Zakynthos Navagio öböl

Zakynthos legszebb strandjai

Zakynthos-szigete az egyik legnépszerűbb nyaralóhely Görögországban, az ország nyugati részén, a a Jón-szigetek egyik tagja, a szintén népszerű Korfu közelében található. Kellemes mediterrán éghajlata, gyönyörű tiszta vize és változatos, természeti látványosságokban gazdag homokos tengerpartja miatt a turisták kedvenc úti célpontja. Zakynthos szigete hazánkból egyszerűen megközelíthető, Budapestről közvetlen charter járattal, vagy a Peloponnészoszi-félszigetről pedig komppal.


Zakynthos hosszú partvonalán a festői szépségű homokos strandok és a sziklákban megbújó öblök, a sziget déli és keleti részen találhatóak. A leghíresebb strandok közé tartozik a Navagio-öböl, a Porto Limnionas strand, vagy a Banana Beach, de a Limni Keri öblét is érdemes egy hajótúra keretében megtekinteni.

Zakynthos Navagio strand

Navagio-öböl

A Navagio-öböl nemcsak Görögország, de Európa legszebb strandja közé tartozik, az öböl az egyik legkedveltebb fotótémája a tengerpartok szerelemeseinek.

Az öböl környékét egy meredek, 300 méter magas sziklafal határolja, ahonnan a csodálatos kilátás nyílik az azúrkék vízre, és a közelben és a híres Panagiotis hajó roncsára, amely még 1980-ban futott zátonyra.

A Navagio-öböl csak hajóval közelíthető meg, számos kiránduló hajó indul Porto Vromiból, amellyel további rejtett öblökbe is el lehet jutni. A part apró kavicsos, a víz mély, a strand nem kiépített, ezért az öböl kisgyerekes családok számára nem a legideálisabb.

Navagio-öböl

A sziklás hegy tetején buja zöld növényzetben egy függő sziklaerkélyhez lehet eljutni. A legszebb fotózási helyszínekhez érdemes a táblák útmutatását követni.

Porto Limnionas Strand

Az idelátogató turisták szerint a Limnionas a legszebb strand, és környék a szigeten. Az Agiois Leon település közelében lévő partszakasz látványa egyenesen lenyűgöző, az azúrkék tenger, a környező sziklák, az érintetlen természet csodája elbűvöli az ide látogató turistát. Az öböl a tömegtől távol, Zakynthos egyik legnyugalmasabb pontjának számít.

Zakynthos limnionas strand

Porto Vromi

A nagykavicsos öböl kiépített stranddal nem rendelkezik, viszont a búvárkodók számára ideálisak a feltételek. Az öbölbe 2 falu irányából lehet leérni, Marines és Anafonitria faluból, ahol a híres kolostor található. A Porto Vromi kikötőjéből turista hajókkal lehet a közeli Navagio-öbölbe, és a közeli barlangokhoz eljutni, érdemes felkészülni, hogy nagyon hullámzik a tenger. Zakynthosz-szigetén közel 400 barlang van, ezek a különleges helyek nagy része nehezen közelíthető meg. Az öböl környékén található a Szív barlang, és érdekes látványosság a Poseidon arca sziklaalakzat.

Xigia strand

A Xigia strandot kifejezetten ajánlják az ízületi bántalmaktól szenvedők részére, mivel a víz alatt lévő barlangból kénes víz szivárog, emellett kénes forrás bugyog, amely feketére festi a sziklákat is. Jótékony hatása miatt sokan keresik fel ezt a félreeső strandot, amely a sziget északi részén található, és csak autóval közelíthető meg.

A sziget keleti partján három strand található, Alykes, Alykanas és Tsivili. A turisták körében nagyon népszerűek a kiépített, szolgáltatásokban gazdag kínálat miatt.

Zakynthos Xigia strand

Alykes

Alykes kellemes homokos dűnékkel és lagúnákkal rendelkezik, a kristálytiszta tenger a vízi sportok kedvelőinek a paradicsoma. A falu egy kellemes üdülőhely, tavernák, bárok és kisebb üzletek sorakoznak. A helyiek sólepárlással foglalkoznak, és az egész szigetet ellátják az itt előállított sóval.

Alykanas

A finomhomokos strandja, és lassan mélyülő vize miatt ideális nyaralási célpontja a kisgyermekes családoknak. A strandon számos szolgáltatás, napozóágyak tavernák és bárok várják a kikapcsolódásra vágyókat.

Tsilivi

Zakynthos városhoz közel, 6 kilométer távolságra található. A környéken szállodák, apartmanok, éttermek és üzletek találhatóak, és pezsgő éjszakai élete miatt fiatalok között is igen népszerű, habár Laganosnál jóval csendesebb. Homokos strandja, és lassan mélyülő vize miatt családos nyaralásra kifejezetten alkalmas, és vízi sportokra is kiváló partszakaszokkal rendelkezik. A település közelében található egy aquapark, és egy minigolfpálya.

zakynthos Tsilivi strand

Argassi

Argassi a sziget keleti részén található Zakynthos várostól keletre. A 4 kilométer távol lévő települést akár gyalog is meg lehet közelíteni. A strandja kellemes homokos partot kínál, emellett tavernák, és bárok teraszai állnak rendelkezésre. A pezsgő éjszakai élet miatt fiatalok is előszeretettel látogatják.

Banana Beach

A Banana Beach Argassitól délre fekvő tengeri liliommal beültetett partszakasz, amely elnyerte Zakynthos legszebb strandja címet. Az augusztusban virágzó liliomok páratlan látványa miatt a sziget több pontjáról indítanak hajókat a természeti csoda megtekintésére. A partszakasz emellett számos vízi sport lehetőséget kínál, és napernyők, napozóágyak bérlésére van lehetőség. A Banana Beach a sziget több pontjáról elérhető autóval és autóbusszal. A jól felszerelt strandot sok család keresi fel, mivel a víz fokozatosan mélyül. A strand közvetlen közelében tavernák és bárok sorakoznak.

Zakynthos Banana Beach

Porto Zoro

A keleti parton lévő Porto Zoro strandja is népszerű, kellemes homokos partján napozóágyak sorakoznak, a strand közelében az éttermek mellett szállodák vannak. A kristálytiszta tengerből sziklák ágaskodnak ki, amelyet a jó úszók könnyedén elérhetnek.

Limni Keri

A sziget déli részén található a teknősöbölben, 20 kilométer távol Zakynthos városától. A strand a Marathia-fok hegyoldalánál, a Marathonisi sziget előtt húzódik. A kavicsos, homokos strandot fenyőerdő veszi körül. A Limni Keritől lehet elérni a Marathia-fok környékén lévő barlangokat, és teknősök által lakott Marathonisi szigetet.

Porto Koukla

Porto Koukla strandja szintén népszerű, egyrészt a sziklák tövében megbújó kicsi, de hangulatos strandja miatt, másrészt tökéletes kilátás nyílik a közeli teknős szigetre. A partot övező sziklákról gyönyörű panoráma nyílik a környék öbleire. A parton egy kellemes séta keretében Agios Sostis strandjáig lehet eljutni.

zakynthos Agios Sostis

Agios Sostis

A sziget déli részén található strand egy nyugalmas üdülőparadicsom, a teknős szigettel szemben helyezkedik el. A parton virágos tavernák sora várja a vendégeket. A vízpart változatos, homokos és kavicsos szakaszok váltják egymást. Agios Sostis a családosok egyik kedvelt üdülőhelye, különösen a lassan mélyülő strandja miatt. A víz helyenként csak térdig ér, és egészen hosszan be lehet sétálni.

A középkorban történt földrengés miatt leszakadt partrész egy különálló szigetté alakult, amelyet egy fából készült hídon keresztül lehet megközelíteni, és Diszkó szigetként ismert. A híd alatt úszkáló halrajok szemlélése a gyerekek egyik legkedveltebb elfoglaltsága.

Kalamaki

Kalamaki Laganastól 3 kilométer távolságra található. Hosszú homokos partján tavernák és bárok sorakoznak. A partszakasza egészen a hegyekig nyúlik be, és Zakynthos városa is könnyedén, autóbusszal közelíthető meg. A lassan mélyülő vize miatt ideális családi nyaralásra. A nevét a környéken nagy számban előforduló kagylóknak köszönheti.

zakynthos Gerakas strand

Gerakas

Gerakas strandja a Banana Beach közelében található, a legkedveltebb strandok közé tartozik. A hosszú széles partján sziklás és homokos szakaszok váltják egymást. A víz itt is lassan mélyülő, könnyen felmelegszik, ezért kisgyerekes családok számára ajánlható. A Laganas strandhoz hasonlóan, itt is megfigyelhető a teknősök tojáslerakó helyei. A partszakasz strandja a természetvédelmi területen belül fekszik, emiatt fokozottan ügyelnek a természeti értékek védelmére. A strandon napernyők, és napozóágyak bérlésére van lehetőség.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.