Tiszakécskei szabadstrand

Rá sem lehet ismerni a tiszakécskei szabadstrandra

A fejlesztésnek köszönhetően egy plázsszerű látkép tárul a Tisza-partra érkezők szeme elé.

A közelmúltban megújult a tiszakécskei szabadstrand területe. A Kisfaludy program pályázatán csaknem 30 millió forintot nyert az önkormányzat, amihez önerőként mintegy 10 millió forintot tett hozzá, hogy a pályázat által nem érintett részek is új arculatot kapjanak – tájékoztatta baon.hu-t Tóth János, Tiszakécske polgármestere.

A programnak köszönhetően új, még inkább plázsszerű látkép tárul a Tisza-partra érkezők szeme elé. Összesen 20 darab nádtetős napernyő és napvitorlák alatt hűsölhetnek a fürdőzők és számos hordozható műanyag, valamint fából készült rögzített pihenőágy került ki a partra. A két új öltözővel együtt immár három helyen ölthetik magukra a fürdőruhát a kilátogatók. A zuhanyzó köré új, modern hangulatú paraván épült.

Részben önerőből újult meg a vizesblokk, ami új külsőt, belső burkolást és szerelvényeket kapott, kialakítottak benne egy baba-mama szobát és egy mozgáskorlátozott-illemhelyet, ami az új járdán keresztül akadálymentesen megközelíthető.

A vizesblokkok mellé egy zárható értékmegőrzőt állítottak, amiben a kis méretű értékeiket zárhatják el a strandolók és többféle csatlakozóval is tölthetik a telefonokat. Az önkormányzat jóvoltából a sétányt 14 virágláda díszíti, több mint tíz új padot és szelektív szigetet is kihelyeztek, valamint szintén a város forrásából ingyen wifi érhető el az egész parton.

Kutyásstrandot is kialakítottak

Egy kutyáknak szánt fürdőhelyet is kialakítottak a strand túlsó részén, amit kerítéssel leválasztottak, és így a parkolóból a strandot elkerülő külön ösvényen közelíthető meg.

Nemcsak a strandrészt érintette a megújulás, hanem a parkolót is, ahol önerőből több gépkocsiállást és szív alakú kerékpártárolókat is kialakított az önkormányzat. A parkolóból kis fahíd vezet át a parthoz vezető sétányra. Az érkezőket a Tisza-parti helytörténeti kiállítás című fotógyűjtemény fogadja, ami tíz korabeli felvétellel idézi meg a kécskei üdülőterület hajdani életét. A felvételek Pauk Sándor helyi gyűjtőtől származnak. Az önerős beruházás munkálatait a tiszakécskei önkormányzat Városgondnoksága végezte.

Forrás: baon.hu

Fotó: Tiszakécskei szabadstrand Facebook oldala

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.