Mezőcsáti Termálfürdő

A Mezőcsáti strand a közelmúltban újult meg, így a családias hangulatú strandfürdőben már összesen négy medencével rendelkezik, új családi élménymedence is kialakításra került. A kültérben vízicsúszdás gyerekmedence, valamint termálmedence is található. A már meglévő gyógyászati célú fedett medence kizárólag az őszi és téli időszakban üzemel. A termálfürdőben péntekenként éjszakai fürdőzésre is lehetőség van, a szauna az őszi-téli üzemidő alatt vehető igénybe.

Mezőcsát Borsod-Abaúj- Zemplén megyében, Miskolctól déli irányban található. A termálfürdő a város északi határában fekszik, a Nyékládháza felé tartó út mentén. A több mint öt hektáros parkosított területen lévő Mezőcsáti strand, és a köré épült üdülőtelep népszerű a pihenést és gyógyulást kereső vendégek körében.

mezőcsáti termálfürdő

Mezőcsáti Termálfürdő létesítményei

A termálvizes strandfürdő összesen négy, ebből három meleg vizes medencével rendelkezik. A tágas, fás, bokros területén hangulatos gondozott pihenőhelyek kerültek kialakításra, és lehetőség van napozóágy bérlésre. A mérsékelt árakat kínáló strand ideális kisgyermekes családok számára pihenésre és fürdőzésre, valamint különböző összejövetelek, rendezvények tartására egyaránt.

Medencék

Családi élménymedence

A 226 négyzetméteres vízforgatós medence számos élményelemmel-sodrófolyosóval, láb és hátmasszázzsal, nyakzuhannyal, és gejzír elemmel rendelkezik.

Gyermekmedence

A szintén vízforgatós gyermekmedence 35 négyzetméteres, minicsúszdával rendelkezik.

Termálmedence

A 300 négyzetméteres töltő-ürítő működésű termálmedence is a közelmúltban újult meg.

Beltéri medence

A fedett, gyógyászati célú medence népszerű a termálfürdő látogatói körében. A jellegzetes sárgás színű termálvíz nátrium-hidrogénkarbonátos jellegű, amely kedvező hatású az ízületi és reumatikus problémákkal küszködő betegek számára. A medence csak az őszi-téli üzemidőben vehető igénybe.

Szauna

A szauna az őszi-téli üzemidő alatt nyitvatartási időben áll a vendégek rendelkezésére.

mezőcsáti strand

Egyéb szolgáltatások

A megújult öltözőkben öltözőfülkék, és zárható szekrények vehetők igénybe. A szekrények használatáért 1000 Ft-os letétet kell fizetni, amely a kulcsok leadásakor, a jegypénztárban kerül visszafizetésre. A fürdő bejáratánál zuhanyzók és illemhelyek találhatók. A termálfürdő területén hideg-meleg étételeket kínáló házias konyha működik. A vendégek a fürdő mellett kialakított parkolókat ingyenesen vehetik igénybe.

Nyitvatartás

A termálfürdő egész évben látogatható, hétfő kivételével minden nap nyitva tart 09:00-19:00 óra között. Péntekenként 09:00-17:00 óra között, és 18:00-22:00 óra között lehetőség van éjszakai fürdőzésre. A nyitvatartással kapcsolatos egyéb információk a Mezőcsát Város Önkormányzatának honlapján a https://www.mezocsat.hu/?module=news&action=show&nid=12238#MIDDLE alatt található meg.

Elérhetőség

Mezőcsáti Termálfürdő

3450 Mezőcsát, Fürdő u. 1.

Telefonszám: +36 20/372-9675

E-mailcím: termalfurdomezocsat@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/termalfurdomezocsat/

Látnivalók a környéken

Mezőcsát egykor a népi fazekas művészet központja volt, itt készültek a messze földön híres Miska-kancsók, butykosok és tányérok. A legszebb darabok az ország különböző múzeumaiban láthatók, de a helyi tájházakban is megtekinthetők a jellegzetes motívumokkal rendelkező-fürtös virágokkal, tulipánokkal, és csőrében virágot tartó madárral készült darabok. A Hunyadi u. 8 szám alatti Tájház (előzetes bejelentkezéssel +36 49/ 353-901), valamint a Mátyás király utca 37. szám alatt lévő Mezőcsáti Tájház előzetes bejelentkezéssel (+36 20/4016-111, juhasz951@gmail.com) minden nap látogatható. A város református temploma 1744-45-ben épült, nevezetes az újraalkotott kazettás mennyezetéről.