szováta békebeli hangulat

Visszatért a békeidők hangulata Szovátára

A múlt századi békebeli időkre emlékeztető gazdag és színes kulturális program várja a nyári szabadságukat Szovátán töltő turistákat. A Petőfi-parkban felállított színpadon szinte minden este más-más előadó szórakoztatja a promenádon tartózkodó vendégeket.

A járványügyi korlátozások miatti hosszas kihagyást követően ismét megpezsdül az élet a Maros megyei Szovátán, a fürdőtelep központjában. Egyelőre csütörtöktől vasárnapig, augusztus folyamán viszont naponta ingyenes kulturális műsor várja este a vendégeket. Ez immár az ötödik esztendő, amikor a helyi és megyei önkormányzat kezdeményezésére szabadtéri színvonalas előadásokkal szórakoztatják a fürdő vendégeit.

A szovátai népi és modern táncegyüttesek, zumba-aerobik és kangoo-csapatok, zenekarok és előadók mellett ezen a nyáron fellép többek közt a Maros Művészegyüttes román és magyar tagozata, a Bekecs Néptáncegyüttes, a Doina Hundorfului és Spice Mureșene táncegyüttesek, a kolozsvári Operettissimo, a korondi és parajdi fúvószenekarok. Az előadások általában este 8 órakor, bizonyos esetekben 7-kor kezdődnek. Az események időpontjáról, valamint a fellépőkről pontos információt a VisitSovata Facebook-oldalon találnak az érdeklődők.

Forrás és fotó: kronikaonline.ro

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.