Aquapark Tatralandia

Aquapark Tatralandia

Az Aquapark Tatralandia Liptovský Mikulášon (Liptószentmiklós) található, amely Közép-Európa legnagyobb aquaparkja. Az élménykomplexumban élménymedencék , és 28 csúszda található, amelyek közül számos egész évben üzemel. A Kelta szaunavilág és tengerparti hangulatot idéző Karibi és Trópusi részlege miatt a felnőttek körében is népszerű.

Aquapark Tatralandia Szlovákia festői hegyei között, az Alacsony-Tátrában található. A Szentmáriai-víztározó északi partján épült, és a környék Szlovákia legnépszerűbb turisztikai célpontjainak egyike. A komplexum Szlovákia kedvelt síközpontjától, a Jasna Nízke Tatry-ból is könnyedén megközelíthető.

Medencéinek egy része különleges geotermális vízzel vannak feltöltve, amely különösen hatásos mozgásszervi és légzőszervi bántalmak esetében.

Több millió évvel ezelőtt képződött forró víz, 2500 méter mélyről tör fel és gazdagon ellátja az egész évben működő létesítményt. A környék nyári időszakban ideális kirándulóhely, ilyenkor a vízi-park animációs programokkal kedveskedik a gyerekeknek. Érdekesség, hogy a Trópusi medence és a Fehér lagúna medencék vize a Földközi-tenger sóját tartalmazza, amit párologtatással nyernek ki, és igen kedvelt a Thalasso terápia jótékony hatása miatt,- amely a tengervíz és a tengerparti klíma együttes gyógyító hatásán alapul.

A hatalmas komplexum megannyi létesítménye több napos tartózkodáshoz is kiváló lehetőséget kínál.

Aquapark Tatralandia amazónia

Nevezetességek

Hurricane Factory Tatralandia I Fatemplom Svaty Kriz I Adrenalin Központ Liptovsý Mikulás I ZOO Kontakt I Déményfalvi-cseppkőbarlang

Aquapark Tatralandia részlegei és szolgáltatásai

Tropical Paradise

Átlátszó tetővel borított, és egész évben alkalmas napfürdőzésre, a vendégek 30 Celsius fokos, tengerparti hangulatot, és élményt találnak, ahol egy hajóroncs osztja meg a teret. Az egyik részében két sós tengervizes medence, a másik térfélen pedig édesvízzel töltött medencék találhatók. A Barbados bár pedig a 4 medence közepén foglal helyet.

Karibi komplexum: Átlátszó tető alatt egzotikus hangulat várja a vendégeket, amelynek alsó részében a medencék, a felső részében pedig a napozós pihenő rész található.

Összesen 14 medence található, ebből 10 medence és 6 csúszda egész évben üzemel. A medencék egy része sós, más része termál, vagy tiszta vízzel vannak feltöltve, különböző gyógyhatást képesek kifejteni.

Egész évben üzemelő medencék

Fehér lagúna

Sós vizes fedett medence, 15×8 méter, és 110 cm mély. Összetétele a tengervízhez hasonló. 34-36 Celsius fokos, az ásványi anyagok a bőrön kikristályosodva fejtik ki hatásukat.

Bubble Pool-Buborék medence

Sós vizes fedett medence, 34-36 Celsius fokos, 15×11 méter, és 110 cm mély, levegő gejzírrel, masszázsszékekkel, masszázspadokkal felszerelt. Thalasso terápiában, reuma, cellulitisz, sportsérülések, és bőrproblémák esetén kedvező hatású.

Paradise medence

Tiszta vízzel töltött 34-36 Celsius fokos, 20×8 m, 110 cm mély medence, amely napozóágyakkal, fúvókákkal, masszázzsal van felszerelve.

Trópusi medence

Tiszta vízzel töltött 34-36 Celsius fokos 12,7×12 m, 110 cm mély medence, amely masszázsülőkékkel, és padokkal felszerelt.

Termálmedence

Masszázsülőkékkel, pezsgőfürdővel ellátott medence, 35,2x 14,2 m, 110 cm mély, amely 36 Celsius fokos sportolásra, és 40 Celsius fokos relaxációs szabadtéri medencékre van osztva.

Niagara medence

Szabadtéri, 30 Celsius fokos termálvízű medence. Úszásra is alkalmas, mérete 33,3x 12 m, és 110 cm mély medence.

Snorkeling medence

Tiszta vízzel töltött 34-36 Celsius fokos 9,3x6m, 120 cm mély medence, amely kaland élményelemekkel, rejtett kincsekkel, korallokkal van ellátva.

Óceán medence

Tiszta vízzel töltött 32 Celsius fokos 11x 18,4 m, 120 cm mély fedett medence, amely masszázsfúvókákkal, vízmasszázzsal és vízköpőkkel van ellátva.

Kalóz gyermekmedence

Karibi hangulat a legkisebbek számára, a beltéri tiszta vízzel töltött 32 Celsius fokos, , 8×11 m és 30 cm mély, a medence szélén lévő ágyak kiválóak a gyermek felügyeletére.

Torony medence

Az egész évben üzemelő csúszdák (Jungle Raft, Black & White, Rapido, Monkey slide csúszda) kiindulópontja, tiszta vízzel töltött 32 Celsius fokos, 30 cm mély, 9×7 m medence.

Aquapark Tatralandia csúszda

Csúszdák

A több részből álló élményfürdő komplexumban a változatos csúszdák a legnépszerűbbek, jelentős részük a nyári szezonban üzemel, de több csúszda 6 db, a beltérben használható egész év során.

Egész évben működik Közép-Európa leghosszabb úszógumival használható csúszdája a Tornado, és a közel száz méter hosszú Rapido. A Monkey slide csúszda főként a nagyobb gyerekek terepe, a nehéz pálya 100 méter hosszú. A Jungel Raft vadvízi csúszda igazi családi élmény, akár egyszerre többen is csúszhatnak egyszerre. A legkisebbek a Karib-szigetek fedett csarnokában lévő Wood Splash csúszdáját élvezhetik biztonságban.

Nyári vízicsúszdák

A Tatralandia-ban a nyári hónapokban 28 csúszdát próbálhatnak ki az adrenalin függők, amely között számos különlegesség van. Minden korosztály megtalálja a maga kedvencét.

Közepes nehézségű csúszdák:

Niagara, Banán, Kis Niagara, Őrült folyó, Anakonda

Nehéz csúszdák:

Kamikaze, Fekete lyuk,Szabadesés, Duplaesés, Hármas Splash, Dupla buborék, Hullámvasút,Fekete mágia, Boomerang Raft Ramp , Trio.

Gyerekcsúszda

Az Amazónia a gyerekmedence interaktív kastélyában található, és a Sy,Sun& Fire Slide pályái egész évben alkalmasak a fürdőzésre.

Különleges csúszdák

Delphin

17 magasból indul, ahol az U- rámpán a szabadesést lehet átélni, a széles pályán akár 4 fő is egyszerre tutajozhat a közel 140 méter hosszú pályán.

Family

Akár az egész család átélheti együtt a csodát, amelyet a 182 méter hosszú vízi utazás jelent-a pálya alacsony nehézségi fokozatú.

Boomerang Raft Ramp

A raftingos U-rámpa egyszerre két bátor ember számára is igazi élmény.

Trió

Szlovákia egyedülálló csúszdája, amelyben egyszerre hárman is élvezhetik az őrült centrifugációt.

Surf Waves Tatralandia

A Hawaii zónában lévő létesítmény szörf-szimulátorával egyedülálló szörfözési élmény tapasztalható meg. 3 különböző típusú élményből lehet választani, a szolgáltatás igénybe vehető az aquaparkba való belépéssel és anélkül is.

Aquapark Tatralandia wellness

Wellness & SpaTatralandia

Wellness Központ szolgáltatásai

· halterápia

· masszázsok

· wellness pakolás, kezelés csomagok

· bőrkezelés férfiak számára

Kelta szaunavilág

A különleges szaunavilág 21 féle gőz-víz és masszázsfürdő szolgáltatással rendelkezik, aromaterápia, hidroterápia, zeneterápia alkalmazásával. Az Aquapark földszintjén, a Trópusi Paradicsomban található, az Aquaparkba való belépés nélkül is elérhető. A szauna világba 6-12 éves gyermekek is beléphetnek legfeljebb 3 órás tartózkodásra. A használata fürdőruha nélkül történik, balneo lepedőt biztosítanak a vendégek számára.

Nyitvatartás

2020.06.06-06.26.

Az egész terület nyitva tart szombaton 10:00-21:00 , vasárnap 10:00-20:00 óra között.

Egész évben üzemelő medencék

hétfő-kedd: 11:00-20:00

péntek: 11:00-21:00

Wellness

hétfő-kedd: 12:00-19:45

péntek: 12:00-20:45

Karib részleg

hétfő-kedd: 13:00-19:45

péntek: 13:00-20:45

Aquapark Tatralandia tropical pool

Árak

Napijegyek

Felnőtt 27 €

Junior (12-18 év), diák (26 éves korig),

szenior (60 éves kortól), rokkant 23 €

Gyermek (6-12 éves korig) 20 €

3 órás jegyek

Felnőtt 24 €

Junior (12-18 év), diák (26 éves korig),

szenior (60 éves kortól), rokkant 20 €

Gyermek (6-12 éves korig) 18 €

Szaunajegyek

Felnőtt (egész napos

szauna+medencék+csúszdák 37€

Junior (12-18 év), diák (26 éves korig),

szenior (60 éves kortól), rokkant 33 €

Gyermek (6-12 éves korig) 27 €

A belépés 0-6 éves korig ingyenes, belépőjegyek online válthatók a https://www.tatralandia.sk/en/price-list/current-price-list/current-price-list oldalon.

Aquapark Tatralandia tropical-paradise

Szállás

A Holiday Village különféle kategóriájú,kedvező csomagú szállást kínál, a Multi Tatralandia jegy tartalmazza az élményfürdőbe érvényes belépőjegyet, amely érvényes az érkezés és távozás napján is.

Elérhetőség

Ráztocká 21, 031 05 Liptovský Mikuláš

Telefon: +421 915 834 644

E-mail: info@tatralandia.sk

Web: www.tatralandia.sk

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.