Bánki tó

Maximalizálják a látogatószámot a júniusban nyitó bánki strandon

A zárlat feloldása után lassan indulhat a szezon Nógrád megye egyik legnépszerűbb településén, ám egyelőre csak tervek vannak arra vonatkozólag, miként is történhet a nyitás Bánkon.

„A tó körüli sétány május 4-étől használható, lezárást nem tervezünk, ugyanakkor az előírt távolságtartási szabályok betartását szigorúan ellenőrizni fogjuk. Mostani elképzelésünk szerint legkorábban május 30-án, legkésőbb június 13-án nyitnánk ki a strandot a Bánki-tó partján (attól függően, hogyan tudunk felkészülni a szezonra, illetve mit engednek meg a jogszabályok, valamint milyen az időjárás). Ugyanakkor a járványvédelemre való tekintettel szigorú szabályok bevezetését tervezzük: a látogatóknak az egymás közti legalább 1,5 méter távolságot be kell tartani, ennek érdekében végzünk egy számítást, és aszerint maximalizáljuk a strandra beengedhető létszámot. A kijárási korlátozással érintett területen lakóhellyel rendelkezők (jelenleg a budapesti és pest megyei lakosok) nem látogathatják a strand területét, kivéve azok a bánki üdülőtulajdonosok, akik a veszélyhelyzet ideje alatt Bánkon az üdülőjükben tartózkodnak (tehát ténylegesen Bánkon élnek ebben az időszakban).” – nyilatkozta Torma Andrea polgármester a nogradmegye.blog.hu-nak.

Fotó: Facebook

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.