Dachstein

Kirándulás Dachstein környékén

A Dachstein környéke egyike a legnépszerűbb osztrák kirándulóhelyeknek. A környéken gigantikus méretű, még nyáron is hóborította hegyek, gleccserek találhatók. A régió rengeteg látnivalót kínál és nevezetes arról, hogy itt van Ausztria legmagasabban fekvő függőhídja. Érdemes ellátogatni Ausztria ékszerdobozába Hallstattba, továbbá a felette húzódó Krippenstein csúcson lévő 5fingers kilátóba és a jégbarlangokba is.

A Dachstein-Tauern régió Stájeroszág nyugati felében található, a magyar határtól 300 kilométer távolságra. A Dachstein-hegycsoport különböző úticélpontokról ismert,  amelyek közkedveltek a magyar túrázók és síelők körében is: nevezetesen a Dachstein-gleccserről, a Dachstein barlangokról,  a kilátókról, ezenkívül Dachstein West síterepről.

A Dachstein-hegység

A hegycsoportban található a Hoher Dachstein, amely nem csak a Stájer hegyek legmagasabbika, de egyben az Északi-Alpok második legmagasabb csúcsa. A Dachstein északi fele a Dachstein-Salzkammergut régióhoz tartozik, amelynek része Krippenstein csúcs. A hegység  északi és déli részén is működik felvonó, amelyek különböző célpontra visznek fel. A völgyállomások közötti távolság nagyjából 90 kilométer, amely jól mutatja a hegység hatalmas kiterjedését.

Dachstein

A környék nevezetes települései, és látnivalói

Obertraun

Obertraun a Hallstatti-tó keleti részén, a Dachstein-hegységtől északra fekszik. Része a Hallstatt-Dachstein kultúrtájnak.  Jól ismert a fölötte magasodó Krippenstein-hegycsúcsról, továbbá kinyújtott tenyeret formázó 5fingers kilátóról, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a környékre. Obertraun látnivalói közé tartozik a Hallstatti-tó partján lévő 1522-ben épült Grub-kastély.

Obertraun

Hallstatt

Hallstatt a Dachstein-Salzkammergut régió ékszerdoboza, a falu és környéke része az UNESCO Világörökségnek. A település különleges atmoszférájú a 15. és 16. századi házaitól. Az egykori sóbánya, amely Hallstatt múltját jelentős mértékben meghatározta, ma múzeumként működik. Igen kedvelt időtöltés a Hallstatt-tavi hajókirándulás.

Hallstatt

Temészeti látnivalók

Krippenstein csúcs

Krippenstein (2108 m) nemcsak kiváló síterepéről ismert, de a Hallstatt közeli hegyen olyan nevezetes látnivalók találhatók, mint a világhírű Dachstein jégbarlangok, amelyek a világ legnagyobb barlangrendszerei közé tartoznak. A Jégvilág (Riseneishöhle), a Koppenbrüllerhöhle, és a Mamutbarlang (Mammuthöhle) egész évben látogatható. A Krippenstein másik attrakciója az 5fingers kilátó, és a Heilbronn kör alakú túraútvonalon lévő új építmény, a nyolc méter hosszú Dachsteini Cápa.

Krippenstein

A látnivalókhoz a több szakaszból álló kötélvasút, a Dachstein Welterbe Seilbahn segítségével lehet feljutni, amelynek völgyállomása Obertraun Talstation Krippenstein.

Dachstein-gleccser

A Dachstein-gleccser (2700 m) a hegység déli oldalán található, népszerű turista célpont. A gleccseren átívelő 100 méter hosszú függőhídon keresztül lehet a Jégpalotába és a Semmibe vezető lépcsőre jutni. A gleccseren található az egyik közkedvelt kilátó, a SkyWalk. A hegytetőre új panoráma gondolával lehet közlekedni, Ramsau am Dachstein völgyállomásról.

Dachstein-gleccser

Gosau-tavak

A Gosau-tavak a Salzkammergut-i tóvidék leggyönyörűbb része, a vadregényes tájat sziklás hegyek ölelik körbe.

Síterepek

A Dachstein régió kiváló síterepekkel rendelkezik. A nyugati oldalán van a Dachstein West, amely nyáron a turisták paradicsoma.

Krippenstein

Kezdők és haladók számára kiváló feltételek adottak Gosau és Obertraun síterepein.

A Dachstein-gleccser egyike Európa legkiválóbb síterepeinek, ahol egész évben síelésre alkalmas területet találnak a téli sportok kedvelői.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.