Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Miskolctapolca

A Bükki Nemzeti Park ölelésében, Miskolctapolcán, a fürdők völgyében várja vendégeit az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, mely különleges nevét öt ellipszis alakú épületéről kapta. Az impozáns csarnokok több mint hétezer négyzetméternyi területen – elhatárolt, ám összefüggő egységet alkotva – az év 365 napján garantálják minden korosztály felhőtlen kikapcsolódását.

Az egyedülálló fürdőkomplexum a miskolctapolcai fürdőfejlesztés második ütemeként valósult meg egységet alkotva a 2015-ben átadott első ütemmel, a felújított Strandfürdővel. A több mint 5000 négyzetméter alapterületű, akadálymentes épületegyüttesben valamennyi korosztály külön részleget kapott, hogy a család minden generációjának élményekkel teli legyen a pihenés.

A négyévszakos szolgáltatásokat nyújtó élményfürdőben 3 – korosztályonként tematikus – fürdőcsarnok, 6 beltéri-, valamint 2 kültéri medence, 3 óriáscsúszda és számtalan további vízi attrakció szolgálja az élménydús fürdőzés minden egyes percét. A futurisztikus, elegáns belső terekkel rendelkező modern létesítmény, mely telt ház esetén 750 vendéget fogad egyszerre, a hallássérült vendégekkel való kommunikációt segítő eszközökkel is felszerelt. A vízfelület összességében több mint 1100 négyzetméter.

ellipsum_miskolctapolca_strand
ellipsumfurdo.hu

Medencék

Családi strandmedence

A Strandfürdő nyitott medencéi májustól szeptemberig oázisként várja a pihenni vágyókat. A családi medence ideális a család minden tagjának, legyen szó kicsikről vagy nagyokról. A 29-31 °C hőmérsékletű medence fokozatosan mélyül, vízmélysége: 0,2-1,1 m; különböző játékelemekkel és egy mini csúszdával felszerelt. A medence mellett játszótér egészíti ki a felhőtlen szórakozást.

Úszómedence

A Strandfürdő területén található 50 méteres úszómedence vize 27 Celsius fokos, mélysége 2,2 m. A strandolás és az úszás élménye mellett vízilabda mérkőzések és úszóversenyek helyszíne. A medence két oldalán lévő lelátókról buzdíthatjuk a sportolókat.

Relax csarnok

A kikapcsolódást és pihenést kereső vendégek kedvenc ellipszise lehet a Relax csarnok, melyben négy beltéri medence: egy sakk-, egy pezsgő-, egy wellness-, és egy élménymedence, biztosítja a tökéletes feltöltődést pezsgőágyakkal, levegőbuzgárokkal, sodrófolyosóval, nyakzuhanyokkal, dögönyözőkkel, jacuzzival, különböző masszázsfülkékkel. Mindezeken felül egy 36-38 °C hőmérsékletű kültéri ülőmedence is a vendégek rendelkezésére áll, ahova a Relax csarnok kiúszó folyosóján keresztül is eljuthatunk. Szezonban a medence Pool Bárja gondoskodik a hűsítő italokról és finom koktélokról. A csarnok galériáján található pihenőrészleg a tökéletes relaxáció lehetőségét biztosítja, ahova igény szerint online előre foglalható pihenőágy a VIP jegyet váltó vendégeknek, melyhez egy koktél is jár.

 

Vízhőfok, vízmélység
 
Sakkmedence 34-36 °C 1,05 m
Pezsgőmedence 34-36 °C 1,00 m
Wellness-medence 34-36 °C 1,05 m
Élménymedence 32-34 °C 1,20 m
Kültéri ülőmedence 36-38 °C 1,35 m

Ramazuri élménymedence

Az adrenalinfüggők és a csúszdák szerelmeseinek találkozóhelye a Ramazuri csarnok. A dögönyözőkkel, nyakzuhannyal és levegőbuzgárokkal felszerelt élménymedence sodrófolyosója csupán bemelegítés, hiszen három különböző – részben az épületben, részben kültéren kanyargó – óriás élménycsúszda közül is választhatnak a legbátrabbak. A színes, látványos csúszdák 9 méter magasságból indulnak más-más élményeket garantálva kisebbeknek-nagyobbaknak egyaránt. Érdekességük az, hogy a csúszdázó a csúszás végén nem a medencébe, hanem egy-egy kb. 8 méter hosszú „run-out kifutóba” érkezik meg.

ellipsum_miskolctapolca_medence
ellipsumfurdo.hu

Gyermekmedencék

Liliput csarnok

A legkisebbek birodalma a Liliput csarnok, ahol a beltéri gyermekmedence egész évben várja kis vendégeit: színes gyermekcsúszdák, mesés vízköpők szolgálják a legifjabb korosztály vidámságát és biztonságát.

Spray park

Sok-sok izgalmas kalandot kínál a Spray park: játékos vízágyúk, állatos vízikapuk teremtik meg a kellemes és egyben izgalmas hangulatot, melyet a szülők a medencék partján elhelyezett pihenőrészről kísérhetnek figyelemmel, de akár ki is próbálhatják a célbalövős versengést gyermekükkel közösen.

Kültéri gyermekmedence

A kültéri gyermekmedence játszótere különböző színes csúszdákkal, attraktív élményelemekkel szezonban biztosítja a gondtalan perceket a család legfiatalabb tagjai számára.

ellipsum_miskolctapolca_gyermekmedence
ellipsumfurdo.hu

Csúszdák

Flash csőcsúszda

A Flash csőcsúszdán a csúszási élményt az egyedi áttetsző elemek, fényeffektek, valamint egy különleges érintőpaneles vizuális játék teszik még izgalmasabbá. A csúszás során a csúszdázó kör alakú fényeffektek különböző figuráinak megérintésével próbálhatja ki ügyességét. Minél többet érint meg a korongok közül, annál több pontot gyűjthet, melyet később az eredményjelzőn lehet követni. Az eltérő ábrák különböző pontszámokat érnek, így a versenyzőknek koncentrálniuk kell arra, hogy megtalálják a legértékesebbet.

Deja Vu csúszda

A Deja Vu csőcsúszdán az igazi sebesség élményét a különleges, színes fényáteresztő sávok segítségével vizuális elemek, valamint hanghatások teszik felejthetetlenné. A kalandot egy Magyarországon egyedülálló „Virtual Reality” szemüveges szimuláció koronázhatja meg: a speciális szemüvegen keresztül egy-egy izgalmas látványvilág tárul elénk csúszás közben. Az Ellipsumban négyféle VR élmény közül lehet választani: vízi világ mélyén; maják birodalmában, harcmezőn lehet kalandozni, vagy egy sárkány hátán szemlélni Miskolc nevezetességeit. Érdemes akár mindet kipróbálni.

Funky csúszda

A zenés Funky csúszdán „felfújható fánkban” ülve, egyedül vagy párban csúszhatnak le vendégeink. A csúszdázók először egy nyitott szakaszon indulnak el lefelé, majd felfelé emelkedést követően egy zárt kapszulába érkeznek, végül egy izgalmas sötét – „fekete lyuk” – szakaszban a szélsebes csúszdázás élményét fényeffektek fokozzák. Azért, hogy ez a különleges élmény maradandó legyen, a csúszás egy adott pillanata (az indítópontnál előzetesen aktiválva) akár digitálisan is megörökíthető, az élményfotó pedig a csúszást követően akár e-mailen továbbítható.

ellipsum_élményfürdő miskolctapolca_csúszda
ellipsumfurdo.hu

Nyitvatartás

Az aktuális nyitvatartási renddel kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

ellipsum_miskolctapolca_úszómedence
ellipsumfurdo.hu

Kikapcsolódás, szabadidő

Az aktív pihenést kedvelőknek és a baráti társaságoknak kellemes kikapcsolódást kínál a strand zöldellő parkjában található két röplabda-, valamint két lábtenisz pálya, ahol izgalmas meccseket vívhatnak egymással a hatalmas platánfák árnyékában.

ellipsum_miskolctapolca_wellness masszázs
ellipsumfurdo.hu

Elérhetőség

Cím: 3519 Miskolc, Aradi sétány
Telefon: +36 46 503 186
Élményfürdő központi telefonszám: +36 70 799 67 39
Strandfürdő központi telefonszám: +36 70 683 12 41
E-mail: info@ellipsumfurdo.hu
Web: www.ellipsumfurdo.hu