MIBO balaton térkép

Elindult a Balaton első szabadidős térképe

Az idei év több szempontból is mérföldkő, nem csak Magyarország számára, de világszerte. A kialakult, globális egészségügyi helyzet rengeteg szektor életét nehezíti meg, így a turizmus is több szempontból érintett: ugyanúgy sújtja a nyaralni kívánókat, mint a szolgáltatókat. Ebben a nehéz időszakban nyújthat segítséget a Move in Balaton (MiBo), az ország első, Balaton környékére fókuszáló szabadidős térképe – írta sajtóközleményében a MiBo.

A „magyar tenger” és környéke 2020-ban olyan nehézségekkel szembesül, amivel talán még soha nem kellett megküzdenie. A Covid–19 által okozott világjárvány hazánkba is eljutott, rengeteg változással nehezítve országunk lakosságának hétköznapjait. A Move in Balatont létrehozó startup cég alapötlete – bár még jóval a karantén bevezetése előtt megszületett – nem változott: az utazók, a kikapcsolódni kívánók a lehető legkönnyebben találhassák meg a számukra legmegfelelőbb szolgáltatót, aki sportolási lehetőséget, eszközbérlést, oktatást, szabadidős tevékenységet kínál – emelték ki a közleményben.

Hozzátették: a tervezők a MiBo weboldalát (mibo.hu) úgy alakították ki, hogy bárhol, bármikor, bármilyen eszközről meg lehessen tekinteni, és a külföldi vendégeknek is kedvezve a magyar mellett angol nyelven is elérhetőek legyenek a tartalmak.

„Az oldal centruma egy interaktív, GPS alapú Balaton és környéke térkép, amiből a kíváncsiskodókat egyetlen kattintással elnavigálja a rendszer a kívánt szolgáltatóhoz. A webfelületbe ágyazott infografikai elemek segítségével az érdeklődők könnyedén rászűrhetnek a településekre, továbbá a tevékenységekre bontott szolgáltatások listájára” – emelték ki.

Az ötletgazdák célja, hogy egy weblapon lehessen megtalálni a Balaton környékén található összes kerékpár-, vízibicikli-, szörf-, SUP-kölcsönzők, lovastanyák, sétarepülők és vízitaxik, vitorlások, kalandparkok, golfpályák, valamint megannyi más tevékenység szolgáltatóit.

A tulajdonosok hosszútávú tervei között szerepel egy, a weboldalhoz tartozó applikáció elkészítése, valamint a helyi egységekkel összefogva, nagyszabású sportesemények megszervezése, melyeknek a központi témája a mozgás és a Balaton.

forrás: hirado.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.