Bibione tengerpart

Bibione nyaralás – látnivalók

Bibione az olasz tengerpart egyik legkedveltebb üdülővárosa. Csodás strandja, a tengerparton futó biciklis utak remek programot kínálnak az itt nyaralóknak. Az ötven évvel ezelőtt alapított város remek szálláslehetőséggel, és szabadidős programokkal rendelkezik, és a közeli csodálatos Velence egy egész napos kirándulással felfedezhető.

Az üdülőparadicsomot mesterségesen, turisztikai elgondolásból hozták létre, minden tevékenység és szolgáltatás a turisták legnagyobb kényelmét és kikapcsolódását szolgálja. A magyar nyaralók körében az egyik legnépszerűbb nyári nyaralási célpont.

Bibionei strand

Bibione strandjai

A tengerpartja hosszú széles szakaszból áll, más területekkel ellentétben ahol mesterségesen feltöltést alkalmaznak, Bibione homokja a Dolomitokból a Tagliamento folyóval érkezik le.

A víz lassan mélyül, ezért kisgyermekes családok részére kiválóan alkalmas. Az olasz tengerparton elsőként Bibionéban tiltották meg a dohányzást, a vízparttól, az első sor napernyőig a gyermekek érdekében. A parton napernyőket, napozóágyat lehet bérelni, és mozgó árusok gyümölcsöt, fagylaltot és frissítőket árulnak. A vízparton akár a naplementében hosszú sétákat lehet tenni.

bibione vidámpark

Bibione látnivalók

A belvárosban különféle szórakoztató, vidám program áll a turisták rendelkezésére. A kikapcsolódáshoz számtalan zenés bár, hangulatos kávézó, söröző és egyéb éjszakai mulatóhely várja az itt nyaralókat. A városka főutcáján egymást érik a különböző üzletek, ahol a divatos ruhaneműk és cipők mellett a tengerparti nyaralás kellékeit lehet beszerezni. A bibionei piacon friss zöldségek és gyümölcsök mellett a tengeri halak és herkentyűk vásárolhatóak.

Bibione szállásBooking.com

Kirándulások Bibione környékén

A város kevésbé bővelkedik turisztikai látványosságban, aki történelmi és kulturális nevezetességekre vágyik annak a közeli Liganoba javasolt elutazni. A liganoi „Dotto” kisvonattal kényelmesen be lehet járni az egész várost. A városnéző túra keretében érdemes megnézni a S. Zaccaria, Szent Zakariás templomot, amelyet az 1500-as években építettek a városrész földművesek lakta negyedében.

A Liganoi Állatkertben a világ minden részéből hozott több ezer állatfaj csodálható meg, kisgyerekkel érkezőknek további program lehetőség a Strabila Parkban található Vidámpark.

velence

A közeli Velencébe, a lagúnák városába egész napos hajókirándulás keretében lehet utazni. A Punta Sabbioni hajóállomásról indulnak a járatok, és Velencén a Szent Márk téren állnak meg, a hajóút oda és vissza 2-2 órát vesz igénybe.

A Grado közeli Marano lagúnát és a kagylószigetet szintén hajóval érdemes felkeresni, a Természetvédelmi Rezervátum területén a szervezett hajóút keretében kagylógyűjtésre van lehetőség.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.