fürdők

Lassan nyithatnak a fürdők

A hazai lakosság negyedét már beoltották, lassan visszatérhetünk majd régi életünkhöz. Mit kezdjük hát a szabadságunkkal? Menjünk fürdőbe!

Nagyon nehéz azt megtippelni, a nehéz időszak után mikor telhetnek majd meg a termálfürdők és strandok, hiszen annak ellenére, hogy napokban végre kinyithattak a boltok és egyes szolgáltatók arra, hogy mi lesz a vendéglátósokkal és a turizmusból élőkkel, még az unibet kaszinón sem mernénk fogadni. Bár a fürdők egy darabig még a fürdőrészlegek nélkül ugyan, de nyitva tarthatták volna gyógyászati egységeiket, ennek fenntartása sajnos nem volt gazdaságos a legnagyobb tömegeket vonzó füdrőrészek nélkül, így hazai gyógyfürdőink és strandjaink lassan fél éve zárva tartanak. Nem kell persze mindenkinek gyógymasszázsra, iszappakolásra, esetleg súlyfürdőre vagy szénsavas kádfürdőre járnia, azonban ne feledjük, hogy minden vendéglátós a fürdőkhöz hasonló helyzetben van, ami végső soron mindannyiunk életét befolyásolhatja, kapcsolódjunk tehát mi is a vállalkozások támogatásához.

Segítsük egymást

Mindenesetre jó eséllyel számíthatunk arra, hogy 3,5 millió beoltott körül hatalmas változások várhatók, és bár még pár nehéz hét biztosan vár ránk, lassan elkezdhetjük tervezgetni a nyarunkat. Amint lehet, menjünk a szabadba, találkozzunk a barátainkkal, sportoljunk, utazzunk – csak ne feledkezzünk meg arról, ami most igazán fontos: figyeljünk másokra és ha lehet, maradjunk Magyarországon, ugyanis ez számos előnnyel jár. Közös érdekünk, hogy egy ilyen hosszú kényszerszünet után, a nehéz gazdasági helyzetbe került turisztikai- és vendéglátóipart segítsük azzal, hogy megérdemelt pihenésünket hazai szálláshelyeken töltjük el – amivel ráadásul az egészségünket is támogatjuk, amire egész biztosan nem volt jó hatással az elmúlt év.

Minden bajra találhatunk jó gyógyfürdőt

Ha hihetünk a prognózisoknak, a strandok és fürdők némi csúszással, de viszonylag időben kinyithatnak, ugyanis jelen állás szerint a 3,5 millió beadott oltást május első felében érhetjük el. Arra azonban készülnünk kell, hogy bizonyos nehézségek – így a maszkviselés – nagy valószínűséggel velünk maradnak. Járjunk gyakran fürdőkbe, hiszen Magyarország gyógyvíz-nagyhatalom, területének 80%-a alatt termál-, illetve gyógyvíz található, ami egyszerűbben segít egészségesnek maradni, mint gondolnánk. Sokan többezer kilométert utaznak azért, hogy a magyar vizek gyógyhatását élvezhessék – amint lehet, éljünk mi is a lehetőséggel és menjünk fürdőzni! A legtöbb fürdő annyi lehetőséget és programot kínál, hogy akár többet is kipróbálhatunk közülük, de csúszdák mellett figyeljünk arra is, hogy milyen vízre lehet a leginkább szükségünk, némely vizünk ugyanis gyulladáscsökkentő vagy fájdalomcsillapító hatású (pl. Miskolctapolca vagy Hévíz forrásai), de akad köztük olyan, amely stresszoldó (mint Zalakaros jódos vize), vagy az emésztőrendszert gyógyító (így Harkány vagy Bükfürdő) is.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.