Tiszaörsi Fürdő

A Hortobágyi Nemzeti Park nyugati sarkában megbújó, egész évben nyitva tartó Tiszaörsi Fürdő különféle medencékkel, gyógyvízzel és magyaros étteremmel várja a vendégeket. Ide nem az extra élményelemekért zarándokol el az egyszeri fürdőlátogató, hanem a végtelenül békés környezetért és a nagyon jó minőségű a termálvízért és azért a múlt századi retro hangulatért, amit már csak elvétve lelhetünk fel. A 36-38 C-os gyógyvíz gyógyítólag hat mozgásszervi, reumatológiai betegségekre, valamint nőgyógyászati és idegrendszeri problémákra. De szeretettel ajánlják a forró víz kedvelőinek is, akik csak egy kellemes ellazulásra vágynak.

Tiszaörsi gyógyfürdő
tiszaorsifurdo.hu

Gyógyvíz

1932- ben kőolaj fúrás során tört fel Tiszaörsön az alkáli hidrogénes jódtartalmú forró víz. A forrásból 51 C-os víz tör fel, amit fürdésre alkalmas hőmérsékletűre hűtenek le. A kiváló minőségű termálvíz lehetőséget teremtett, hogy megépüljön a fürdő, mely azóta is egész évben várja az ide látogatókat. A fürdő köré 110 házból álló üdülő falu épült az elmúlt 15 évben.

Gyógyjavallat

A fürdőt tápláló termálvizet 2006-ban gyógyvízzé nyilvánították. A gyógyvíz mozgásszervi, reumatológiai betegségekre, valamint nőgyógyászati és idegrendszeri problémák kezelésére ajánlott. Emellett jó hatással van az agyvérzés utáni felépülésre, a pajzsmirigy működésének helyreállításában, nyugtató hatású, ivókúraként pedig emésztési és gyomorbántalmak kezelésére javasolják.

Tiszaörsi fürdő
tiszaorsifurdo.hu

Medencék

A fürdőben egy 38 fokos fedett termálmedence, egy 33 méter hosszú, feszített víztükrű úszómednece, egy 32 fokos gyógy- úszómedence és egy 34 fokos élménymedence található.

Fedett termálmedence

A téli hónapokban kifejezetten meghitt hangulatot biztosít a kinti havas táj és a gőzölgő melegvíz kontrasztja. A retró stílusú, sárgás-barnás hullámpala szerkezet alatt a fürdő legmelegebb vizű medencéje található, ahova a gyógyulni vágyók közvetlen az öltözőépületből és a strand parkolójából is beléphetnek.

Gyógyúszómedence

A feszített víztükrű 33 m-es medence, melynek hűtött vize (32 fokos) kiválóan alkalmas úszásra, sportolásra. A medence fokozatosan mélyül, így tapasztalatlanabb úszók is élvezhetik a strandolás örömeit. Mivel a medence a tiszaörsi fürdő közepén helyezkedik el, remek körpanoráma nyílik minden irányba.

Élménymedence

A harmadik medence 2006 májusában épült újjá. A medence szökőkutat és dögönyözőt kapott. A víz hőmérséklete (37 C) és mélysége lehetővé teszi, hogy az egész család számára kellemes élményt nyújtson.

Tiszaörsi Fürdő medence
tiszaorsifurdo.hu

Sport

Többféle sportolási lehetőség akad a fürdő területén belül: foci, strandröplabda, pingpong, sakk, úszás.

Szolgáltatások

Büfé, kávézó, lángos, napozóágyak, wc, zuhanyzó, zárható ruhatároló szekrény, öltöző

Kemping

A fürdő területén belül kempingezésre is van lehetőség, sátorral és lakókocsival egyaránt.

Nyitvatartás

Az aktuális nyitvatartási renddel kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

 

Tiszaörsi fürdő étterem
tiszaorsifurdo.hu

Kapcsolat

5362, Tiszaörs Nefelejcs u. 2.
Telelefon/fax: 06-59/513-000
Mobil: 06-30/513-6308
E-mail cím: t.orsfurdo1@freemail.hu
Web: http://tiszaorsifurdo.hu
Facebook: https://www.facebook.com/tiszaorsifurdo