nagyvárad Aquapark Nymphaea Oradea

Harmadik akvaparkját építené Nagyvárad

Egy harmadik akvaparkot is építenének a meglévők mellé Nagyváradon: egy magánbefektető Váradszőllősön hozna létre újabb élményfürdőt. – írja a kronikaonline.ro.

A célra kiszemelt terület 1,7 hektár, azaz csak töredéke a városi strandból átvedlett Nymphaea akvapark 7 hektáros alapterületének.

Az Aqua Park Nufărul Termal Kft. már kérte is az önkormányzat elvi beleegyezését a projekthez, melyre külön övezeti városrendezési tervet (PUZ) kell készíteni. A városházi közlemény szerint Radu Fortiș főépítész rámutatott, hogy a városvezetés minden „merész” projektet támogat. Úgy vélte, a befektetőnek utólag is lesz lehetősége terjeszkedni, hiszen a projekt egy urbanizálódó területen valósulna meg.

Az új akvaparkban csúszdák és gyermekmedencék is lennének, de úszómedence és jakuzzi, illetve röplabdapályák és parkoló is tartozna hozzá.

Mint ismeretes, Nagyváradon már létezik egy akvapark, a városi strand helyére épített Nymphaea az önkormányzat egyik legjövedelmezőbb beruházása. Ennek népszerűségén felbuzdulva a városvezetés bejelentette, hogy az Őssi strandot is élményfürdővé alakítja, itt az idősebb látogatók számára hoz létre wellnessrészleget.

Fotó: Facebook/Aquapark Nymphaea Oradea

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.