 30 cm-től a 100 cm-ig. A zárt medence 10×7 méteres, mélysége egységesen 70 cm. Utóbbinak köszönhetően télen is látogathatják a gyógyulást vagy kikapcsolódást keresők.

A szabadtéri medence árnyas helyen, egy csodaszép parkban fekszik, így a nyári nagy melegben is kellemes helyet nyújt a fürdőzőknek. A park lehetőséget nyújt a kempingezésre, sátrazásra is, hogy a több napot is eltölthessenek itt a gyógyulni, kirándulni vágyó vendégek.

A fürdő legfeljebb 2-300 vendéget tud fogadni, ám a 3,6 hektáros kempingben akár 500-an is elférnek. Ivóvízvételi lehetőség adott, a vizesblokkok a külső és belső medencénél egyaránt vannak. Évről évre egyre több hazai és külföldi fürdőző keresi fel ezt a csodálatos hangulatú fürdőt.  A fürdőt 2005-2006-ban újították fel. A további fejlesztési tervekben szerepel a vízforgató berendezés elhelyezése, és a teljes infrastruktúra kiépítése a létesítmény területén.

Étkezési és további szálláslehetőségek a községben találhatók. A környéken vadászati és horgászási lehetőségek is vannak. A fürdőt gépkocsival megközelíteni a település keleti határából lehet, gyalog azonban a falun belülről, négy irányból is eljuthatunk ide. A fürdő helyét az utcákon táblák jelzik.

Babócsai termálfürdő

Gyógyhatás

A fürdőt két termálkút táplálja, melyek vízhőfoka a kifolyásnál 44 illetve 65 Celsius fokos. Az alkáli hidrogén-karbonátos termálvíz jó hatással van az izületi, reumatikus, gerincbántalmakban, nőgyógyászati betegségekben szenvedők gyógyítására, töréses betegségek utókezelésére, gyógyítására. Ivókúraként hatásos a gyomorbántalmakra is.

Nyitva tartás

Az aktuális nyitvatartási renddel kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Babócsai fürdő

Kapcsolat

Babócsa Község Önkormányzata
7584 Babócsa, Rákóczi u. 12.
Tel: 82/491-012
e-mail: babocsa@somogy.hu
Honlap: www.babocsa.hu

Fotó: Csokonai Gábor – Integranet / babocsa.hu