Extrém Kalandpark Balatonfüred

Extrém Kalandpark Balatonfüred

A balatonfüredi Extrém Kalandpark egész napos tartalmas kikapcsolódást kínál az egész család számára. Kedvelt attrakciók a mászótorony, és a 68 állomásos kötélpálya. Mivel az állomások különböző nehézségi fokozatúak, így kedvező a kezdő és a haladó szinten lévő vendégeknek egyaránt. A komplexum a korábbi BringaPark kibővítése, ahol az extrém kihívásokat kedvelő bringások dirt, triál, és pump-track pályán próbálhatják ki az ügyességüket. A gyerekek számára pedig bringa suli is található.

Balatonfüred az egyik leghíresebb, és leglátogatottabb Balaton-parti település, a hangulatos Tagore sétánya minden szezonban megtelik turistákkal. A város népszerűségét és ismertségét az itt fakadó szénsavas forrásoknak is köszönheti. Összesen három stranddal rendelkezik, a Wesselényi strandon élményfürdő is működik.

Az Extrém Kalandpark látnivalói

A fogyasztói szokások és igények változásával az elmúlt években egyre több kalandpark létesült, különösen felkapottak a Balaton környéki élményparkok. Az Extrém Kalandpark hazánk közelmúltban átadott élmény komplexuma, a már korábban üzemelő BringaPark kibővítése. A létesítmény közvetlenül a 71-es út mellett található, és nem csak nyáron a turisztikai főszezonban, hanem a tavaszi és őszi hónapokban is tartalmas programot kínál az outdoor szolgáltatások iránt rajongóknak.

Extrém Kalandpark Balatonfüred

Az Extrém Kalandpark attrakciói

A kihívások kedvelői számára az Extrém Kalandpark egyedülálló megoldásokat kínál: kötélpálya, mászófal, és bringapálya várja a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat.

Kötélpálya

A különböző nehézségi elemeket (kezdő, haladó, extrém) tartalmazó kötélpálya 1-5 méter magasan kialakított akadályelemek láncolata, és összesen 144 db játékelemet tartalmaz. Jellemzője, hogy használata nem igényel előzetes felkészültséget és tapasztalatot, így az átlagos kondícióval rendelkezők is bátran bevállalhatják. Minden pályaszakasz rendelkezik egy lejáróval, így lehetőség van bármikor – igény szerint – a kalandpálya elhagyására. Az akadályelemek változatosak: például kötélháló mászás, csigás áthúzás, papagájhinta, csőben átcsúszás, kötélhíd, stb. is megtalálható.

Pályák:

Gyerek pályák

 • 4 játékelemet tartalmazó gyakorló pálya
 • Kör alakú, 9 játékelemet tartalmazó bébi pálya
 • 9 játékelemet tartalmazó kezdő pálya
 • 13 játékelemet tartalmazó haladó pálya
 • 14 játékelemet tartalmazó extrém pálya

Felnőtt pályák

 • 26 játékelemet tartalmazó kezdő pálya (felső és alsó szint), illetve 160 cm-nél magasabbak számára
 • 48 játékelemet tartalmazó haladó pálya (felső és alsó szint)
 • 18 játékelemet tartalmazó extrém pálya (felső és alsó szint)

Mászófal

A 18 méter magas kültéri mászófal a kalandpark legfelkapottabb attrakciója, amely egyben hazánk egyik legmagasabb szabadtéri mászófala, és gyorsasági mászóversenyeknek is helyszíne. 5 különböző nehézségű fokozatú pályát tartalmaz, így a profik és a kezdők is megtalálják a kihívást és a szórakozást. A fal tetejére érők csodálatos balatoni panorámában gyönyörködhetnek.

Extrém Kalandpark Balatonfüred mászófal

Bringapálya

A kalandpark helyszíne az extrém kerékpárosok körében is népszerű BringaPark továbbfejlesztése. A Dirt pálya 4 méter magas dombos ugratókkal rendelkezik, amelyet fékes BMX-szel, és Dh bringával lehet használni. Ezenkívül Triál pálya – az útvonalán mesterséges akadályokkal, sziklákkal és farönkökkel -, és Pump-Track pálya, valamint a gyerekeknek kialakított Bringa suli, és Erdei ügyességi pálya található.

Egyéb attrakciók

 • Ex-vadászat
 • Csúszópálya (340 m hosszú)
 • Paintball céllövészet
 • Airsoft interaktív lövészet
 • Íjászat

Egyéb szolgáltatások

A kalandpark területén büfé található, ingyenes parkolás biztosított.

Extrém Kalandpark Balatonfüred

Egyéb tudnivalók

A kalandpark 14 éves korig csak szülői felügyelet mellett használható. A gyakorló pálya használata kötelező minden résztvevő számára, tudásszinttől és korosztálytól függetlenül. Így mindenki megismerkedik a különböző biztosító eszközök használatával. A kalandpark használatával kapcsolatos részletes szabályokat a létesítmény weboldalán a Házirend fül alatt lehet megtalálni.

Nyitvatartás

Naponta 08:00-12:00 16:00-20:00 között tart nyitva.

Ha nincs strandidő, akkor a kalandpark egész nap nyitva tart.

Jegyár

A kalandpark attrakcióra különböző díjszabás érvényes.

A mászófal ára alkalmanként: 1 000 Ft

Bébi pálya ára alkalmanként: 2 500 Ft

Gyerek pálya ára alkalmanként: 4 000 Ft

Felnőtt pálya ára alkalmanként: 4 500 Ft

Az egyéb árak (Paintball, Airsoft céllövészet, stb.) árak a kalandpark honlapján a http://kalandparkbalaton.hu/info/hasznosinformaciok/arlista alatt találhatók meg.

Elérhetőség

8320 Balatonfüred Hrsz. 051/5

Telefonszám: +36 20/474-4611

E-mailcím: info@kalandparkbalaton.hu I Web: www.kalandparkbalaton.hu

Nevezetességek a környéken

Lóczy-barlang Balatonfüred I Őrtorony kilátó Tihany I Balatoni Bob Balatonfűzfő I Viadukt és a Veszprémi Állatkert Veszprém I

Fotók: kalandparkbalaton.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.