Miskolctapolcai Strandfürdő építkezés

Gőzerővel épül a Miskolctapolcai Strandfürdő

A tervek szerint idén átadják a Miskolctapolcai Strandfürdő második ütemét. A beruházásra egy újabb jelentős, 6 milliárd forintot meghaladó összeg érkezett az önkormányzat számlájára – írja a boon.hu.

A Miskolctapolcai fürdő és környezetének fejlesztése projekt kapcsán a Miskolc Holding Zrt. a napokban megkapta az esedékes 6,6 milliárd forintot. A forrás megérkezése előre tervezett volt, hiszen a Modern Városok Program keretében a kormány még 2016- ban döntött a projekt támogatásáról.

Mint ismert, 12,7 milliárd forintból Miskolcon épül meg az ország egyik legnagyobb fürdőkomplexuma. A beruházás a Miskolctapolcai strand fejlesztésének második ütemeként valósul meg 2019-2020 során. A futurisztikus létesítményben 8 beltéri és 2 kültéri medencét álmodtak meg a tervezők, amely szerves egységet alkot majd a strandfürdő 2015-ben átadott első ütemével.

Több mint 600 millió forintból megújul a Barlangfürdő melletti, sétányokkal tarkított őspark is a csónakázótóval együtt. Az idevezető utak mindegyikét korszerűsíti az önkormányzat, és kerékpárút is épül.
A fürdő szinte minden szolgáltatása négy évszakos lesz, ami 70-100 új munkahelyet, és évi 280 ezer új látogatót jelent majd Miskolcnak és a tapolcai városrésznek.

Korábban írtuk: Az ország legizgalmasabb élményfürdője, legnagyobb wellnessközpontja épül Miskolctapolcán

A teljes cikk ITT olvasható

Fotó: Mocsári László

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.