Watsu-masszázs a vízben

Sokan imádják a meleg termálvíz és a masszázs kényeztető és gyógyító hatását. A watsu egyesíti ezt a kettőt.

A vízben történő masszírozás elnevezése a víz angol nevéből – water – az ősi Shiatsu gyógyászat elnevezéséből ered. Az 1980-as évek elejétől kezdte alkalmazni Harold Dull, napjainkban pedig egyre népszerűbb ez a vízi terápia. Nemcsak a wellness hotelek, termálfürdők kínálatában találjuk meg, hiszen gyógyászati jelentősége is kiemelkedő. Elsősorban a mozgásszervi megbetegedések kezelésében hatásos, de stresszoldásra is hatékony módszer.

A klasszikus watsu kezelést kellemes 30-35 °C-os vízben végzik, a kliens a vízben fekszik és a kezelő tartja a felszínen. Folyamatosan ringatja a testet a vízben, mely fokozatosan ellazul, így jobban átmozgathatóvá válik.

A watsu-nak több irányzata is kifejlődött. A vízi tánc (waterdance) abban különbözik a watsu-tól, hogy a páciens testét teljesen lemerítik a víz alá és ott mozgatják. A gyógyító tánc (healing dance) a tradicionális watsu és a vízi tánc elemait ötvözi. Végül pedig a Jahara-módszer mely gyengéd masszázst és folyamatos támatászt alkalmaz a wellness kezelés során.

A watsu hazánkban is számos helyen kipróbálható, ajánlom mindenkinek.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.