balaton Fonyód-Bélatelepi-szabadstrand

Mégsem lesz fizetős a fonyódi városi- és a bélatelepi strand

Az előzetes tervekkel ellentétben mégsem lesznek fizetősek a fonyódi strandok, ugyanis a korábbi fejlesztésére forrást biztosító Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. nem járult hozzá a fizetős beléptetéshez – adta hírül a sonline.hu.

A fizetőssé átalakítás feltétele a pályázat áfatartalmának visszafizetése volt, amely 40 millió forint lett volna. Ezt az önkormányzat nem vállalta.

Ahogy arról a termalfurdok.com beszámolt, a fonyódi önkormányzat azt tervezte, hogy két újabb városi strandot, a fonyódi városi strandot és a bélatelepi szabadstrandot az idei szezontól fizetőssé teszi. A módosítást azzal indokolták, hogy a koronavírus-járvány miatti védekezés finanszírozására az állam a legfőbb bevételi forrásokat elvonta a helyhatóságtól. Így nem számolhat a gépjárműadóval, idegenforgalmi adóval, lassan csordogálnak be a helyi adók és a parkolásért sem fizettek egész tavasszal a városba érkezők. S a város a helyzetben jóval szerényebb iparűzési adó bevétellel is kalkulál az idén.

Hétfőn kiderült, a strandolóknak mégsem kell fizetniük idén nyáron a strandolásért a két említett partszakaszon. Korábban Hidvégi József polgármester azt nyilatkozta, nyár végére komoly likviditási gondjai lehetnek az önkormányzatnak. Ezt ellensúlyozza, hogy Gulyás Gergely nemrégiben bejelentette az önkormányzatok kedvezményes hitelt vehetnek fel 200 milliárd forint összértékben.

Forrás: sonline.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.