Palma de Mallorca

Mallorcán egyre nagyobb gondot okoz a koronavírus

Mallorcán egyre nagyobb mértékben növekszik a koronavírus-fertőzöttek száma, így a helyi hivatalok korlátozások bevezetésén gondolkodnak.

A spanyol egészségügyi minisztérium adatai szerint 100 ezer lakosra kedd este 335 fertőzött jutott. Előző nap ez a szám 310 volt, míg múlt héten pénteken 270. A fertőzés gócpontjában, a kedvelt turistaközpontban, Barcelonában első alkalommal mutattak enyhe csökkenést a számok. Míg hétfőn 100 ezer lakosra 612 fertőzött jutott, addig kedden 579.

A spanyol Baleár-szigetek regionális kormánya – ami alá Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera tartozik – az elkövetkezendő hétvégétől korlátozni szeretné az éjszakai életet, mivel a fiatal, oltatlan személyek körében egyre nagyobb mértékben terjed a vírus.

Elsősorban az esti, ivászattal egybekötött szórakozásokat szeretnék korlátozni, amelyet csak úgy tudnak elérni, ha a parkokat és a strandokat is bezárják éjjel 01.00 órától reggel 06.00 óráig. Ebben az időpontban csak a közös háztartásból származó személyek találkozása lenne engedélyezett. Ezt az óvintézkedést azonban a bíróságoknak még jóvá kell hagyniuk.

Forrás: korkep.sk

Fotó: Palma de Mallorca

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.