hévíz újranyitás koronavírus

Óvatos nyitás Hévizen

Több mint 7 heti bezárás után, május 9-én 9 órakor az előírt biztonsági intézkedések betartásával kinyitott a Hévízi Tófürdő szabadtéri része. A vendégeket kérik a higiéniai szabályok betartására, a kültéri zuhanyzók használatára. Az épület fedett részét folyamatosan fertőtlenítik.

A Hévízi-tó abban a különleges helyzetben van, hogy a 4,4 hektáros természetes, tiszta gyógyvíz másodpercenként 410 literes vízhozamával folyamatosan cserélődik és természetesen tisztul. A tó vizének hőmérséklete a hévforrásoknak köszönhetően májusban már 30 °C körül alakul, ahol a szabadtéri fürdőzés valóban kellemes. A Hévízi-tavat 60 hektáros erdő veszi körbe, ahol a Hévízre érkező vendégeknek a friss, szabad levegőn csodálatos mocsári ciprusok árnyékában könnyen elkerülhetik a zsúfoltságot, hogy átadják magukat egy különleges májusi strand élménynek.

Már a szálláshelyek is készülnek a nyitásra

Egyes Hévízi szállodákban és panziókban már Pünkösdtől lehet szobát foglalni, azonban a következő pár hétben a hotelek még zárva lesznek. Jelenleg a személyzet zárt ajtók mögött dolgozik azon, hogy mikorra május végén, június elején az első vendégek megérkeznek, a szálloda minden részlege tökéletesen tisztán és felkészülten várja a pihenni vágyókat. Most a biztonság a legfontosabb és a szálláshelyek a következő heteket arra használják, hogy tökéletesen megfeleljenek a kormányzati rendeletben és a Magyar Turisztikai Ügynökség által a szolgáltatók számára kiadott Covid-kézikönyvben előírt biztonsági előírásoknak. A hévízi szálláshelyeken a vírus előtt sem volt probléma a tisztasággal, az éttermekben és a közösségi terekben ezt követően is kézfertőtlenítők állnak a vendégek rendelkezésére. Jelenleg a büféasztalos étkezések 100%-os biztonságossá tétele vár megoldásra, fontos az érintkezés elkerülése és a biztonságos távolság megtartásának feltétele.

Forrás: heviz.hu

Fotó: MTI/Varga György

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.