balaton Fonyód-Bélatelepi-szabadstrand

Fizetőssé teszik az ingyenesnek ígért balatoni strandokat

Bár korábban azt ígérték, hogy a pályázati pénzből felújított strandokon nem kell majd belépőt vásárolni, most mégis fizetős lesz két strand Fonyódon és Bélatelepen. Az ATV Híradójának nyilatkozó fonyódi polgármester szerint a koronavírus-járvány miatt kénytelenek változtatni. Az sem kizárt, hogy városnak végül vissza kell fizetnie a támogatást, ugyanis a pénzt a szabadstrandok fejlesztésére nyerték el.

Idén összesen 67 balatoni strand kapott állami támogatást. Fonyód is pályázott, így a helyi strandra 70 millió, a Bélatelepire pedig 37 millió forintot nyert.

A két nagy strandon kívül további négy plázs is kapott támogatást, így csaknem 168 millió forint jutott a fonyódi strandok fejlesztésére. A jelentős támogatás ellenére az eddig ingyenes két nagy strand mostantól fizetős lesz.

Hidvégi József, Fonyód polgármestere azt nyilatkozta az ATV Híradójának, hogy „legalább a fenntartási költségét, az odalátogatóknak ki kellene fizetni a strandoknak. A járványhelyzet a vírushelyzet miatti az adó bevételi forrása a az önkormányzatnak még jobban megerősített abban a gondolatban hogy ezeket a strandokat fizetőssé kell tennünk.”

A fonyódi strandon egy 300 négyzetméteres épületet újították fel, ott baba-mama szobát, gyermekfoglalkoztatót és beltéri játszóházat alakítottak ki. Épült egy új játszótér és felújították a vizesblokkot is. Hiába a sok befektetett pénz, sokaknak nem tetszik,hogy fizetősek lesznek az eddig ingyenesen használható strandok. Vannak, akik viszont azt mondják, a szolgáltatásért bizony fizetni kell.

„Nem örül az ember neki ha fizetni kell, akár a vendégnek, akár az üdülőtulajdonosnak, viszont a szolgáltatásokat nem lehet főleg ebben a gazdasági helyzetben ingyenesen igényelni, igénybe venni” – mondja Barabás Ferenc helyi lakos.

Más vélemények is vannak, egy másik megszólaló szerint nagy felháborodás várható, viszont szükség van a kieső bevételek visszaszerzésére.

Az sem kizárt, hogy városnak végül vissza kell fizetnie a támogatást, ugyanis a pénzt a szabadstrandok fejlesztésére nyerték el.

A város honlapján egyébként jelenleg is elérhető a polgármester nyilatkozata, mely szerint „a szabadstrandjaink szabadstrandok is maradnak! Nem volt a pályázat feltétele, hogy bármelyik strandunk fizetős stranddá váljon”.

atv.hu

Fotó: Bélatelepi szabadstrand / balatontipp.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.